Autor Subiect: Achizitie sx4 s-cross  (Citit de 79337 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Achizitie sx4 s-cross
« Răspuns #240 : 12.Nov.2017, 01:36:10 p.m. »
Daca la creditele in Euro, impactul cursului de schimb este imediat, la plata lunara a ratei, la creditele in lei efectul este trimestrial, cand se da ROBOR-ul. Cam asta cred ca vroia sa spuna colegul Nic...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #241 : 12.Nov.2017, 02:06:41 p.m. »
Asta-i foarte adevărat, dar n-are nicio legătură cu relaţia factură - curs de schimb - sumă achitată, care era în discuţie mai devreme.
Probabil că a vrut să spună că dacă tot e cursul la vale, măcar să fi luat credit în lei, ca să nu-l prăjească de 2 ori. Că nu e nimic convenabil în devalorizarea leului, oricum ar face plata şi oricum ar finanţa achiziţia.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Garett

« Răspuns #242 : 12.Nov.2017, 04:14:07 p.m. »
Nu m-ar fi deranjat in mod deosebit sa fi luat credit in Euro, am salariul tot in Euro! Numai ca bancile cer dobanzi mai mari la Euro, per total iesi mai scump, si depinzi si de EURIBOR.
Dupa circul cu ROBOR (iarasi "multumiri" B"NR"!) creditul cu dobada variabila a devenit mai scump si cu perspectiva si pe viitor sa fie mai scump decat cel cu dobanda fixa.
Problema cu cresterea cursului este ca e pur gratuita, din pixul "guvernatorului"!
Daca pana saptamana trecuta gasea "justificare" pentru cresterea ROBOR acum mai nou a intors-o din condei si "relaxeaza cursul"! 
Adica vorba aia si cu dobanzi marite si cu banii pe euro luati...
  • S-Cross Luxus AT 2017 Cool White Pearl

Offline Garett

« Răspuns #243 : 15.Nov.2017, 05:42:38 p.m. »
Ce înțeleg cei de la Suzuki prin "Kit iluminare ambientală" plafoniera și lumina din portbagaj, sau are lampi si la nivelui picioarelor?
Sincer să fiu, n-am remarcat asta la mașina de test.
  • S-Cross Luxus AT 2017 Cool White Pearl

Offline Marci

« Răspuns #244 : 15.Nov.2017, 08:09:14 p.m. »
Presupun ca se refera la luminile de sub picioare si la luminita din consola centrala. Eu asa am la masina mea si precis avea si masina de test,dar poate era dezactivata sau nu ai observat-o fiind in timpul zilei.
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

Offline matei86

« Răspuns #245 : 20.Nov.2017, 12:59:31 p.m. »
Salut!

Avand in vedere activitatile pe care le practic sunt interesat de achizitia unei masini ceva mai inalte, cu tractiune integrala si se pare ca Suzuki S-Cross 1,4 turbo, cutie automata, in varianta de echipare Passion e pe hartie (deocamdata) o masina foarte potrivita ca performante si pret de achizitie. Am fost la test drive, imi place cum se misca masina cu combinatia de motor si cutie mai sus mentionata. In plus as adauga doar scuturi pentru motor si diferential si roata de rezerva impreuna cu cric.

Eu am in prezent un Golf 6 1.6 benzina aspirat MT, model cumparat nou in 2009, cu 170 000 de km la bord facuti de mine de care sunt foarte atasat pentru ca este o masina extrem de fiabila si merge foarte bine in continuare. Inevitabil, am inceput sa compar masinile in cazul in care as schimba golful cu un s-cross nou si am constatat urmatoarele:

1. Imi place cutia automata de la suzuki, as scapa oricand de cutia manuala mai ales la cum se circula de cativa ani in Romania, motorul e mai silentios ca la golf si trage mult mai bine
2. Consumul in oras ar trebui sa fie ceva mai mic la Suzuki, cu toate ca are cutie automata si tractiune integrala, in afara orasului aproximativ la fel
3. Golful e o masina mult mai bine antifonata, suspensia filtreaza ceva mai bine denivelarile, motorul la suzuki se aude mai putin in habitaclu insa zgomotul la vant si rulare e ceva mai mare ca la golf
4. spatiul este aproximativ acelasi, parca in suzuki e mai mult loc in spate si ceva mai mult in portbagaj insa tetierele spate la suzuki sunt prost concepute, pentru persoane mai inalte nefiind confortabile (eu am 1.86). In fata pozitia e ok la ambele masini.
5. Interiorul de pe Suzuki este mai prost asamblat si contine plastic mai slab calitativ, aspectul fiind de anii 2000 dar as putea face abstractie de acest lucru avand in vedere ca este totusi organizat bine si luand in considerare celelalte calitati ale masinii. Scaunele fata sunt decente, aproximativ ca la golf ca dimensiuni dar ceva mai tari, nu stiu cum se comporta la drum lung.
6. Lista de dotari de la suzuki este impresionanta avand in vedere pretul de achizitie
7. Tabla parca mai subtire la suzuki, geamuri mai subtiri.
8. Nu am inteles daca motorul e cu distributie pe lant sau curea.
9. Nu prea gasesc piese online pentru suzuki s-cross 1.4t ca sa imi pot face o parere despre costurile de intretinere, probabil doar prin intermediul dealerului se pot comanda.

Ma intereseaza pareri ale celor care detin aceasta masina, ce ati schimbat la ea in timp (consumabile), ce probleme mecanice sau electrice apar cel mai des, ce piese sunt predispuse sa se defecteze primele, ce considerati ca este proiectat gresit, ati tractat vreodata remorci si cum s-a comportat masina, ati fost in calatorii lungi, concedii, cum s-a comportat, sunteti multumiti de garantia oferita? Considerati ca e o alegere potrivita?

Multumesc!

• Suzuki S-Cross Passion 1.4 T AT Allgrip 2017

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #246 : 20.Nov.2017, 01:12:27 p.m. »
Uita-te la mine in jurnal, am scris ceva de mecanica anemica, dar motorul trage bine
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7142.msg235415#msg235415
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #247 : 20.Nov.2017, 01:23:49 p.m. »
Distribuția e pe lanț la 1.4T
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline matei86

« Răspuns #248 : 21.Nov.2017, 01:06:19 a.m. »
1. Directia este asistata electric sau hidraulic?

2. Inca de la prima varianta de dotare vad ca exista [sistem de asistenta la franare]. In ce consta, avand in vedere ca nu este sistemul de franare automata cu radar disponibil pe spirit si luxus?

3. Nu am sesizat functia hill hold pe masina de test drive, nu am urcat nici o panta, cum functioneaza, a urcat cineva pante mai serioase ?

Multumesc pentru raspunsuri!

• Suzuki S-Cross Passion 1.4 T AT Allgrip 2017

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #249 : 21.Nov.2017, 01:22:10 a.m. »
2. Este vorba de AFU (asistenta la franarea de urgenta). Un sistem care in conditiile unei franari mai puternice, amplifica presiunea din sistemul de franare.
Este controlat automat prin intermediul sistemului ESP, care detecteaza presiunea aplicata de sofer pe pedala de frana si creste automat aceasta presiune, daca este cazul.
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.