Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Probleme tehnice NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Rugina New Vitara 2015
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
2
3
4
5
[
6
]
7
8
9
10
11
...
42
Mergi Jos
Autor
Subiect: Rugina New Vitara 2015 (Citit de 66566 ori)
0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Lerua07
Hero Member
Mesaje postate: 1581
Gen:
Carpe diem !
Targoviste
Re: Rugina New Vitara 2015
«
Răspuns #50 :
29.Feb.2016, 06:06:06 p.m. »
Pana la urma stie cineva ... sigur... daca masinile noastre au sau nu tratament anticoroziv prin zincare ???
memorat
Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !
Laurentiu
Hero Member
Mesaje postate: 7304
IASI - SX4
«
Răspuns #51 :
29.Feb.2016, 07:19:32 p.m. »
"10. Rugina
Nu conteaza daca masina are 20 de ani vechime sau doar 5 ani. Pentru ca am vazut si automobile aproape noi cu urme serioase de rugina. Dar este normal in Romania, o tara cu 4 anotimpuri, sa apara rugina, pentru ca soferii nu prea au grija de masini si nu le duc la spalatorie foarte des. Rugina se instaleaza de obicei primavara, dupa o iarna lunga, in care s-a circulat mult cu autoturismul in mediul urban, acolo unde soseaua a fost stropita des cu solutie de dezghetare, cu sare si cu nisip. Pentru ca nisipul zgarie vopseaua, dupa care solutia si sarea ajung la tabla curate si incep sa lucreze, apare rugina care ulterior se intinde si la tabla curata, sub vopseaua neafectata. De obicei, rugina apare la praguri, la arcadele rotilor si la stalpii dintre portiere, in partea de jos. Trebuie sa verificam atent vopseaua si sa pipaim cu mana eventuale umflaturi de la rugina. Poate sa nu fie ceva greu, ci ceva care se repara usor, dar e bine sa stim dinainte cu ce ne confruntam, inainte sa platim banii pe automobil."
http://www.4tuning.ro/ghidul-soferului/ponturi-de-la-samsari-la-ce-sa-te-uiti-cand-cumperi-o-masina-second-hand-29616.html
memorat
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
The following users thanked this post:
kellogs
Lerua07
Hero Member
Mesaje postate: 1581
Gen:
Carpe diem !
Targoviste
«
Răspuns #52 :
29.Feb.2016, 10:56:52 p.m. »
Bravos neamule. Ce intreb eu si... ce-mi raspundeti voi !!!
memorat
Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !
Laurentiu
Hero Member
Mesaje postate: 7304
IASI - SX4
«
Răspuns #53 :
29.Feb.2016, 11:26:25 p.m. »
Citat din: Lerua07 din 29.Feb.2016, 10:56:52 p.m.
Ce intreb eu si... ce-mi raspundeti voi !!!
Nu trebuie sa consideri mesajul meu anterior un raspuns la intrebarea ta. M-am referit strict la titulatura subiectului.
Zincata sau nu, tabla si caroseria sint oricum tratate impotriva ruginii.
«
Ultima Modificare: 29.Feb.2016, 11:29:16 p.m. de Laurentiu
»
memorat
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
SPIRIDUSHU
Sr. Member
Mesaje postate: 381
Gen:
BUCURESTI
«
Răspuns #54 :
01.Mar.2016, 10:04:03 a.m. »
Eu, cand am cumparat masina, am intrebat special daca tabla este galvanizata. Am primit raspuns afirmativ si garantia de 12 ani a venit sa intareasca aceast lucru. Acum depinde si de calitatea materialului si al procesului de productie. Am avut masina care din 2009 pana in 2015, cand a intrat la remat, a mers cu vopseaua sarita, adica cu tabla expusa si n-a patita nimic. Acum, dupa ce am patit treaba cu rugina, am inteles ca masina este mai sensibila la acest capitol. Asta nu o face o masina mai buna sau mai rea. Pur si simplu nu sta bine la capitolul asta. Garantia pentru tabla, asa scrie acolo in hartii, este ptr rugina care vine dinspre interior spre exterior. Deci daca apare rugina la suprafata, ar putea fi considerat ceva ok, nu ? Asta din punct de vedere al garantiei. Eu sper sa nu !
Grija la caroserie, aveti grija unde si cum o spalati, in caz de zgarieturi, sarituri, ciupituri, trebuie reparat imediat. Kit-ul de touch up paint nu este scump si poate fi aplicat de catre oricine. Nu necesita cine stie ce experienta, doar ca e format din vopsea + lac si nu e ca la alte masini, lacul incorporat in vopsea.
Acum nu vreau sa inteleaga cineva ca trebuie sa fii obsedat de caroserie !Nici vorba, doar o inspectare periodica, dupa spalat se vede cel mai bine
.
memorat
New Vitara 1.6 ddis, Luxus
The following users thanked this post:
Lerua07
,
ariciul
aleksanders
Hero Member
Mesaje postate: 3212
Gen:
new vitara
bucuresti
«
Răspuns #55 :
07.Mar.2016, 04:17:03 p.m. »
Astazi la o privire mai atenta asupra elementelor cromate ale pachetului urban, am observat mici puncte ce par de rugine, aproape lafel ca in cazul lui newah. Ideea este ca suprafata a fost atacata de la exterior - sare sau cine stie cu ce chimicale au mai dat pe strada - solitia - un spray caramba special pt suprafete cromate - s-a curatat cu ceva insistenta - cred ca si acele puncte au fost indepartate fara sa afecteze vopseaua. O sa revin cu poze.
memorat
vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new
2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea
smadalin
Sr. Member
Mesaje postate: 290
http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
«
Răspuns #56 :
07.Mar.2016, 05:56:36 p.m. »
Si eu am observat aceste puncte dar nu sunt de rugina. Sunt mici pietricele care au intrat/lipit in stratul de lac/vopsea al masinii. Nu e Vitara singura care are asa ceva, punctele alea mici care se iau cu unghia se vad la orice masina.
memorat
Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina
Jurnal de bord?
http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jurnalul-vitarei-de-sub-pietricica
aleksanders
Hero Member
Gen:
new vitara
bucuresti
«
Răspuns #57 :
07.Mar.2016, 08:42:31 p.m. »
- undeva la jumatate se poate observa un punct rosiatic - identic cu cel de rugina - s-a curatat cu un spray caramba si arata cam asa acuma
memorat
magicoolje
Hero Member
Mesaje postate: 680
Gen:
Constanta
«
Răspuns #58 :
07.Mar.2016, 08:45:55 p.m. »
Trist:(...sincer ma asteptam la asa ceva...fara tenta de tendentios... cred ca e valabil la orice masina. Orice briz briz pus peste tabla ...e posibil sa stranga umezeala si respectiv rugina pe sub tabla.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
memorat
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl
aleksanders
Hero Member
Gen:
new vitara
bucuresti
«
Răspuns #59 :
07.Mar.2016, 08:48:37 p.m. »
pai asta zic - nu e vb de briz brizuri - punctele de rugina sunt la suprafata - deci e vb de o substanta care a atacat cromul de la exterior - vina solutiilor folosite pe sosele iarna - aici suzuki chiar nu are vina zic eu
memorat
Tipărire
Pagini:
1
2
3
4
5
[