Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66578 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online aleksanders

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #90 : 03.Mai.2016, 08:34:59 p.m. »
Problema aparitiei de rugina sub stratul de vopsea are o singura cauza, lipsa decaparii si aplicarea corecta a grundului - sau chiar expunerea la un mediu umed pana sa ajunga componentele la vopsit.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline AT

« Răspuns #91 : 03.Mai.2016, 09:10:25 p.m. »
Da ai dreptate.  Cel mai probabil un viciu al operatiunii de decapare
in zona afectata , dublat de un  control deficitar al calitatii operatiunii.

Nu stiu insa cum putem afla cu exactitate care sunt procedurile de protectie
ale caroseriei (decapare tabla/aplicare grund/aplicare vopsea/ aplicare lac)
prevazute in documentatia de productie a Vitarelor noastre...pentru a discuta
corect, in cunostiinta de cauza.  O solutie tehnica in care se utilizeaza o tabla
subtire pentru reducerea greutatii necesita proceduri de protectie eficiente si
mai ales riguros aplicate si verificate.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #92 : 03.Mai.2016, 09:13:04 p.m. »
Problema aparitiei de rugina sub stratul de vopsea are o singura cauza, lipsa decaparii si aplicarea corecta a grundului....
              Da, ai sesizat bine (am uitat de "galvanizarea" langa care am lucrat cativa ani), dar e o alta cauza, ca se mai poate intampla sa fie bine decapata, dar sa aiba o "amprenta" grasa si sa nu prinda grundul . Parerea mea e ca sunt mai multe cause, ca de ex. imbatranirea (chiar si prematura) a stratului de acoperire. Personal am mai multa incredere in vopseaua pe baza de diluant decat in cea pe baza de apa(ecologica).
     Adi si vopsitul tot la banda se face, de unde atata de "riguros verificate". Astia au atata incredere in roboti ca nu stiu daca mai au ctc  :). S-au stabilit timpii, jetul, s-au verificat primele, iar la celelalte se face un control visual. De unde si garantia la rugina de la "interior spre exterior". citez din manual.
« Ultima Modificare: 03.Mai.2016, 09:20:36 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #93 : 03.Mai.2016, 10:59:02 p.m. »
Ar fi fost bine sa fie galvanizare , am fi avut o tabla super rezistenta la rugina.
Chiar si nevopsita:) .  Fiind un proces puternic energofag, ma indoiesc ca au
aplicat in fabrica aceasta solutie tehnica. Cel mult decapare inainte de grunduire
(sper sa fie aplicat grund si apoi vopsea si nu doar vopsea direct pe tabla decapata).

Cum este in realitate, poate ar putea sa ne dea o idee colegii care au avut lovituri/
zgarieturi care au necesitat remediere prin revopsire. Poate s-au uitat la aspectul
loviturii/zgarieturii din curiozitate si au observat daca sub vopsea era un strat de
grund sau se vedea direct tabla  galvanizata.

Au mai fost si cazuri in industria auto in care tabla galvanizata produsa de un tert
a fost neconforma si rugina a aparut chiar din interiorul tablei, grundul chiar bine
aplicat neputand stopa fenomenul aparitiei ruginii.

« Ultima Modificare: 03.Mai.2016, 11:20:36 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Lerua07

« Răspuns #94 : 04.Mai.2016, 12:58:49 a.m. »
Nu cred ca mai exista astazi vreun producator auto care sa aplice vopseaua direct pe tabla, fara sa dea macar un strat de grund inainte ! Punctele de rugina, in locuri in care nu au existat lovituri care sa duca la microfisuri in stratul de lac si cel de vopsea, sigur se datoreaza decaparii deficitare.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Tiniki

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Brasov
« Răspuns #95 : 07.Iun.2016, 11:30:30 a.m. »
Salutare. Sunt un viitor propietar de vitara si citesc cu oarecare ingrijorare postarile voastre . Am intrebat astazi la reprezentanta daca este tabla galvanizata si au spus ca  NU ESTE galvanizata  , asa ca orice piatra sarita din trafic sau orice zgirietura poate fi un motiv de coroziune .  Ceea ce ma frapat a fost faptul ca in contractul de garantie se ofera 12 ani dar la gaurirea  tablei si nu la coroziune ceea ce este un aspect foarte important .
  • Suzuki New Vitara

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #96 : 07.Iun.2016, 12:03:55 p.m. »
Si iaca asa se explica si rugina instalata instant dupa ce a sarit vopseaua. Grija mare la vopsea daca vreti sa tineti masinutza asta ceva vreme, mai ales ca nici vopseaua nu mai e ce era candva.
Masina e foarte ok, sunt foarte multumit de ea, ar fi fost masina de vis cu parbriz atermic, privacy glass care nu fie doar colorat si atat si caroserie galvanizata.

• New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline Lerua07

« Răspuns #97 : 07.Iun.2016, 12:55:07 p.m. »
Mda, dar si pretul ar fi fost altul !  :D

Offline enicky

« Răspuns #98 : 07.Iun.2016, 12:56:13 p.m. »
     Ieri am achizitionat kit-ul din foto, ptr. prima julitura aparuta prin grija unui "coleg" de  parcare :
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #99 : 07.Iun.2016, 12:59:37 p.m. »
De unde si la ce pret ?