Salutari,
Astăzi am fost la showroom sa vad masina, iar cu ocazia asta as vrea sa punctez câteva concluzii pe care le-am tras, iar în același timp v-as ruga mult sa ma ajutați cu privire la câteva neclarități
. Având în vedere ca ar trebui sa aleg intre SX4 Scross, Golf și Focus, ma voi raporta la cele din urma.
Ce nu mi-a plăcut/ce mi s-a părut cam ciudat la mașină :
-calitatea interiorului este clar sub Golf și as spune, sub Focus ; sincer, eu ma așteptam sa fie chiar mai rău, dar la fata locului mi-am schimbat părerea; sunt multe plastice, majoritatea tari, dar de o calitate decenta, iar în partea principala a bordului se găsește și ceva plastic mai moale ;
-portul usb pentru conectarea telefonului este situat în cotiera ( cam adâncă ), iar în mers mi s-ar părea un coșmar sa conectezi telefonul; eu și dealerul ne tot chinuiam sa nimerim gaura, deci e exclusa utilizarea în mers, cel puțin pt mine ;
-lipsa unui buton pentru controlul rapid al volumului pe consola centrala ; se poate regla doar cu touch, sau de pe volan; pana la urma, e o chestiune de obișnuită, cred.
-suportul de pahare din fata nu îmi pare prea adânc, posibil sa zboare prin mașină orice pui acolo.
-în stânga volanului e un spațiu de depozitare , strâmt și fără o ușa de blocare...nu pricep ce ai putea pune acolo
-conectarea telefonului cu Android nu se poate face ușor ; aici, as vrea sa va întreb pe voi dacă
ați reușit cumva sa activați android auto/cum ? Eu am un telefon Xiaomi A1, iar când l-am conectat prin usb, apăruse ceva cu andorid auto pe consola mașinii si pe telefon, dar a dispărut rapid..
Toate aceste "neajunsuri" nu le consider catastrofale, mai ales având în vedere raportul preț/dotări.
Ce mi-a plăcut :
-poziția la volan ;
-spațiul foarte generos in portbagaj ;
-farurile cu LED - legat de asta, eu nu am mai condus pana acum o mașina cu LED, așadar
vouă cum vi se pare ? Dealerul mi-a spus ca sunt cu LED pe faza scurta/lunga, nu doar cele de zi .
-butoanele de pe volan sunt bine poziționate și cu acces logic
-spațiul pt pasagerii din spate mi s-a părut foarte ok
-aspectul exterior al mașinii mie personal îmi place foarte mult, iți da impresia unei mașini " mai scumpe " decât este in realitate
-mi s-a părut ok și sistemul audio; am sesizat ca mai sunt persoane care se plâng de el și nu înțeleg exact de ce...am conectat tel prin bluetooth si muzica se auzea ok, avea și puțin bass, doar nu fac discoteca în mașină...
îmi scapă mie ceva aici?-scaunele mi s-au părut comfortabile
-am sesizat ca are și slot pt card SD.
de pe acest card poate rula muzica ? dar pe pe un stick conectat direct în cotiera ?-ma impresionează și garanția extinsa la 10 ani pt motor..îmi da încredere ca producătorul e sigur de ce pune pe mașină.
Una peste alta, mie îmi pare o mașină foarte corecta, care oferă destul de multe in banii pe care ii dai; ca idee, dacă pe Golf as adăuga toate dotările de pe SX4 Scross, diferența de preț intre ele ar fi de aproxmativ 2500 euro...Pe focus, diferența ar fi de aprox 1500 euro. Pentru noi, siguranța era pe primul plan, iar mașina îmi pare chiar ok, am studiat atent și raportul de la NCAP si as zice ca sta bine - chiar foarte bine pe segmentul sau .