Autor Subiect: Cric New Vitara  (Citit de 23101 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Cric New Vitara
« Răspuns #30 : 18.Oct.2016, 09:02:02 a.m. »
Eu chiar asa fac, tin ca roata de rezerva una din rotile din celalalt set! Dezavantaj e ca pierzi compartimentul intermediar deoarece roata normala e mai inalta si atunci cartonul ala nu mai are cum sa stea bine. Eu l-am scos de tot si am renuntat la acel spatiu ca atare. Am pus roata de rezerva cu gaura in sus, fara sa o fixez fiindca e destul de grea si n-am avut probleme. Astfel ca in acel spatiu am pus tot ce tine de scule si obiectele obligatorii la o masina, adica: stingator, triunghi, vesta, trusa medicala, cric (eu am chiar doua) cu uneltele de actionare respective plus ce mai vrei tu sa-ti mai pui acolo pentru ca spatiu este berechet. Avantajul a fost cand am avut pana (ca am avut) pentru ca am pus direct roata normala si mi-am vazut de treaba pana am reusit sa-mi fac timp sa ajung si la un atelier bun, fara sa-mi fac griji ca sunt cu o altfel de roata si trebuie sa merg incet sau ca trebuie sa ajung cat mai repede la service. In plus nu mai dai bani pe o roata suplimentara!  :D
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: IoanCC, G3n818, Maria Iosif

Offline Maria Iosif

« Răspuns #31 : 18.Oct.2016, 09:13:28 a.m. »
Eu chiar asa fac, tin ca roata de rezerva una din rotile din celalalt set! Dezavantaj e ca pierzi compartimentul intermediar deoarece roata normala e mai inalta si atunci cartonul ala nu mai are cum sa stea bine. Eu l-am scos de tot si am renuntat la acel spatiu ca atare. Am pus roata de rezerva cu gaura in sus, fara sa o fixez fiindca e destul de grea si n-am avut probleme. Astfel ca in acel spatiu am pus tot ce tine de scule si obiectele obligatorii la o masina, adica: stingator, triunghi, vesta, trusa medicala, cric (eu am chiar doua) cu uneltele de actionare respective plus ce mai vrei tu sa-ti mai pui acolo pentru ca spatiu este berechet. Avantajul a fost cand am avut pana (ca am avut) pentru ca am pus direct roata normala si mi-am vazut de treaba pana am reusit sa-mi fac timp sa ajung si la un atelier bun, fara sa-mi fac griji ca sunt cu o altfel de roata si trebuie sa merg incet sau ca trebuie sa ajung cat mai repede la service. In plus nu mai dai bani pe o roata suplimentara!  :D
Acum mai apare intrebarea, deoarece nu ma pricep deloc; stiu ca roata de rezerva mai mica, este ok, dar mai mare?? cele de iarna le am de 16 iar cele de vara sunt de 17.Nu m-ar deranja, daca in caz de pana, ar trebui sa merg mai incet pana la vulcanizare, dar pentru masina ar fi OK?
  • Vitara Passion 1.6 Benzina

Offline aleksanders

« Răspuns #32 : 18.Oct.2016, 09:16:13 a.m. »
este ok 16 - nu o sa se resimta diferenta.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Maria Iosif

« Răspuns #33 : 18.Oct.2016, 09:21:19 a.m. »
este ok 16 - nu o sa se resimta diferenta.
atunci asa voi face.Pana la urma ce cric ar fi recomandat sa cumpar? am vazut ca s-a discutat mult pe tema lui.Puteti sa imi dati un link ceva, cu poze, ca sa ma descurc sa cumpar ( ca de, ca femeie, imi par toate asemanataore  :"> )
  • Vitara Passion 1.6 Benzina

Offline aleksanders

« Răspuns #34 : 18.Oct.2016, 09:29:03 a.m. »
un cric tip foarfeca ce ridica peste 38cm si 2t - de preferat un magazin auto local de unde sa primesti mai multe indicatii de calitate.
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: Maria Iosif

Offline dan_wolf

« Răspuns #35 : 18.Oct.2016, 09:31:45 a.m. »
atunci asa voi face.Pana la urma ce cric ar fi recomandat sa cumpar? am vazut ca s-a discutat mult pe tema lui.Puteti sa imi dati un link ceva, cu poze, ca sa ma descurc sa cumpar ( ca de, ca femeie, imi par toate asemanataore  :"> )

La recomandarea colegului wolfin, eu am cumparat acest cric, ai link mai jos:

https://www.norauto.ro/cricuri-accesorii-ridicare/6510-cric-mecanic-tip-foarfeca-one-1-tona.html
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

The following users thanked this post: Maria Iosif

Offline aleksanders

« Răspuns #36 : 21.Oct.2016, 09:35:29 p.m. »
Pe langa sarcina maxima (Kg), mai trebuie avuta in vedere inaltimea de ridicare.
Pe cric nu scrie nici una nici alta, dar inaltimea s-ar putea masura.

34 cm inaltime si 0,95 t scrie pe el

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, dan_wolf

Offline wolfin

« Răspuns #37 : 21.Oct.2016, 09:53:00 p.m. »
38 cm si 1 t are cel de la norauto

in poza se vad cifrele
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ASZ

« Răspuns #38 : 22.Oct.2016, 04:03:24 p.m. »
De unde ai achizitionat roata de rezerva Suzuki? Eu am Vitara Passion oct 2016, dealer-ul mi-a spus ca nu ....
Schimba dealerul 😀
În august mi-a predat-o dealerul Hinode, ca parte a înțelegerii la achiziție.

Offline wolfin

« Răspuns #39 : 22.Oct.2016, 06:59:04 p.m. »
Sau combinatie

Comanda la dl.jante.otel ptjanta ingusta + anvelopa conti sau maxxis de la torom. Totul in jur de 600 lei
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970