Autor Subiect: Achizitie sx4 s-cross  (Citit de 79355 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cipanu80

Re: Achizitie sx4 s-cross
« Răspuns #310 : 20.Ian.2018, 06:44:14 p.m. »
Ok, ms Hippo
  • Suzuki Ignis,2007,2 WD , 1.3 ,benzina

Offline ManuP

« Răspuns #311 : 20.Ian.2018, 09:52:46 p.m. »
https://www.spritmonitor.de/en/detail/863474.html?share=1

Asta nu cred ca spune foarte mult pentru ca sunt prea multe variabile care influenteaza consumul, dar comparativ cu Ford Focus 1.0 Ecoboost 125cp (masina pe care am folosit-o inainte de S-Cross si pe care inca o mai folosesc) scot consumuri mai bune cu S-Cross-ul
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #312 : 20.Ian.2018, 09:56:08 p.m. »
Posibil ca suzuki sa fie mai usor
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline steph

« Răspuns #313 : 21.Ian.2018, 01:17:42 p.m. »
Sa nu ai mari asteptari la iesirile in offrod. E o masina firava cu punte H si arcuri subtiri.
Tractiunea integrala e ok pe zapada.

Sa lamurim o treaba. Cine crede ca pune mana pe un offroader pur sange cumparand cel mai ieftin crossover de pe piata este cel putin naiv. Genul asta de masini se adreseaza drumurilor cu zapada si iti fac viata mai usoara cand ultimul loc liber de parcare e cel plin de zapada si gheata.

Totusi daca am facut transalpina cu un matiz pe vreema cand nu era asfaltata ( https://photos.app.goo.gl/S4d4gc84Cv7oKDaF3 ) sunt convins ca o vitara sau un scross pot sa urge pe un drum de grohotis pana la o cabana sau un loc mai remote.

Cat despre partea de arcuri, sa spui ca sunt proaste pentru ca sunt subtiri mi se pare la fel de pertinent ca "mecanicul" care freaca uleiul intre degete si isi da seama ca e bun sau prost. :D
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, Lucian BLK, JMu

Offline JMu

« Răspuns #314 : 21.Ian.2018, 01:35:36 p.m. »
Mai mult, în off-road adevărat, suspensia independentă nu e soluția mai bună. Aia e doar pentru șosea.
Câteva explicații, de ex. pe aici: http://www.wittenburg.co.uk/OffRoading/Concepts/Suspension.html sau http://www.offroadxtreme.com/engine-tech/brakes-suspension/off-road-suspension-101-an-inside-look/

Așa cum zice și @steph, e evident că nu sunt vreun etalon de offroad Vitara sau S-Cross. Dar nici cele mai proaste/nașpa/etc. A rupt cineva vreun arc? Vreo planetară? Altfel de dăm cu părerea degeaba, pe principiul asemănării dintre o părere și o gaură de c** - fiecare are câte una. Încă aștept să aflu dacă Mazda CX-3 cu 4WD e o mașină firavă, proastă, nașpa.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

« Răspuns #315 : 21.Ian.2018, 02:57:10 p.m. »
Am vazut la sx4 clasic arc rupt la vulcanizare, sub ochii mei, cand o ridicau pe elevator, au ramas cu o spira in mana. La noul sx4 sunt si mai subtiri.
Iar pataniile colegilor cu noul ignis sunt cunoscute, e doar o chestiune de timp si de volum ca sa apara plangeri.
Pentru a pastra preturile jos calitatea e in consecinta.

Offline JMu

« Răspuns #316 : 21.Ian.2018, 03:18:54 p.m. »
Am văzut și eu BMW x6 cu motorul praf, pe autostradă, scotea fum pe evacuare de ziceai că luase foc, și mergea pe avarii cu 2/oră.
La toate BMW-urile or plesni motoarele? Cred că sunt prost făcute din fabrică.

Până la acele plângeri doar ne dăm cu părerea. Iar pe un topic pe care oamenii vor informații în vederea achiziționării - nu știm dacă pentru off-road hard-core sau doar pentru oraș, nici dacă consideră suspensia spate independenta sine qua non - cred că aruncatul cu mucii în fasole nu are sens, nu?

Offline toma

« Răspuns #317 : 21.Ian.2018, 03:31:07 p.m. »
Domnilor va rog sa pastrati polemica la nivelul ideilor, fara atacuri la persoana si fara expresii care pot fi considerate jignitoare.
Considerati asta drept avertisment "verbal".
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline JMu

« Răspuns #318 : 21.Ian.2018, 03:34:17 p.m. »
Îmi cer scuze, nu am avut niciun moment intenția vreunui atac la persoană sau vreo jignire.

Revenind, chiar eram și eu curios ce consum ar avea motorul de 1l. Am tot așteptat poate face Robert Adam vreun test cu S-Cross 1.0, dar încă nimic.

« Răspuns #319 : 21.Ian.2018, 04:14:22 p.m. »
Relax, nu esti nici primul si nici ultimul entuziast care injura un sceptic.
Cata vreme nu ne batem e ok 😂
Discutam la proxima intalnire plusuri si minusuri.
Eu nu zic ca e o masina proasta, am acentuat numai niste minusuri.
Ca plusuri motorul miniturbo de 1.4 trage foarte bine, iar tractiunea integrala e excelenta pe zapada, portbagajul e suficient.
Eu ziceam doar sa nu ai asteptari nerealiste in offroad, e inferioara( numai in offroad) Dusterului ca unghiuri si garda