Autor Subiect: New Vitara vs...  (Citit de 33366 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: New Vitara vs...
« Răspuns #40 : 06.Mai.2016, 12:42:11 p.m. »
De unde reiese asta? Vitara a castigat doar distinctia de raport calitate pret la categoria SUV compact, categorie castigata per total de Qashqai, intr-un test al WhatCar, o revista auto din UK.
            Din link-ul repectiv reiese ca este o "masina anului" la toate categoriile(sau n-am inteles eu bine!). Eu am facut afirmatia bazandu-ma tocmai pe un articol publicat de un alt coleg, din aceasta revista,(nu mai stiu topicul) din care reiesea aprecierea Vitarei. Si chiar daca eu am gresit, ca membru SCR ar fi trebuit sa-ti convina afimatia mea, nu sa te intrige  :D
            Dar sunt perfect de accord , cu afirmatia de "cotet" fara 4x4, chiar daca nu sunt cotete.
« Ultima Modificare: 06.Mai.2016, 12:46:52 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline valmar67

« Răspuns #41 : 06.Mai.2016, 01:54:16 p.m. »
Nu stiu de ce blamați pe Vitara ca n-are spatiu ca are spatiu interior mai mare ca Sportage sau ASX. 
Am primit discount de 500 Euro la versiunea mea, si am dat avans numai 1000 Ron.Masina a venit in 3 saptamani. E drept ca n-am ales culoarea dar orange cu negru este super...
Iar pentru cine nu stie, consumul de combustibil este direct proporționala cu puterea motorului. Eu pana acum(600km) am consumul de 7 la drum combinat,  într-adevăr nu ca in carte, dar e inca noua mașina... Avand in vedere ca la masina anterioara de 1.4 95CP aveam consum 7.5 sunt super mulțumit. Nu mai zic de adaptive cruise control si brake assist...
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline dAlex

« Răspuns #42 : 06.Mai.2016, 01:57:34 p.m. »
Salut,

Fiind proaspat client Suzuki(Vitara) iata de ce am ales 4x2:

Pentru garda la sol(care pe drumurile noastre conteaza) pozitia mai inalta la volan care iti ofera vizibilitate mai buna, esti altfel vazut in trafic intr-o masina inalta, are alta stabilitate si te simti mai in siguranta. Ca sa enumar cateva aspecte.
Si personal, consider mai atractiv un mini SUV decat o berlina, ca tot e la moda cum(vezi Captur-care apropo, nu e 4x4, Peugeot 2008, Mokka, Mazda CX-3 s.a.m.d).
Si daca tot nu se simte la consum, de ce nu?

4x4 inseamna vreo 1500 de euro in plus si daca intentionezi sa mergi doar pe asfalt, nu se justifica. Chiar si pe asfalt inghetat aluneci si cu 4x4, si daca chiar te-ai infundat, nu-i mare lucru sa te dai jos din masina si sa pui niste lanturi pana iesi din dificultate. Iar iernile pe la noi au fost foarte blande, mai ales in zone de campie.

Noroc!
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline rdc

« Răspuns #43 : 06.Mai.2016, 02:19:33 p.m. »
eu am facut pasul la suv-uri fortat de imprejurari (4x4 si garda la sol)
de atunci nu ma mai incanta berlinele din cauza senzatiei ca te urci in masina nu cobori in masina :) si 4x2 as lua suv sau monovolum

Offline wolfin

« Răspuns #44 : 07.Mai.2016, 03:15:53 p.m. »
Eu am luat 4wd nu neaparat pt tractiunea integrala ci si pt rbs si pilot adapt. Initial am vrut 2wd si at :dknw:

Pasion 2wd nu le are.

Sportage mi a placut mult....dar pt oras 1.6 aspirat 2wd...era un chin. Afara..nu mai zic. Configurat de mine era 18.300 eur.(clima.incalzire spate/fata.etc).

Pe motorina...peste 19k.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Lerua07

« Răspuns #45 : 07.Mai.2016, 03:33:06 p.m. »
Eu am preferat Spirit 1,6 aspirat 4x4 ptr ca : are toate optiunile mai putin trapa, 4x4 asigura o tractiune mai buna indiferent de conditii, niet... diesel ptr ca fac sub 15 K/an si cel pe benzina este mai rafinat, cutie manuala ptr ca imi place sa simt ca eu "stapanesc" masina .... si nu ea pe mine !  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline AT

« Răspuns #46 : 07.Mai.2016, 04:09:40 p.m. »
Si optiunea turbo 1.4 cred ca este o alegere buna.
Nu era anul trecut cand am decis sa devin client
Suzuki insa cred ca reprezinta o alegere mai buna
pentru cei care circula mai mult pe autostrada  .
Au acum ca alegere si acest motor "mai sportiv" :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline vladbuzdu

« Răspuns #47 : 07.Mai.2016, 08:06:30 p.m. »
si eu mi-as fi dorit un 4x4 pe un suv dar nu asta este neaparat motivul pentru care am vrut o masina din acest segment. m-a interesat in primul rand pozitia la volan , pentru ca neavand autostrazi noaptea este mai bine sa nu iei toate xenoanele in ochi, dar si spatiul conferit de masina, faptul ca intr-un oras ca Bucuresti poti sa parchezi si pe bordurile inalte ale lui videanu, plus chestiile legate de estetica. cealalta masina a familiei este un passat pe care in afara de cuplul de la depasiri nu prea il apreciez.
  • Volkswagen

Offline enicky

« Răspuns #48 : 07.Mai.2016, 11:37:06 p.m. »
            Am remarcat aceleasi argumente (aproape le stiu "pe de rost") la toti cei care si-au luat SUV-uri ....care nu sunt SUV !  :D
        In opinia mea, dupa pretul nejustificat, a vinde suv 2WD, este cea mai mare "plasa" luata de clienti de la contructorii auto !
       Idem si reclama "vindem 4wd la pret de 2wd", pe care probabil ati mai auzit-o.
     Daca tot imi iau o masina cu elemente de siguranta in plus fata de o simpla berlina, nu-nteleg de ce sa ma lipsesc de de cel mai important : tractiunea integrala ! Sistem adoptat si la variantele premium de la Audi, BMW,WV, Skoda,  tocmai pt. un plus de confort si siguranta .
         Nu fac apologia sistemul 4x4,  dar cel mai correct ar fi ca cei care isi cumpara "suv" 2wd sa NU mai argumenteze de ce nu isi iau  4wd ! Pur si simplu asta vrea sa cumpere(2wd) si gata ! Nu e treaba noastra sa stim de ce ! Este doar problema/optiunea lui ! Adica sa aplice principiul " cine se scuza se acuza", si sa nu-si motiveze decizia ! Asa cred eu ca ar fi normal.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #49 : 08.Mai.2016, 03:38:37 a.m. »
enicky la noi.... multe lucruri sunt altfel decat normal !  #:-S
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !