Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66560 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Mmarza

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #400 : 03.Iul.2018, 05:58:32 a.m. »
solutie deja testata de mine pe termen lung

Salut, unde ai colantat masina si cu ce folie te rog?

Multumesc!
  • Vitara 1.6 passion Silky Silver

Offline bgd

« Răspuns #401 : 03.Iul.2018, 09:25:35 a.m. »
Plangeri la OPC/actiunea in instanta impotriva Suzuki nu pot avea succes decat in situatia in care mai multi proprietari se organizeaza pentru un proces colectiv. Altfel e foarte greu de obtinut orice, pe cont propriu la fel, si nu ne ramane decat sa acceptam si sa reparam masinile folosind fie casco, fie plata directa.

In orice situatie, alegerea e foarte grea pentru ca dupa reparatie e doar o chestiune de timp sau noroc pana cand apare o noua ciupitura. Eu cel mai probabil voi folosi casco pentru ca nu as vrea sa platesc din propriul buzunar ca mai apoi sa apara un semn identic pe capota. Doar ca situatiile de genul asta ar trebui reparate pe garantie, e absurd sa ne punem astfel de probleme la o masina cumparata de 2 luni abia iesita din rodaj.
La OPC nu trebuie sa se organizeze nimeni. Trimiti copii dupa documentele de vanzare cumparare, dupa garantia masinii si poze cu vopseaua sarita, apoi astepti ca OPC-ul sa-si faca treaba. Daca se strang cateva persoane care reclama aceiasi problema, eu am inteles ca il obliga pe producator sa recheme autoturismele in service si sa rezolve problema.

Trimis de pe Xiaomi Note 4

Intr-o lume ideala da, asa ar functiona. Insa sistemul este mult mai complex decat atat, si ti-o spun eu cu certitudine pentru ca deja am ceva experienta in sensul asta. Trebuie mai intai sa te adresezi operatorului economic sa ii soliciti remedierea problemei, el primeste un termen sa iti raspunda, eventual sa refuze in situatia noastra. La OPC tu trimiti documentele tale, inclusiv dovada ca ai contactat compania (conversatii, raspuns scris primit, etc) si astepti un alt termen de solutionare sau nu a cazului. In tot timpul asta ti se pot cere alte documente doveditoare, se stabileste un canal de comunicare intre OPC si companie, se solicita clarificari, etc.

Daca se strang mai multe persoane care reclama acest lucru nu e o garantie ca se va rezolva favorabil, exista o multime de factori ce trebuie luati in calcul intr-o asemenea situatie. Cum zicea si cineva mai sus, garantia NU acopera faptul ca vopseaua sare de la pietrele de pe carosabil, ci rugina care apare de la interior la exterior. In plus, ce facem cat timp asteptam sa fie solutionata sesizarea? Ciupiturile de pe caroserie vor duce eventual la rugina, deci problema se va agrava si exista riscul sa nu se rezolve pe garantie.

Revenind la problema cu vopseaua, as spune ca revopsirea nu e tocmai o solutie pe termen lung, cum a zis colegul hippo, pentru ca o poti revopsi si mai apoi sa-ti apara alte ciupituri care sa duca rapid la rugina. As zice ca poate colantarea sa fie mai de termen lung, dar am o alta intrebare: in caz de accident care duce la deteriorarea autocolantului, cum se face despagubirea? Cine plateste pentru schimbarea autocolantului?
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 Benzina AllGrip (2018)

Offline wolfin

« Răspuns #402 : 03.Iul.2018, 10:01:14 a.m. »
Daca nu e prins in polita casco ca item separat....NU se despagubeste....
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline croco

« Răspuns #403 : 03.Iul.2018, 10:02:54 a.m. »

Revenind la problema cu vopseaua, as spune ca revopsirea nu e tocmai o solutie pe termen lung, cum a zis colegul hippo, pentru ca o poti revopsi si mai apoi sa-ti apara alte ciupituri care sa duca rapid la rugina. As zice ca poate colantarea sa fie mai de termen lung, dar am o alta intrebare: in caz de accident care duce la deteriorarea autocolantului, cum se face despagubirea? Cine plateste pentru schimbarea autocolantului?

