Autor Subiect: Achizitie sx4 s-cross  (Citit de 79303 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Achizitie sx4 s-cross
« Răspuns #600 : 19.Apr.2022, 09:45:08 p.m. »
Speranta moare ultima.
Si pâna agonizeaza, roaga-te sa nu mai creasca pretul....

PS: lucrez în IT si constat pe zi ce trece ca încep sa dispara stocurile de componente si anumite marci de pe piata sunt de negasit.
De preturi nici nu mai zic....
PS2: de aici pleaca toate întârzierile.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline dragne

« Răspuns #601 : 19.Apr.2022, 11:01:11 p.m. »
Adica va pune sa platiti în plus fata de contractul semnat?
Minunat....
Nu cred sa fi semnat cineva vreun contract. Din cate stiu se ofera doar factura proforma (pentru masina) si factura normala (pentru avans). Asa a fost si la mine cand am comandat masina la dealer.

Era de asteptat sa apara scumpirile...
  • Suzuki SX4 S-CROSS 1.4 Hybrid AllGrip Luxus 2022
Jurnal de bord

"I knew you couldn't drive. I didn't think you couldn't read." - Doc Hudson, 'Cars' (2006).

Offline ntire2000

« Răspuns #602 : 19.Apr.2022, 11:17:46 p.m. »
Eu cred ca se completeaza o comanda ferma prin care fiecare parte îsi asuma niste obligatii.
Acuma, daca clientul nu casca ochii daca pretul este stipulat clar în acea comanda, e fix problema lui daca ulterior pretul o ia razna.

Iar factura proforma - asa cum zici, are trecut chiar pretul de vânzare - care se presupune ca e "batut în cuie".
Bine, în situatii din astea de "caz de forta majora" nimeni nu mai respecta nimic.
Iar clientul poate renunta daca nu-i convine.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline dragne

« Răspuns #603 : 20.Apr.2022, 01:06:28 a.m. »
Eu cred ca se completeaza o comanda ferma prin care fiecare parte îsi asuma niste obligatii.
Acuma, daca clientul nu casca ochii daca pretul este stipulat clar în acea comanda, e fix problema lui daca ulterior pretul o ia razna.

Iar factura proforma - asa cum zici, are trecut chiar pretul de vânzare - care se presupune ca e "batut în cuie".
Bine, în situatii din astea de "caz de forta majora" nimeni nu mai respecta nimic.
Iar clientul poate renunta daca nu-i convine.

Aceasta "comanda ferma" reprezinta de fapt o rezervare a unui produs. Asta cu "daca clientul nu casca ochii daca pretul este stipulat clar în acea comanda" nu functioneaza pentru ca nu asa se cumpara (comanda) o masina, decat daca o cumperi cu banii jos, pe loc.

Iar factura proforma nu are nicio valoare contabila si nu obliga la nimic, este mai mult o "invitatie la cumparare", sa ii spunem asa, urmand sa fie emisa o factura normala in momentul achizitiei (cand se primeste masina si este trecuta pe numele cumparatorului, concomitent cu plata acesteia). Clientul poate renunta tocmai pentru ca nu este obligat la nimic de catre o factura proforma, nu este vorba de "forta majora" in acest caz.

Spun asta pentru ca ar fi bine ca persoanele care si-au comandat masini sa inteleaga de ce vor plati mai mult la o scumpire a produsului, si nu pentru ca nu ar fi fost atenti etc.
  • Suzuki SX4 S-CROSS 1.4 Hybrid AllGrip Luxus 2022
Jurnal de bord

"I knew you couldn't drive. I didn't think you couldn't read." - Doc Hudson, 'Cars' (2006).

Offline Hoinar

« Răspuns #604 : 20.Apr.2022, 07:02:29 a.m. »
Nu se semeaza nici un contract. Primesti clar informatia ca masina este posibil sa vina cu alt pret. Platesti un avans de rezervare, in general este 5000 ron si primesti o " promisiune de vanzare " la care poti sa renunti oricand. Se ofera un termen de livrare, dar cu mentiunea ca acela se poate schimba. primesti factura de 5000 ron si apoi astepti. In acea promisiune se specifica modelul, motorizarea, echiparea si culoarea. Atat!
Asa a fost si la mine ...
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline ntire2000

« Răspuns #605 : 20.Apr.2022, 09:49:33 a.m. »
Sunt curios în cazuri de litigii cum se rezolva "amiabil" astfel de "întelegeri" ca la piata.
Pentru necunoscatori, sa caute cazul Sara Motors.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #606 : 20.Apr.2022, 09:53:07 a.m. »
Sunt curios în cazuri de litigii cum se rezolva "amiabil" astfel de "întelegeri" ca la piata.
Pentru necunoscatori, sa caute cazul Sara Motors.

In cazul Sara Motors tot litigiul era bazat pe clauze contractuale. Inclusiv bonusurile.

Deci nu comparam mere cu pere.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #607 : 20.Apr.2022, 10:00:25 a.m. »
Corect!
Iar acolo macar puteai merge în instanta în baza unor documente clare.
Ce se practica acuma mi se pare extrem de "subtire" în favoarea clientului.
Dar, nah....fiecare cum îsi asterne.

E doar o parere personala, acuma e de luat din showroom ceea ce gasesti (cum a facut colegul din Brasov).
Ca pe ziua de mâine si mai ales pe cea de poimâine e cam greu sa te bazezi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #608 : 20.Apr.2022, 11:22:51 a.m. »
   Cred ca n-ai inteles, dar litigii nu vor exista, atat timp cat clientul se poate retrage si i se returneaza avansul ! Mai ales ca urmatorul client "asteapta" la usa.
Dealer-ul are si el un jurist prin ograda...
    De fapt si de drept, nu dealer-ul este vinovat de nerespectarea unor termene, cel putzin incazul de fata!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: dragne

Offline ...

« Răspuns #609 : 20.Apr.2022, 03:21:17 p.m. »
E doar o parere personala, acuma e de luat din showroom ceea ce gasesti (cum a facut colegul din Brasov).
Și ce mă felicit pentru alegerea făcută! Deja am 3k km în creștere zilnică și sunt foarte mulțumit de mașină.