Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66601 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #170 : 20.Oct.2016, 04:15:37 p.m. »
... pana am luat carpa si prosop de hartie sa sterg...
Hirtia e destul de abraziva si lasa urme pe vopsea. O cirpa din finet sau bumbac e mult mai eficienta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: ...

Offline enicky

« Răspuns #171 : 20.Oct.2016, 04:24:37 p.m. »
         Am studiat si eu zona respectiva si intr-adevar n-are lac, iar vopseaua fiind ecologica, probabil sunt mari sanse sa se degradeze in contact cu diferite solutii .
          Prin urmare am luat tubul de lac din kitul de retus si cu pensulica am "lacuit" toata zona busonului. Vara fiind s-a uscat bine, acum are luciu si, zic eu, e si vopseaua protejata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AlinStoica

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Bucuresti
« Răspuns #172 : 07.Dec.2016, 02:21:57 p.m. »
Salutare tuturor!

Mi-ar placea foarte mult un Suzuki Vitara (nou evident). Am fost la un drive test si am ramas foarte placut impresionat de aceasta masinuta!
 Am observat ca tabla e foarte subtire si asta ma face sa ezit foarte mult in achizitionarea acestui Vitara... Nu mi se pare ok ca sa rugineasca tabla de noua... Ma gandesc ca se poate antifona sau "trata" tabla cu produse antirugina chiar de la inceput,adica in primele zile de cand s-a achizitionat masina, am inteles ca se poate folosi ulei ars pe anumite elemente sau imbinari ale caroserie,praguri,etc...  Costurile nu cred ca ar fi mari dar poate ar rezolva problema aparitie ruginii... Ce credeti??
  • vectra a

Offline aleksanders

« Răspuns #173 : 07.Dec.2016, 03:26:16 p.m. »
sa iti iei masina si sa uiti de vechile metode de tratare a caroseriei - aici s-a discutat de aparitia de rugini sub vopsea ca si problema de tratare a tablei inainte de vopsirea fabricii - daca chiar vrei sa inclini masina si sa o sprijin pe un vechi scaun de lemn.... foloseste substante speciale pentru prevenirea coroziunii  :)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline dAlex

« Răspuns #174 : 08.Dec.2016, 08:32:53 a.m. »
daca chiar vrei sa inclini masina si sa o sprijin pe un vechi scaun de lemn.... foloseste substante speciale pentru prevenirea coroziunii  :)

Eu folosesc http://www.chemicalguys.com/InstaWax_Liquid_Protection_Spray_16_oz_p/wac_101_16.htm si chiar cred ca imi protejeaza caroseria. Ii da un aspect f fain si creaza fenomenul de water beading. Chiar se vede cum respinge apa, nu intra efectiv in porii si imbinarile caroseriei. E f folosit in state.

De spalat mi-o spal singur la self service dupa care aplic cu grija si cu ce trebuie ceara/sealant-ul de mai sus. N-am observat nici un efect negativ pana acum, deci nu-mi pregatesc scaunul inca.:)
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline aleksanders

« Răspuns #175 : 08.Dec.2016, 09:05:46 a.m. »
cred ca se referea la o protectie realizata sub masina
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline dAlex

« Răspuns #176 : 08.Dec.2016, 09:26:40 a.m. »
cred ca se referea la o protectie realizata sub masina

Pentru sub masina am folosit asta:
http://www.loctite.co.uk/loctite-4087.htm?nodeid=8802621358081

E f laudat, iar produsele Teroson au renume bun(de fapt e Henkel). Insa am studiat ingredientele si printre ele se afla si o forma neprelucrata de petrol, si desi se afla in concentratie mica si mai e si hidrotratat puternic(Naphtha (petroleum), hydrotreated heavy, <0.1% Benzene), ar putea teoretic afecta vopseaua, mai ales aia neprotejata, deci am decis sa nu-l mai folosesc, si nici altele asemanatoare.
Poate o sa mai dau pe la chedere dar f putin, dupa ce aplic pe carpa. Oricum, se duce usor daca freci cu o carpa semiumeda.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline candale

« Răspuns #177 : 08.Dec.2016, 12:54:10 p.m. »
Buna ,e  normal oare ca dupa 2000 km , din buza capotei chiar deasupra siglei sa sara vopseaua pana la tabla, cu tot cu chit sau ce o fi ?! E posibil de la o piatra de pe drumurile Romaniei dar totusi ... Se rezolva asta in baza garantiei de vopsea sau nu? Si mai am o julitura langa becul de ceata stanga....
  • vitara luxus allgrip diesel

Offline Cosmin09

« Răspuns #178 : 08.Dec.2016, 01:15:36 p.m. »
Ciupiturile nu se rezolva pe garantie, ci pe asigurare sau pe cont propriu... Si masina mea are o ciupitura pe capota, de la o piatra, dar am acoperit-o cu lac din kit-ul de retus vopsea cumparat de la dealer (culoarea era mult mai inchisa decat cea a masinii sau nu am stiut eu sa o intind corespunzator).
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: candale

Offline ...

« Răspuns #179 : 08.Dec.2016, 01:21:14 p.m. »
Hirtia e destul de abraziva si lasa urme pe vopsea. O cirpa din finet sau bumbac e mult mai eficienta.
Azi am comis-o din nou, dar nu din vina mea. Furtunul de la pompa avea in el benzina si, cand am dat sa-l introduc in buson, a curs benzina pe vopseaua din jur, pe aripa in jos si pana pe capacul rotii. Am sters rapid, din nou cu prosop de hartie, ca nu aveam carpa de finet sau bumbac la indemana, si nu am vazut semne sa se duca vopseaua. Me happy, poate la S-Cross e mai rezistenta...