Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66579 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline magicoolje

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #60 : 07.Mar.2016, 08:49:32 p.m. »
E posibil sa fie de vina din cauza materialelor folosite?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #61 : 07.Mar.2016, 09:35:30 p.m. »
Accesorii de proasta calitate.  :(

Offline ecodrive

« Răspuns #62 : 07.Mar.2016, 09:58:18 p.m. »
E posibil sa fie de la detergentii folositi la spalatorie. Am vazut ca folosesc anumiti detergenti speciali, mai ales pentru jante care dizolva perticulele metalice.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline magicoolje

« Răspuns #63 : 07.Mar.2016, 10:03:27 p.m. »
Da...e detergent anti Suzuki..poate e de la concurenta.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline AT

« Răspuns #64 : 07.Mar.2016, 10:26:59 p.m. »
pai asta zic - nu e vb de briz brizuri - punctele de rugina sunt la suprafata - deci e vb de o substanta care a atacat cromul de la exterior - vina solutiilor folosite pe sosele iarna - aici suzuki chiar nu are vina zic eu

Punctul de rugina din imagine este situat pe muchia ornamentului. Posibil sa fie rezultatul unei"preluari" a unei usi deschise "generos" in parcare de alt sofer. Daca insa sunt mai multe puncte de rugina pe ornament in zone diferite, atunci rationamentul nu este corect. 

Referitor la posibilitatea ca punctele de rugina ar fi rezultatul actiunii solutiilor antiinghet sau a detergentul de la spalatorie, consider ca este foarte putin probabil, datorita faptului ca iarna trecuta a avut foarte putine episoade si deci expunere foarte redusa a masinii la solutiile antiinghet.          In privinta detergentului de la spalatorie, acesta nu ar fi putut ataca suprafata in cele circa 30-40 spalari (presupun ca in cele 10 luni masina nu a fost spalata mai mult de 4 ori pe luna) cu atat mai mult cu cat detergentul este eliminat cu apa sub presiune de cel putin doua ori urmat de stergere cu laveta. Daca insa actiunea foarte redusa ca aplicare dar si ca perioada a acestor factori incriminati (solutii inghet /detergent spalatorie) ar fi putut genera aparitia asa rapid a punctelor de rugina, atunci situatia nu este deloc roza.
« Ultima Modificare: 07.Mar.2016, 10:29:00 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Online aleksanders

« Răspuns #65 : 07.Mar.2016, 10:31:10 p.m. »
tin sa mentionez ca toate acele punctulete au disparut dupa ce am aplicat o solutie - nu exclud si o cromare mai pe genunchi
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline danyepz

« Răspuns #66 : 08.Mar.2016, 12:01:23 a.m. »
Aceea nu este rugina...daca era rugina nu se mai lua,eu am avut masina plina(e alba si se vede) am rezolvat cu dureri de mana si polish deci un fel de degresare,sunt sigur ca este smoala de la mixtura asfaltica.
  • Swift 1.2 2019

Offline danyepz

« Răspuns #67 : 08.Mar.2016, 12:18:15 a.m. »
 :-))
Or fi unii fan...atici dar mai sunt si unii care nu stiu pe unde sa mai caute.... =))

Mi-a ruginit toata... :D

Oare plasticul daca rugineste se dizolva?

Nu de alta dar aveam bara plina de "rugina"

Nu stiu cum plec maine pana la Constanta ca mi-e frica sa nu cad din ea.

Scuze pentru dublu post.
« Ultima Modificare: 08.Mar.2016, 12:22:27 a.m. de danyepz »
  • Swift 1.2 2019

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #68 : 08.Mar.2016, 12:40:10 a.m. »
exact acele puncte am crezut si eu ca sunt rugina, au iesit cand am dat cu claybar. Sunt puncte de "nu stiu ce" prinse in lac. Mare grija la inlaturarea lor, ca se poate lasa cu lac zgariat.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline mihaifest

« Răspuns #69 : 08.Mar.2016, 07:20:52 a.m. »
exact acele puncte am crezut si eu ca sunt rugina, au iesit cand am dat cu claybar. Sunt puncte de "nu stiu ce" prinse in lac. Mare grija la inlaturarea lor, ca se poate lasa cu lac zgariat.
Probabil sunt "pixeli albastri", exact ca in faza cu mucegaiul pe perete, mi-a aparut pe perete si am dat cu o solutie si s-a curatat perfect. Este foarte clar stratul de protectie al cromului este slab calitativ si sarea de pe strazi a dus la aparitia punctelor de rugina!
  • Vitara Passion Allgrip benzina Superior White