Autor Subiect: huruit esapament  (Citit de 11897 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: huruit esapament
« Răspuns #30 : 09.Mar.2016, 06:20:59 p.m. »
cand am vazut ca aceasta problema exista, de ani de zile, si la marci auto... mult mai titrate ... am incercat sa-mi fac singur curaj  :D , si sa-mi spun ca nu e ceva grav. CUM isi dau aia de la ITP seama ca nu mai este etansa evacuarea ???? Astupa cu un cartof teava sa vada daca rasufla  >:) ??? La verificare ei pun o sonda pe evacuare... nu optureaza iesirea gazelor !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 09.Mar.2016, 06:24:56 p.m. »
CUM isi dau aia de la ITP seama ca nu mai este etansa evacuarea ???? Astupa cu un cartof teava sa vada daca rasufla  >:) ??? La verificare ei pun o sonda pe evacuare... nu optureaza iesirea gazelor !
Sonda normal ca se pune pe evacuare insa testerul iti poate spune "dintr-o privire" ca traseul nu este etans.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Lerua07

« Răspuns #32 : 09.Mar.2016, 06:36:42 p.m. »
Ma rog, daca zici tu .... asa o fi, dar eu nu prea cred ca testerul este asa de.... destept. Inseamna ca toti care si-au gaurit tobele (si se pare ca sunt cu miile) au festelit-o la ITP.
Oricum........ uite asa o sa ajungem daca ne mai facem atata sange rau ptr ca se strange apa in toba de esapament !!! :-))

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #33 : 09.Mar.2016, 06:36:52 p.m. »
Personal, impartasesc pctul. de vedere al lui Aleksanders - daca e asa normala (si simpla) solutia la problema, de ce Suzuki nu o aplica macar din fabrica (asta daca nu e in stare sa-i impuna furnizorului sa livreze tobe de esapament cu gaura)?!

Total de acord cu cele de mai sus. In plus, daca Suzuki considera ca o gaura este rezolvarea problemei, fara implicatii negative pe viitor, sa faca bine sa emita un buletin de service cu documentarea tuturor pasilor ce trebuie urmati pentru constatarea si remedierea problemei in service, transparent si impartial.

Offline Laurentiu

« Răspuns #34 : 09.Mar.2016, 06:44:06 p.m. »
nu prea cred ca testerul este asa de.... destept.
Este. Sint trecut prin sute de ITP-uri si stiu ce vorbesc. Cei care au gauri prin tobe sau trasee neetanse au inspectii luate prin shpaga.

Fa gaura si apoi mergi la ITP sa te convingi singur-singurel.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Lerua07

« Răspuns #35 : 09.Mar.2016, 07:00:42 p.m. »
PS: acum 5 minute am facut testul cu magnetul..... toba finala nu este din inox... veritabil !!! Nasol ! :(

Offline aleksanders

« Răspuns #36 : 09.Mar.2016, 07:16:28 p.m. »
Informatiile cu privire la calitatea tobei, si anume ca este din inox cat si apa acumulata datorita condensului sunt relatarile mecanicilor - problema este cunoascuta si de suzuki romania - cand i-am spus reprezentantului, acesta nu a avut niciun moment de ezitare si mi-a oferit imediat solutia cu o mica gaura in esapament - cat despre spalatorie - ultimele 2 spalari le-am facut eu si nu am avut placerea sa bag apa pe teava, iar acum 2 zile cand am fost cu ea la spalatorie si as putea acuza acea practica neglijenta nu are a face - masina fiind programata de saptamana trecuta pentru acel huruit.... si cu asta vreau sa inchei cu datu de pareri cum e mai bine si cum nu - poate o sa fie pus un surub si la schimbul de ulei iti fac si golirea tobei de apa!
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline CRP

« Răspuns #37 : 09.Mar.2016, 07:47:01 p.m. »
@aleksanders, cand ai avut ultima oara drum in afara orasului ?

Daca ai fi avut un drum lung ai fi scapat de apa din esapament. Asta se intampla la toate masinile.
« Ultima Modificare: 09.Mar.2016, 07:52:08 p.m. de CRP »
  • Suzuki SX4

Offline rdc

« Răspuns #38 : 09.Mar.2016, 07:49:44 p.m. »
ai dreptate, nu accepta hack-u cu gaura in toba. pune-i sa o dea jos si sa o curete daca nu pot scoate mizeria altfel
ai trecut prin ceva vad? in mod normal nu se aduna atata apa doar din condens

Offline Laurentiu

« Răspuns #39 : 09.Mar.2016, 07:55:22 p.m. »
si cu asta vreau sa inchei cu datu de pareri cum e mai bine si cum nu
Scuza-mi faptul ca incerc sa-ti deschid ochii asupra unor lucruri obisnuite.

Bafta in realizari !!!

ai trecut prin ceva vad?
Daca treci prin vad, apa intra in toba doar cind motorul se opreste sau se incearca o schimbare de treapta de viteza.
« Ultima Modificare: 09.Mar.2016, 08:00:35 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4