Autor Subiect: Service bun in Iasi  (Citit de 5777 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline DUD

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Iasi
Service bun in Iasi
« : 01.Mar.2016, 11:19:29 p.m. »
Salut,
Apelez la cei mai priceputi decat mine pentru ca sunt in pragul disperarii..Nu gasesc niciun service care sa imi poata gasi si repara toate hibele unui swift din 2005, care zangane ca o cutie de conserve in conditiile in care am schimbat bucse si bielete asta vara. Banuiala mea se indreapta spre amortizoare si flanse, pentru ca zgomotul se aude de sub masina spre fata, mai ales cand plec de pe loc in forta. Usile trebuiesc si ele desfacute pentru ca zangane in ultimul hal dupa ce mi-au fost instalate boxe noi fata/spate (dintre care mi s-au ars doua intre timp) tot asta vara. Si la tablarie am ceva treaba, pentru ca mi-am gasit masina atinsa de doua ori, cu tabla infundata.
In fine as dori sa stiu daca exista in iasi cineva capabil sa imi faca un inventar de probleme si rezolvarile lor, pentru ca as vrea sa am putin grija de masina inainte sa intru cu ea in vara.

Multumesc anticipat!
  • Suzuki swift 2005 1.3

Offline Sezzz

Re: Service bun in Iasi
« Răspuns #1 : 14.Mar.2016, 01:19:04 a.m. »
Salut!
Ai fost la Dolly?
Partea cu zgomotul, din informatiile de pe forumuri, poate veni fie de la bieletele antiruliu fie de la kitul de distributie.
La mine, se aude la drum denivelat un zgomot in dreapta fata, un mecanic (de la Auto Moto - str. Sararie) zicandu-mi ca ar fi prima varianta, bieletele, care ar trebui schimbate la ambele roti, in fata.
Pe la ce service-uri ai fost?
  • Suzuki Swift

Offline Mihailos

« Răspuns #2 : 29.Mar.2016, 05:03:36 p.m. »
Bună,
Deși nu sunt din zonă eu am fost recent la Dolly și sunt mulțumit. Mecanicii sunt OK, cunosc bine măruntaiele modelului așa că nu ai de ce să-ți faci griji. Prețurile sunt ok, având în vedere că piesele sunt originale, iar manopera e chiar decentă.
P.S. Bătaia poate fi din caseta de direcție, dacă e așa o să-ți spună mai multe băieții despre soluții, dar mergi la ei înainte de orice ai decide. Eu am trimis-o la recondiționat la PST București și mi-au trimis-o mai rău decât era.

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 29.Mar.2016, 07:33:06 p.m. »
Bătaia poate fi din caseta de direcție [...] Eu am trimis-o la recondiționat la PST București și mi-au trimis-o mai rău decât era.
N-ai avut incredere sa mergi pina in Vatra Dornei? http://www.suzuki-club.ro/forum/bursa-non-auto/reconditionez-casete-si-pompe-directie-orice-model/msg142763/#msg142763&gsc.tab=0
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Sezzz

« Răspuns #4 : 29.Mar.2016, 11:04:27 p.m. »
... iar manopera e chiar decentă...

Salut,
Ti-a dat chitanta/ bon fiscal pentru lucrările făcute sau doar ti-au cerut bani, spunandu-ti ca daca vrei acte fiscale iti mai adauga si TVA?
Multumesc!
  • Suzuki Swift

