Autor Subiect: New Vitara vs...  (Citit de 33374 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline boga81

Re: New Vitara vs...
« Răspuns #80 : 31.Mai.2016, 08:37:34 a.m. »
Mmmaaaaamaaaaa, mad max car. Asa da!
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline Joe White

« Răspuns #81 : 20.Iun.2016, 04:00:33 p.m. »
Salutare.
Referitor la ce spunea "Yeti" :  "In situatii de buget restrans, ca al tau, o alegere pur cerebrala poate fi orientarea catre o alta marca + dotari superioare".
Am primit oferta Hyundai i20 Black Line la 12000euro  (dotari superioare), comparativ cu Vitara COOL 2WD la 13650euro.
Acest i20 Black Line este foarte interesant. Nu stiu cat de fiabil va fi in timp fata de Vitara COOL.
Intentionez sa pastrez masina noua cel putin 10 ani.
Incerc acum sa aleg inteligent si nu emotional (fiind atasat de Ignisul actual 4x4), fiindca diferenta de 1650euro as putea  sa o directionez spre altceva (exp : CASCO, ....).

Multumesc tuturor ptr sfaturi. Ne auzim ....

Offline Lerua07

« Răspuns #82 : 20.Iun.2016, 06:50:24 p.m. »
i20 este cu 1650 euro mai ieftin , DAR.... este o masina ceva mai mica (un hatchback) decat Vitara care este un mini-suv (crossover veritabil), are un motor mai mic si, normal, cu mai putini cp - parca vreo 30 cp mai putin ca o Vitara, are garda la sol mai mica, etc, etc. Asa ca, pe langa pret, mai conteaza si din ce categorie iti doresti masina !   ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline zongor

« Răspuns #83 : 20.Iun.2016, 09:45:00 p.m. »
O comparatie intre Vitara si Qashqai facuta de un posesor al ambelor masini. Originalul aici
Este un raspuns la intrebarea unui alt user care se pregateste sa treaca de la un QQ 117CP la un Vitara VVT.
...
Salut,

Nu o sa compar motorizarea pentru ca am avut un Qasqhai 1.6 dci de 130 cv si am trecut la 1.6 DDIS. Pentru tine  nu e relevant deoarece te-ai orientat catre versiunea pe benzina
In schimb, pot sa-ti dau cateva impresii despre lucruri care nu au de-a face cu mecanica.
Vitara mi se pare mai manevrabila si mai precisa. Ocupa si mai putin spatiu.
Qasqhai este mai spatios. La Vitara, plafonul este mai jos in partea din spate. Dar nici una nici cealalta nu sunt facute sa stea 3 adulti in spate.
Pozitia de condus la Qasqhai era mai joasa si vizibilitatea mai putin buna.
Scaunele din Vitara au o sustinere laterala mai putin buna dar mie mi se par mai agreabile si mai confortabile. Prefer pozitia de condus din Vitara, mai putin "sportiva" este alegerea mea.
Mi se pare ca Vitara are habitaclul mai luminos. Geamurile colorate din spate sunt mai putin inchise la culoare decat la Nissan unde esti si asezat mai jos in raport cu geamul.
Portbagajul este mai mare la Qasqhai dar Vitara are un  fund dublu foarte practic. In plus am o priza in portbagaj, ceea ce nu aveam la Qashqai.
Din punct de vedere echipare Vitara sta mai bine. Depinde de tine sa compari cu Nissan-ul pe care il ai si nivelul de echipare spre care te orientezi. Tine cont de faptul ca sunt optiuni la care iti va fi greu sa renunti odata ce le-ai incercat (camera pentru mers inapoi din punctul meu de vedere) si sunt altele la care poti renunta (nu am cotiera si nu ma deranjeaza), este o alegere personala. Inca o data, este o perceptie subiectiva. Radioul functiona cu siguranta mai bine pe Nissan din punctul meu de vedere.
Comenzile mi se par mai bine plasate la Vitara, atat comenzile geamurilor cat si comenzile de pe volan. In schimb incalzirea era mai buna la Nissan.
Acoperisul panoramic era mai mare la Nissandar nu se deschidea - Trapa este o chestie draguta in special vara- .
Directia asistata de la Vitara cere o perioada de adaptare. Franarea este identica si fara probleme. Tinuta de drum este foarte buna la VItara ca si la Qasqhai de altfel.Farurile lumineaza foarte bine, mai bine ca la Nissan (care in schimb avea LEDuir in spate, absente la Vitara).
Pe scurt, nu regret alegerea. Imi placea vechiul Qashqai, am petrecut momente placute la volanul lui. Acum petrec momente foarte placute la volanul Vitara. Cred ca nu vei fi dezamagit. Vitara are numeroase atuuri si destule calitati. Daca ai alte intrebari iti stau la dispozitie.

Offline shpeedy

« Răspuns #84 : 20.Iun.2016, 11:15:09 p.m. »
Salutare.
Referitor la ce spunea "Yeti" :  "In situatii de buget restrans, ca al tau, o alegere pur cerebrala poate fi orientarea catre o alta marca + dotari superioare".
Am primit oferta Hyundai i20 Black Line la 12000euro  (dotari superioare), comparativ cu Vitara COOL 2WD la 13650euro.
Acest i20 Black Line este foarte interesant. Nu stiu cat de fiabil va fi in timp fata de Vitara COOL.
Intentionez sa pastrez masina noua cel putin 10 ani.
Incerc acum sa aleg inteligent si nu emotional (fiind atasat de Ignisul actual 4x4), fiindca diferenta de 1650euro as putea  sa o directionez spre altceva (exp : CASCO, ....).

