Autor Subiect: New Vitara vs...  (Citit de 33372 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: New Vitara vs...
« Răspuns #60 : 09.Mai.2016, 11:03:47 a.m. »
Poate imi scapa mie ceva, dar recunosc ca eu nu sesizez penibilul din optiunea cuiva de a-si lua o masina 2WD atata vreme cat respectiva masina este certificata/autorizata sa circule pe drumurile publice
Parerea mea... 
LE: merita si o corectura reluarea respectivei postari...  ;)
            NU optiunea in sine este penibila ! Fiecare alegem din oferta de pe piata ! Eu despre motivarea in sine am vorbit : niciunul dintre noi nu poate sti ca peste o luna sau un an (vezi weekend-ul trecut pe DN1!) nu va fi blocat in zapada, sau nu va ajunge prin cine stie ce situatie, pe un drum innoroit sau alunecos unde si-ar fi dorit sa aiba 4x4 (alunecare de teren,etc.). Chestia asta cu "mie nu mi se intampla" e deranjanta, adica  " eu stiu sigur ca in urmatorii 5-10 ani voi circula numai pe asfalt uscat si curat " ! Opinia asta e cel putin o utopie ! 
      Ce e de corectat in postare : ca nu vom merge pe zapada, ca nu vom ajunge la munte, ca nu vom merge la un gratar la padure si ne prinde o ploaie de vara, sau intr-o zona cu nisip unde ramai intepenit???? Cine poate spune ca el sigur, nu va fi implicat intr-o astfel de situatie ????!! Si daca o spune, chiar o crede? Despre prevedere  vorbeam. Mai citez odata fraza ca poate nu s-a citit cu atentie :

Citat enicky 07.05.2016 :  "  Nu fac apologia sistemul 4x4,  dar cel mai correct ar fi ca cei care isi cumpara "suv" 2wd sa NU mai argumenteze de ce nu isi iau  4wd ! Pur si simplu asta vrea sa cumpere(2wd) si gata ! Nu e treaba noastra sa stim de ce ! Este doar problema/optiunea lui ! Adica sa aplice principiul " cine se scuza se acuza", si sa NU-si motiveze decizia ! Asa cred eu ca ar fi normal. "
        Sper ca acum am fost inteles ca am vrut doar sa spun ca : gusturile nu se discuta ! :)
« Ultima Modificare: 09.Mai.2016, 11:16:51 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dAlex

« Răspuns #61 : 09.Mai.2016, 12:06:22 p.m. »
Masina are aproximativ 1.1 tone, daca citesc bine din fisa tehnica. Daca eu am probleme cu ramas in zapada, noroi, ce sa mai zica aia cu berline de 1.3t sau mai mult?

Imi pun lanturile in porbagaj tot timpul si nu dau 1.5k pe 4WD. sic!

Ah, daca aveam buget nedefinit, mai bagam si 4WD, aia recunosc. Sau luam Sportage 2WD :D.
Dar daca aleg intre Cool 4WD si Passion 2WD, mai degraba varianta a doua. Tu vad ca ai facut invers, e dreptul tau si nu-i penibil deloc.

Zic astea ca poate mai citeste careva forumul fiind in situatia de a lua aceeasi decizie ca mine. Sper sa nu ma dati afara.:)
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Lerua07

« Răspuns #62 : 09.Mai.2016, 12:56:24 p.m. »
Fiecare este liber sa-si aleaga marca si configuratia masinii conform necesitatilor lui si a.... bugetului de care dispune. Sunt convins ca mutlti dintre colegii nostrii nu au luat o dotare superioara sau au renuntat la 4WD sau cutie automata doar din constrangeri bugetare.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Laurentiu

« Răspuns #63 : 09.Mai.2016, 01:08:59 p.m. »
...mutlti dintre colegii nostrii nu au luat o dotare superioara sau au renuntat la 4WD sau cutie automata doar din constrangeri bugetare.
Nu  numai. Mai exista un considerent: cu cit mai complicat, cu atit riscurile unor defecte pot fi mai mari si multiple.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #64 : 09.Mai.2016, 01:32:45 p.m. »
.... cu cit mai complicat, cu atit riscurile unor defecte pot fi mai mari si multiple.
            Bravo, ai punctat bine aici ! Eu as fi putut sa-mi iau Passion, dar cand am vazut cate are, si ca multimedia din bord o cam lua razna si n-avea nici harti, iar  radio-cd-ul n-arata deloc rau pe  Cool si mai ales cand ma gandeam ca vine si iarna, si vreau anvelope, alarma, scuturi, ceas in bord, cotiera, gata , m-am sucit spre Cool.
           Cu cat mai multa electronica cu atat mai multe puncte sensibile.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #65 : 09.Mai.2016, 01:36:11 p.m. »
deh.... asta e .... obrazul subtire cu cheltuiala se tine !  :D
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline shpeedy

