Autor Subiect: New Vitara vs...  (Citit de 33369 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: New Vitara vs...
« Răspuns #30 : 05.Mai.2016, 06:54:04 p.m. »
Am facut o acrobatie cu topicele de pe aceasta arie de versus a.i. sa aiba cat-de-cat o logica - topicul de versus cu Qashqai-ul se opreste in momentul in care se ia decizia renuntarii la Nissan si ce a rezultat a fost unit cu cel de versus general.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #31 : 05.Mai.2016, 08:15:34 p.m. »
pana la urma si in mare parte datorita atutudinii celor de la suzuki dar si prin prisma defectelor semnalate de colegii de forum dar si observate de mine in cele 5 test drive uri facuteam hotarat sa renunt la tractiunea 4x4 pe care oricum nu o foloseam.....
             Fiindca tot se mai comenteaza alegerea colegului, mi-am amintit ca la mine a fost invers, drive testele cu Vitara le-am facut, ca sa zic asa, la final, si dupa doua(unul pe benz, altul de dissel), deja m-am hotarat, chiar daca am mai fost si la al treilea. Eram pe forum, citeam, dar n-am luat in seama "reclamatiile". Iar la masinile testate, eu n-am gasit defecte tehnice !!     Totusi...5(cinci)???!!
           Ii inteleg alegerea, ca atunci cand s-a urcat in ea nu-i mai venea sa coboare, ca propietarul sta in interior nu afara! Dar dupa gustul meu acest ultim model e mai urat ca precedentul in loc sa fie invers. Si fara 4x4.....? Dar stiti cu e treaba cu gustul.... asa ca ii mai urez inca odata sa se bucure de ea fara reparatii :good: .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rdc

« Răspuns #32 : 06.Mai.2016, 12:50:03 a.m. »
enicky, corect, aspectul frontal lasa de dorit la noua generatie. e o discutie mai larga, apropo de designul auto si ce vrea (sau ce vrea sa vrea) kia cu noul sportage.
all in all, e o masina excelenta, dar din alta clasa decat vitara s. pur si simplu S-u e pozitionat exclusivist, la limita de pret la care ai alte optiuni mai 'mature'. revenind, si eu, intre qashqai si sportage as inchide ochii si as merge pe sportage.

Offline vladbuzdu

« Răspuns #33 : 06.Mai.2016, 09:24:42 a.m. »
acum am vazut ca ati mutat topicul. am facut 5 teste cu vitara pentru ca am incercat cele 2 motoare de 1.6 respectiv de 2 ori vitara S (o data cu sotia si o data singur) si o data in afara orasului, pe autostrada. am fost foarte aproape sa o si comand dar pur si simplu and am intrebat de reducere mi s-a spus pe un ton destul de increzut ca oricum ei au destule comenzi si nu fac nici un discount. nu ma asteptam la mare lucru dar ma asteptam totusi sa vina cu ceva, pentru ca si la kia se vand masini dar am primit un discount de 1000e plus alte cadouri. m-am dus si la salonul auto buc de la casa poporului si toate standurile aveau niste discounturi pe perioada salonului, in afara de cei de la suzuki care aveau foi xerox pe care scria promotie dar pretul era ca pe site. am  mai intrebat o data si mi-au zis sa le las mailul. inutil sa spun ca nu m-a contactat nimeni.
astfel ca de la 20000 plus vopsea am ajuns aproape la pretul unei kia...renuntand la 4x4(sper ca n-o sa-mi para rau). la test drive nu mi se pare ca kia este mai puturoasa decat vitara s, cel putin in afara. nu ma interseaza 0-100 dar imi place cuplul care de la 50km/h isi face treaba foarte bine, exact ca si la vitara 1.6 diesel. plus ca si spatiul pentru mine (1,90 si 120 kg) a contat mult, la vitara in spatele meu nu mai incapea nimeni.
sunteti o comunitate foarte frumoasa aici si ma bucura faptul ca mi-ati urat noroc in achizitia mea..am sa raman sa va spun cum se comporta masina.
  • Volkswagen