Offline Sezzz

« Răspuns #5 : 07.Apr.2016, 09:45:08 p.m. »
Şi având aceeași problemă, am mers la Dolly; mi s-a spus ca nu există piese de schimb, făcute de Suzuki sau alt producător de piese, dar fac ei ceva ca să se rezolve (un fel de adăugire). Era plăcut dacă ar fi spus cât ar fi costat în total, nemaifiind nevoie de constatare de la ei, deoarece o făcusem la alt mecanic.
Dacă REPREZENTANŢA DOLLY, SUZUKI IAŞI nu are piese de schimb, atunci or fi alți oameni care se pricep mai bine?!
- Zis şi făcut! Căutând, am dat peste service-ul RTM, din Holboca. Oamenii de acolo cu asta se ocupă, cu recondiționarea de casete. Prețul este de 550 de lei pentru modelul de Suzuki Swift, cu un an garanție. Vedeți dacă aveți ceva să negociați, dar neavând concurență în Iași, cred cred că ar fi dificil şi posibil şi inutil.
Nu aveau stand pentru verificarea unghiurilor de direcție, ele fiind făcute empiric, la aţă. Ideal e să mergeți după și să fie făcute la stand (AutoCenter Iași, are o ofertă de 20 de lei pentru verificarea unghiurilor și direcției, ofertă care este supusă "unor termeni și condiții", dar în final posibil să coste 50-80 de lei). Mecanicii de la RTM, sunt ok, oameni muncitori  :clap:, şi vă vor explica ce fac, pentru cei care sunt mai puțin inițiați sau curioși.
Rămâne să vă decideţi care este varianta cea mai bună pentru mașinuța dvs.

ps: se cam dau "loviţi" mulţi şefi de service-uri auto când ceri un act fiscal, care să ateste manopera și piesele; de multe ori sunt luați clienţii "la corazon", ca să nu mai ceară.
Drumuri bune!

« Ultima Modificare: 07.Apr.2016, 09:50:19 p.m. de Sezzz »
  • Suzuki Swift

Offline DUD

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Iasi
« Răspuns #6 : 12.Apr.2016, 04:55:16 p.m. »
Merci mult baieti pentru raspuns, am sa vad ce si cum in saptamanile urmatoare. Ca idee, kitul de distributie habar nu am cum ar putea sa se lege de trancanit, insa am sa investighez. Bieletele sunt schimbate si ras schimbate , la  4 luni maxim. Si capete de bara, si bucse, schimbate asta vara. Caseta de directie o banuiesc si eu, insa din pacate nu am de unde sti exact.. sper sa gasesc pe cineva capabil.

Dolly au zis ca nu are nimic masina cand am dus-o la ei cu amortizoarele curse au zis ca nu are nimic si ca masinile astea nu sunt facute pentru romania, si asa fac ele..deci no comment..au stat 40 de minute pe ceas sa schimbe un bec de la numarul de inmatriculare pe care ma dat 50 de lei..deci...nesimtire
  • Suzuki swift 2005 1.3

Offline Mihailos

« Răspuns #7 : 14.Apr.2016, 04:44:38 p.m. »
Salut,
Ti-a dat chitanta/ bon fiscal pentru lucrările făcute sau doar ti-au cerut bani, spunandu-ti ca daca vrei acte fiscale iti mai adauga si TVA?
Multumesc!
Da. Mai exact bon și factură.
Despre casetă ce pot spune, dacă bate pe partea dreaptă e bucșa și se rezolvă cu până la 100 lei la Dolly- schimbarea ei este 550 în Holboca sau peste tot în țară plus manoperă montat demontat ajungând la 1000 lei. Dacă bate și în dreapta are joc între melc-motoraș și cremalieră, problemă ce o poți rezolva prin strângerea șurubului de  reglaj dar pentru o scurtă perioadă de timp. Cei ce recondiționează ar trebui să execute piesele la strung... doar că nu prea se bagă mulți, operațiunea fiind riscantă  pentru utilizator dacă nu e executată corect.
Lipsa pieselor: cremalieră, melc, ax ect. nu ține de Suzuki Iași ci de producătorul casetei Showa, producător și pentru alte mărci auto: Honda, Opel, Mitsubishi...

« Ultima Modificare: 14.Apr.2016, 05:16:02 p.m. de Mihailos »

The following users thanked this post: flor

Offline Mihailos

« Răspuns #8 : 14.Apr.2016, 05:11:34 p.m. »
N-ai avut incredere sa mergi pina in Vatra Dornei? http://www.suzuki-club.ro/forum/bursa-non-auto/reconditionez-casete-si-pompe-directie-orice-model/msg142763/#msg142763&gsc.tab=0
Am încercat să fug de amatori și să apelez la o firmă cu experiență în domeniu și atestată pentru astfel de intervenții... ceea ce recomand tuturor.

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 14.Apr.2016, 06:42:25 p.m. »
Am încercat să fug de amatori și să apelez la o firmă cu experiență în domeniu și atestată pentru astfel de intervenții...
Bafta !!!
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!