Autor Subiect: New Vitara vs...  (Citit de 33379 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Bobi

Re: New Vitara vs...
« Răspuns #260 : 26.Ian.2020, 03:13:21 p.m. »
Am facut test drive cu acest Korando, varianta cu cutie automata.
Fara suparare dar este cu muuult peste tot ce are Suzuki, interiorul e cu 10 clase peste Vitara.
Singurul lucru care nu mi-a placut a fost cutia de viteze care avea lag si nu simteam acei 163CP.

Offline Leutz

« Răspuns #261 : 27.Ian.2020, 03:09:09 p.m. »
Probabil nu era numai de la cutie, ci de la intreg ansamblul motor-cutie. Ca dimensiuni (4.45m) si greutate (~1.5T) masina sta langa SUV-urile din partea de sus a gamei compacte. Acolo se vehiculeaza motoare mai potente. Un exemplu care-mi vine in minte e Ford Escape/Kuga. Asta (in Australia, nu stiu in Europa) vine cu 1.5T ca entry level si 2.0T, care este motorul de baza.

La Korando, se opresc cu motorul 1.5T la entry level-ul competitiei. Motorul in sine este si el mai putin potent (163cp) decat competitia (Ford, 1.5T - 178cp). Insa pretul vs dotari este imbatabil.

Cu Korando nu cred ca se poate face un versus d.p.d.v. tehnic. Sunt foarte diferite prin prisma dimensiunilor. Insa prin prisma pretului ele devin comparabile, iar Vitara ramane la ani lumina in spate. Daca as fi acum in Romania si m-as uita dupa o masina la ~20000 de Euro, Korando ar castiga detasat in fata oricareia dintre versiunile superioare de Vitara, acolo unde pretul e comparabil. Practic cam la aceiasi bani ei masina mai multa si... (asta ramane de validat in practica) mai buna.

Pentru un versus legitim ar trebui considerat Tivoli, asa cum au mentionat si colegii mai devreme.

P.S.
De curiozitate m-am uitat rapid si la Tivoli pe pagina Ssangyong din Romania. Pretul este mirobolant. Viata grea pentru Vitara. N-o salveaza decat lipsa de incredere a publicului in marca coreana.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline toma

« Răspuns #262 : 27.Ian.2020, 03:26:34 p.m. »
Am si eu doua curiozitati legate de marca:

- ce stiti despre fiabilitate (la modul general ca la un model nou e greu de vorbit in particular)?
- ce stiti despre reteaua de service-uri autorizate in Romania?

Dupa parerea mea astea sunt aspecte importante de luat in calcul dupa pretul de achizitie. Ai cumparat-o dar unde faci reviziile daca vrei sa pastrezi garantia? Se plange lumea de reteaua Suzuki care e totusi destul de bine reprezentata in tara: ca sunt prea scumpi, ca "monopol", ca incompetenta... cunoastem discutiile. Dar daca ai probleme are cine sa o repare - exista service-uri multimarca cu experienta privind producatorul asta? Cat de repede vin piesele? Ma gandesc ca daca sunt putine pe piata nici stocurile de piese nu pot fi prea generoase...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy

Offline ...

« Răspuns #263 : 27.Ian.2020, 03:41:58 p.m. »
La Brasov, firma Arinovis Motors, reprezentanta Suzuki, este totodata dealer SsangYong.

Offline enicky

« Răspuns #264 : 27.Ian.2020, 03:51:29 p.m. »
   Parerea mea este ca originea ei au determintat vanzarile slabe din Ro . Ssangyong Korando are 37 de ani de la lansare si din cate stiu au folosit si motoare Mercedes(ptr. alte modele) iar cutia de pe Korando e Aisin(cel putin asa mi-a spus la SAB).

De service se pare ca nu duce lipsa : https://www.ssangyong.ro/service/service-autorizat-ssangyong .

Despre fiabilitate spun chiar ei cu oferta de garantie.

Pentru cine are curiozitatea, Korando si Tivoli (ca sa nu mai vorbesc de Rexton care are si reductor) chiar merita vazute.
« Ultima Modificare: 27.Ian.2020, 04:07:31 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #265 : 27.Ian.2020, 04:21:28 p.m. »
Inclin sa cred ca nu referitor la vizibilitate se referea colegul, ci la a se urca in masina vs a se cobori in masina...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

E vizibilitatea+ pozitia corpului fata de sosea cand te "introduci " in masina. In locurile de parcare inguste este o tragedie pentru unul de 180 cu 115 ( si dureri de spate...) sa se strecoare printr-o usa care se deschide maxim 30 cm...inchipuieti acum ca si tavanul masinii este la 130-140 cm de sosea...
Am condus de curand un Volvo V60 inchiriat de firma , doar 700 km. Scaunul era reglat inalt dar n-am avut loc de plafon cu capul , a trebuit sa las scaunul maxim jos si am condus  din nou cu picioarele in fata , ca in tinerete...parca am trecut de la stat intrun fotoliu nu prea inalt la a sta pe covor cu o perna sub cur...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Dogy

« Răspuns #266 : 07.Mar.2020, 01:01:03 p.m. »
Imi place extrem de mult Vitara si mi-a placut inca din 2015.
Dar trebuie sa recunosc ca, la noile preturi, cand cea mai ieftina Vitara 4x4 e 20.350 de euro, adica 19.000 cu Rabla, daca ar fi trebuit sa-mi iau acum o alta masina, in loc de anul trecut pe vremea asta, cred ca as fi fost tentat sa-mi iau altceva la banii astia. Sunt oferte mai bune pentru 4x4 la alte marci. Mi-ar fi fost oricum mult mai greu sa aleg :)
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #267 : 07.Mar.2020, 01:06:23 p.m. »
Toate masinile se scumpesc - deh, noile norme impuse vin si cu costuri...

Cand spui ca nu ai mai lua Suzuki ai in vedere un alt (alti) model(e) (exceptand Duster) cu aceleasi dotari, in acelasi buget?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Dogy

« Răspuns #268 : 07.Mar.2020, 01:33:17 p.m. »
As fi fost tentat mai ales de un 4x4 mai ieftin, dar poate si de unul in aceiasi bani cu Vitara actuala, dar cu mai multe dotari.
Duster si Tivoli sunt doar doua exemple.
Nu zic ca sigur nu as mai fi luat Vitara... Dar pretul ar fi contat mult, depindea si de bugetul maxim disponibil.
Oricum, ma bucur ca mi-am luat Vitara 4x4 cu superdotari cu 16.250 de euro si ca a fost sa fie anul trecut, nu anul asta. La banii astia, nu avea rival  :D
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #269 : 07.Mar.2020, 02:15:47 p.m. »
Suna excelent, eu am plătit 24.000 euro pe S, iar in tara era 22.000 euro. Asta in vara lui 2016. Mie mi se pare ca nu s-a ridicat peste nivelul asta, cel puțin la top. Eu o schimb din motive obiective, nu pot cumpăra de doua ori aceeași mașină de noua. Probabil ca o sa iau una in leasing. Modelul este greu de ales deși ma gândesc intens la CH-R Hybrid.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008