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #34 : 06.Mai.2016, 09:30:03 a.m. »
Eu nu inteleg de unde tendinta de a face distinctie intre nivelul S de echipare de pe Vitara si restul nivelelor de parca sunt masini diferite.  :dknw: In fond e aceiasi masina construita pe aceiasi platforma si cu aceiasi tehnologie dar care in acest nivel de echipare beneficiaza de un alt motor si eventual de o alta cutie de viteze. La fel in cazul lui Cool, acesta nu vine cu cutie automata dar asta nu inseamna ca e alta masina decat Spirit de exemplu. Daca de exemplu Cool nu are trapa sau faruri cu led si aer conditionat automat nu inseamna ca e mai putin Vitara in comparatie cu S.  :)

Offline vladbuzdu

« Răspuns #35 : 06.Mai.2016, 09:31:25 a.m. »
ce m-a deranjat la vitara comparativ cu kia a fost felul in care functioneaza usile, schimbatorul de viteze care agata, interiorul destul de modest si recunosc ca problemele semnalate pe forum au cantarit in decizia finala, avand in vedere cei 7 ani garantie dincolo. cat despre consum, in test cu vitara s am avut o medie de 9l/100 iar la kia 7...la fel ca la vitara diesel.
deci comparand diesel cu diesel la o diferenta de 1000 de euro (ambele tractiune fata) am preferat varianta mai spatioasa si mai putin riscanta
  • Volkswagen

Offline AT

« Răspuns #36 : 06.Mai.2016, 09:47:27 a.m. »
Cred ca indiferent de criteriul final care a determinat decizia de achizitie catre un brand/model
(adica unora le place mai mult design-ul unui anumit brand/model, pe altii ii atrage sportivitatea
S-ului de la Suzuki, altii sunt atrasi de robustete siguranta si confort fara a fi interesati de 4x4)
criteriul de la care nu trebuie facut rabat in zilele noastre il reprezinta fiabilitatea produsului finit,
determinata in special de calitatea(conformitatea) componentelor dar si a asamblarii din fabrica.
Realitatea este ca la un model nou lansat fiabilitatea o constati dupa 1-2 ani. Pana atunci te
bazezi pe renumele castigat de acel brand la modelele anterioare respectiv feedback-ul clientilor.

« Ultima Modificare: 06.Mai.2016, 09:57:01 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #37 : 06.Mai.2016, 10:27:13 a.m. »
enicky, corect, aspectul frontal lasa de dorit la noua generatie. e o discutie mai larga, apropo de designul auto si ce vrea (sau ce vrea sa vrea) kia cu noul sportage.
all in all, e o masina excelenta, dar din alta clasa decat vitara.....
             Intr-adevar ai punctat correct, doar ca eu n-as fi zis  "S" ci Vitara simplu. Intre cele doua exista clar diferenta de clasa , deci eu nu le-as fi comparat !!
             La fel de corecta mi se pare si constatarea lui @rex , ca vitara este de fapt una singura (fie ca are sau nu trapa sau led-uri), cel mult ai putea sa le clasifici ca una fiind 4WD si una 2WD. In fapt, la categoria ei de mini-suv, Vitara este masina anului 2016 in Marea Britanie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline marcone

« Răspuns #38 : 06.Mai.2016, 11:19:44 a.m. »
In fapt, la categoria ei de mini-suv, Vitara este masina anului 2016 in Marea Britanie.

De unde reiese asta? Vitara a castigat doar distinctia de raport calitate pret la categoria SUV compact, categorie castigata per total de Qashqai, intr-un test al WhatCar, o revista auto din UK.

Masina anului in UK comform publicatiilor auto independente este Mazda MX5: http://ukcoty.co.uk/uncategorized/blog/mazda-mx-5-claims-title-of-uk-car-of-the-year-2016/

Offline marcone

« Răspuns #39 : 06.Mai.2016, 11:24:03 a.m. »
sunteti o comunitate foarte frumoasa aici si ma bucura faptul ca mi-ati urat noroc in achizitia mea..am sa raman sa va spun cum se comporta masina.
S-o stapanesti sanatos!
Desi gusturile nu se discuta in opinia mea nu stiu de ce ti-ai lua un cotet din asta (ca se cheama Vitara sau Sportage n-are importanta) fara 4x4. O berlina e mult mai eleganta, mai aerodinamica, ieftina la achzitie,  intretinere samd.
« Ultima Modificare: 06.Mai.2016, 11:32:41 a.m. de marcone »