« Răspuns #66 : 09.Mai.2016, 01:51:47 p.m. »
            NU optiunea in sine este penibila ! Fiecare alegem din oferta de pe piata ! Eu despre motivarea in sine am vorbit : niciunul dintre noi nu poate sti ca peste o luna sau un an (vezi weekend-ul trecut pe DN1!) nu va fi blocat in zapada, sau nu va ajunge prin cine stie ce situatie, pe un drum innoroit sau alunecos unde si-ar fi dorit sa aiba 4x4 (alunecare de teren,etc.). Chestia asta cu "mie nu mi se intampla" e deranjanta, adica  " eu stiu sigur ca in urmatorii 5-10 ani voi circula numai pe asfalt uscat si curat " ! Opinia asta e cel putin o utopie ! 
      Ce e de corectat in postare : ca nu vom merge pe zapada, ca nu vom ajunge la munte, ca nu vom merge la un gratar la padure si ne prinde o ploaie de vara, sau intr-o zona cu nisip unde ramai intepenit???? Cine poate spune ca el sigur, nu va fi implicat intr-o astfel de situatie ????!! Si daca o spune, chiar o crede? Despre prevedere  vorbeam. Mai citez odata fraza ca poate nu s-a citit cu atentie :

Citat enicky 07.05.2016 :  "  Nu fac apologia sistemul 4x4,  dar cel mai correct ar fi ca cei care isi cumpara "suv" 2wd sa NU mai argumenteze de ce nu isi iau  4wd ! Pur si simplu asta vrea sa cumpere(2wd) si gata ! Nu e treaba noastra sa stim de ce ! Este doar problema/optiunea lui ! Adica sa aplice principiul " cine se scuza se acuza", si sa NU-si motiveze decizia ! Asa cred eu ca ar fi normal. "
        Sper ca acum am fost inteles ca am vrut doar sa spun ca : gusturile nu se discuta ! :)

Motivarea se bazeaza pe optiunile unei persoane cu privire la folosirea masinii - este strict alegerea fiecaruia pe ce considerente isi alege masina - pentru design, pentru dimensiunile interioare, pentru functionalitati, pentru..., pentru..., pentru... Fiecare stie (sau ar trebui sa stie) la ce-si va folosi masina. Ti-am spus ca iti inteleg optiunea pentru 4x4, dar nu inteleg categorisirea ca penibila motivatia/optiunea unuia sau a altuia pentru altceva - pur-si-simplu suntem diferiti, avem moduri diferite de a vedea lumea si actionam ca atare, potrivit propriului sistem de valori.

Cu riscul de a ma repeta, cand o sa invatam sa creditam optiunile altora cu aceeasi masura cu care ne creditam propriile optiuni sau macar sa nu mai fim atat de intransigenti cu privire la alegerile altora (atata vreme cat acestea nu depasesc cadrul legal)?!  :-/

Ce e de corectat in postare...

Am evitat sa fac aceste afirmatii in postarea anterioara, dar acum m-ai[mai] fortat !
« Ultima Modificare: 09.Mai.2016, 02:04:05 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: ff_2004_06

Offline AT

« Răspuns #67 : 09.Mai.2016, 03:03:48 p.m. »
Germanii de la AutoBild au stabilit: Cele mai bune SUV-uri
http://www.capital.ro/germanii-de-la-autobild-au-stabilit-cele-mai-bune-suv-uri.html
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline marcone

« Răspuns #68 : 09.Mai.2016, 03:14:37 p.m. »
Vitara nici nu apare, probabil e incadrata la categoria "Steaua fara nume".
In cetegoria SUV buget doua din primele 3 nici macar nu au optiune de 4x4 (Captur si 2008) iar cel de-al treilea are garda la sol de Logan (Tivoli).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #69 : 09.Mai.2016, 03:36:20 p.m. »
topul pacii    :-j   Bild e un fel de Libertatea de la noi iar AutoBild nu e departe...  :)