Multumesc tuturor ptr sfaturi. Ne auzim ....

i20-ul il compari cu Baleno, nu cu Vitara... Si o sa vezi ca s-ar putea sa fie mai scump in conditiile in care - la aceeasi cilindree - are cativa cp in plus, cativa cm si kg in minus si cativa litri in plus la portbagaj. La dotari iarasi s-ar putea sa fie surprize.

Dar sa revenim la Vitara ca asta e aria de New Vitara...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Sclaud

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #85 : 22.Sep.2016, 10:59:08 a.m. »
Salutare,
La sfarsitul anului asta vreau sa achizitionez o masina. Cerinte: inalta (min 18 cm garda la sol), automata si 4x4 (nu conteaza daca benzina sau motorina).
Prin cautarile mele am ajuns la suzuki datorita pretului mult mai ok decat la alte marci (cu cerintele de mai sus).
In final am restrans lista la 2 modele: new   Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT (21600 euro) versus   new SX4 1.4 PASSION AT ALLGRIP (20700 euro).
Din cate am vazut la specificatii diferentele sunt:
- pentru Vitara avem in plus/diferit: ACC, RBS, HILL DESCEND CONTROL, senzori de parcare, full piele si alte chestii care nu prea ma intereseaza.
- pentru SX4 avem in plus/diferit: marimea (putin mai mare - mai ales portbagajul), calitatea materialelor, cotiera inclusa in pret, faruri LED, clima DUAL zone si alte maruntisuri.
Am fost in showroom Brasov si le-am vazut pe amandoua (urmeaza testdrive mai pe la sfarsitul anului).
Sincer sa va spun as merge pe SX4 datorita marimii si materialelor mai calitative (ocazie cu care SPER sa scap de zgomotele de care se plang toti la Vitara).
Ce parere aveti despre aceasta alegere ? Ce ati alege in aceasta situatie ? (argumentati va rog).
Alte diferente mai sunt care mi-au scapat ? ... mai esentiale.
Stiu ca a existat un caz la inceput cu o Vitara cu o configuratie asemanatoare (4x4 cu cutie automata) - care a avut probleme serioase (e o prezentare pe la jurnal de bord pe undeva - nu mai retin userul exact). Credeti ca (mai) exista temeri din acest punt de vedere la modele actuale ?
Exista alte alternative de la alte marci in banii acestia si cu cerintele de la inceput ? (20.000 - 23.000 euro) - eu nu am gasit (atentie: cu cerintele de la inceput).
Multumesc
(P.S. Nu am stiu exact unde ar fi mai bine sa pun acest post. Nu am gasit o arie mai exacta unde sa fac un versus. Daca considerati ca merita un topic separat intr-o alta arie (poate obtin pareri de la mai multi useri) - rog un moderator sa faca mutarea sau sa imi spuna)
« Ultima Modificare: 22.Sep.2016, 11:11:37 a.m. de Obscuru »

Offline AT

« Răspuns #86 : 22.Sep.2016, 11:44:53 a.m. »
RBS-ul (Radar Brake Support) respectiv Cruise Controlul Adaptativ regasite pe  Virtara S Allgrip,   sunt optiuni demne de luat in calcul.
Daca nu excludeti din start cutia manuala si un pret mai bun ( 20.050 Euro) oferit de Vitara S cu transmisie manuala 6 trepte,
poate va este util in conturarea alegerii si acest review:   

Daca insa doriti neaparat cutie automata, recomandarea ar fi sa luat in calcul si la SX4 o versiune cu RBS si Cruise Control Adaptativ, optiuni deosebit de utile in practica; ideal ar fi sa efectuati un drive test si pe autostrada sa puteti constata utilitatea acestor sisteme.
« Ultima Modificare: 22.Sep.2016, 11:51:34 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Sclaud

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #87 : 22.Sep.2016, 12:58:04 p.m. »
Nu renunt la cerintele initiale: 4x4 cu cutie automata - tocmai de asta am ajuns la Suzuki fiind singurii la care am gasit configuratia asta la un pret decent.
Imi pare rau ca SX4 este prea nou aparut si nu stiu inca cum se vor comporta noile materiale interioare (poate pana in Decembrie mai aflu totusi). Pentru mine este foarte important (poate chiar cel mai important aspect) zgomotul interior / greierasi / insonorizare. Tocmai aici sunt destul destul de descurajat din ce am citit despre Vitara. Este o alegere dificila pt. ca in final este o loterie (nu exista certitudini inca nici despre SX4 - oricat sustin ei in marketing ca materialele interioare folosite sunt altceva). In caz ca aceste materiale interioare de pe SX4 nu se vor dovedii diferite cu nimic fata de cele din Vitara - evident ca aceasta din urma ar fi o alegere mai buna din punctul meu de vedere (chiar cu 1000 euro in plus cat e).
(Pielea de pe Vitara din punctul meu de vedere este un dezavantaj - parere personala - deci nu o includ la avantaje)

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #88 : 22.Sep.2016, 01:05:07 p.m. »
Noul SX4 (aka S-CROSS) cu materialele sale interioare este mai vechi cu aproape 2 ani fata de noul Vitara

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline fireburn

« Răspuns #89 : 22.Sep.2016, 01:37:27 p.m. »
Colegu' zice de S-Cross facelift probabil.