Autor Subiect: Achizitie sx4 s-cross  (Citit de 79274 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline traian.rosoiu

Re: Achizitie sx4 s-cross
« Răspuns #40 : 25.Mar.2016, 07:49:36 p.m. »
Va salut cu respect.
Cu voia lui Cad, intreb si eu aici pentru a nu mai deschide un alt topic: a condus cineva atat S-Crossul cat si Vitara intr-atat cat sa isi faca o parere obiectiva asupra gradului de confort oferit de suspensie?
E posibil ca una din cele doua sa fie viitoarea masina, iar in cantarirea deciziei, confortul dat de suspensie va atarna greu. Pentru mine si nevoile mele, confortul se traduce prin suspensie mai moale.
Evident ca le voi testa si personal, insa pana atunci, m-ar ajuta si alte pareri.
Multumesc.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #41 : 25.Mar.2016, 08:23:21 p.m. »
Eu am condus, la drievtest, atat Vitara cat si S-Cross si am avut ocazia sa le bag pe amandoua pe o bucatica de drum "rupt". Eu am simtit ca  Vitara a trecut mai confortabil, mai putin zdruncinat, pe acolo. Altfel, n-as zice ca Vitara are o suspensie moale.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline enicky

« Răspuns #42 : 25.Mar.2016, 08:28:11 p.m. »
......Evident ca le voi testa si personal, insa pana atunci, m-ar ajuta si alte pareri.
            Ti-am citat aceasta ultima fraza din postarea ta, deoarece in ea ai sintetizat tu insuti raspunsul : eu le-am condus pe ambele(la drive test), dar  ca sa fiu echitabil,  ma feresc sa dau un verdict. Suspensia este simtita in general diferit de fiecare(si datorita simturilor), in functie de greutatea cu care a mers in masina si de "terenul" pe care a rulat. Ai mai putea sa-ti arunci o privire si spre masa ambelor masini,  deoarece au aceeasi motorizare si se presupune ca si amortizoare  pe mase diferite, dar nici asta nu e total edificator.
           Edificatoare va fi perceptia ta asupra amortizarii socurilor pe zonele diferite de rulare pe care vei merge. Atat si nimic mai mult !
           Sunt convins ca vei primi raspunsuri diferite de la ceilalti colegi, pe care le vei contesta tu insusi dupa drive  testele pe ambele modele. Asa ca ...programeaza-te ! :)
« Ultima Modificare: 25.Mar.2016, 08:32:44 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #43 : 25.Mar.2016, 09:00:38 p.m. »
Multumesc.
Maine am in plan cate un test-drive, vedem atunci ce spune feeling-ul (legat de confort si impresia generala), inima (legat de aspect) si mintea (legat de dotari/diferente).
S-Cross imi place mai mult ca aspect, atat interior cat si exterior (dar stiti cum e cu placutul) si are portbagaj mai mare, Vitara e mai ieftin si are destule optionale in plus.
Oricum ar fi, in proportie de 90% va fi una din cele doua in varianta benzina 4x4, pt. ca vin de pe o Honda Jazz si parca imi doresc tot o japoneza.
Multumesc inca o data.

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #44 : 25.Mar.2016, 09:08:04 p.m. »
(S-Cross imi place mai mult ca aspect, atat interior cat si exterior (dar stiti cum e cu placutul) si are portbagaj mai mare, Vitara e mai ieftin si are destule optionale in plus).
Am comparat versiunile care ma intereseaza in functie de necesitati: Premium la S-Cross si Passion la Vitara.
Seara buna.

Offline stefanudrea

« Răspuns #45 : 25.Mar.2016, 10:55:03 p.m. »
Dar s cross cu cutie automata 4x4 are cineva? Vreau si eu o parere despre ea. Va multumesc anticipat!

Trimis de pe al meu Philips I908 folosind Tapatalk

• Dacia Duster

Offline sirsefu

« Răspuns #46 : 26.Mar.2016, 01:01:52 a.m. »
Părerea mea este ca, în afară de forma, aspect interior, garda la sol și dimensiuni, s-cross și vitara sunt doua masini identice în părțile esentiale :)
Deci nu cred ca exista diferențe intre motorul, sistemul 4x4, cutia de viteze manuală sau automata ale unui s-cross fata de vitara (ne-"s" :) )
« Ultima Modificare: 26.Mar.2016, 01:05:33 a.m. de sirsefu »

Offline Bar

« Răspuns #47 : 26.Mar.2016, 10:11:12 a.m. »
Recomandare achiziție : S-cross in varianta cat mai sus de echipare.
Primesti mult mai multe lucruri prin reducerea de pret la nivelul superior, decat câteva accesorii oferite de dealer prin care iti Închide gura ca ti-a oferit ceva. Accesoriile le poti achiziționa ulterior cand vrei.
Totul tine de Abilitățile tale de negociere si de termenul de așteptare, livrare. Mai sunt si alte "combinații".
Daca oscileazi intre Vitara si S-cross, clar ti se potrivește S-cross.
Vitara o alegi cu inima, S-cross cu capul.
Vitara o alegi ca a doua masina in familie, S-cross ca prima.
S-cross se merita ales de la al doilea nivel de echipare, Start e deprimant in interior si chiar exterior.
Contează si ce masina ai avut inainte si la care te raportezi. Numai daca vii de pe un Logan coaja te poate încânta Start.
Părerea mea de posesor de S-cross.
  • X

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #48 : 26.Mar.2016, 10:40:57 a.m. »
Deci nu cred ca exista diferențe intre motorul, sistemul 4x4, cutia de viteze manuală sau automata ale unui s-cross fata de vitara (ne-"s" :) )

Exista o diferenta semnificativa la cutia de viteze automata. S-Cross are cu cutie cu variaţie continuă (CVT), iar Vitara are cutie "clasica" cu trepte.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: SuViPa

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #49 : 26.Mar.2016, 11:21:26 a.m. »
Salutare.
Bar, probabil ai dreptate, insa in cazul meu e exact pe dos. Comparate versiunile Passion Vitara cu Premium S-Cross, capul zice Vitara: e mai ieftina, ai in plus asistentele panta/rampa, tempomat adaptive, franare de urgenta, camera video spate, si or mai fi. In minus ar fi volum portbagaj mai mic si finisaje mai slabe (dar aici dam iar in gusturi).
Dar inima parca zice S-Cross. Om vedea dupa ce le testez, in 30 min. plec spre dealer.
Spor.