Pot sa iti raspund eu, am intrebat la brokerul la care am facut Casco si mi-a spus ca pot adauga ca imbunatatire autocolant la fel ca si altele de ex alarma. In acest caz se va inlocui elementul si monta autocolantul. Operatia se poate face si ulterior incheierii politei Casco cu inspectarea vizuala a operatiei (fotografii).
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline bgd

« Răspuns #404 : 03.Iul.2018, 10:09:12 a.m. »
Daca nu e prins in polita casco ca item separat....NU se despagubeste....

Corect, dar cred ca mai toate politele Casco acopera asa ceva. Tocmai m-am uitat de curiozitate in oferta primita de mine cand am luat masina, si absolut toate variantele de la diferiti asiguratori includ asemenea pagube. Evident, nu e valabil pentru toata lumea, deci trebuie probabil verificat.

Oare de curiozitate, ce cost are la un dealer autorizat vopsirea unei capote care a fost ciupita de pietricele si are vopseaua sarita? Daca a facut cineva sau are informatii in acest sens cred ca ne-ar fi de folos.

Pot sa iti raspund eu, am intrebat la brokerul la care am facut Casco si mi-a spus ca pot adauga ca imbunatatire autocolant la fel ca si altele de ex alarma. In acest caz se va inlocui elementul si monta autocolantul. Operatia se poate face si ulterior incheierii politei Casco cu inspectarea vizuala a operatiei (fotografii).

Asta e bine de stiut, incep sa fiu din ce in ce mai atras de colantare dupa ce rezolv cu ciupitura de pe capota. Totusi, service-urile autorizate Suzuki si aprobate de asiguratori, sa zicem Autonet sau Radacini, pot aplica autocolant in caz de dauna? Sau se ofera despagubirea intr-un anumit cuantum calculat de asigurator si mergi cu banii in alta parte pentru recolantare?

Offline croco

« Răspuns #405 : 03.Iul.2018, 10:29:49 a.m. »
[

Asta e bine de stiut, incep sa fiu din ce in ce mai atras de colantare dupa ce rezolv cu ciupitura de pe capota. Totusi, service-urile autorizate Suzuki si aprobate de asiguratori, sa zicem Autonet sau Radacini, pot aplica autocolant in caz de dauna? Sau se ofera despagubirea intr-un anumit cuantum calculat de asigurator si mergi cu banii in alta parte pentru recolantare?

Din cate stiu Autonet sau Radacini nu au colantare in oferta curenta. Nu stiu sa iti raspund la intrebare, nu am facut  upgrade la polita pentru autocolant dar odata ce platesc pentru el o suma suplimentara mi se pare normal ca avand documente justificative la remontarea lui, firma de asigurari sa plateasca suma respectiva.

Offline no.23

« Răspuns #406 : 03.Iul.2018, 11:33:25 a.m. »
De 8 luni sunt posesor de Vitara si pot spune ca int-adevar caroseria este cel mai slab punct al masinii. Daca la interior nu ma intereseaza chiar atat de mult ca are plastice tari ce se zgarie destul de usor (prietena a reusit sa faca cateva zgarieturi pe fata de usa de la geanta ei), la exterior este horror. Daca la Golful vechi puteam sta pe capota linistit, fara sa-mi fie frica ca se indoaie, Vitara este facuta din foaie de hartie, pot indoi fata de usa cu degetul mic - sa spunem ca asta e trendul actual pentru reducerea greutatii, insa vopseaua este ireal de firava, pe botul capotei deja am pus cateva puncte de retus pt ca s-a ciublit din trafic, iar in locul unde mai cade cate un gainat ramane patat, desi nu sta mai mult de o zi pe caroserie pana sa vad si sa curat, iar cand stergi vopseaua, cred ca si o laveta de microfibre reuseste sa o zgarie. Partea buna e ca am garantie 7 ani si am CASCO, deci orice problema poate fi rezolvata intr-un fel sau altul la nevoie. In afara de asta, masina mi se pare perfecta si nu as alege altceva.
  • Vitara S 1.4 Boosterjet AllGrip MT

Offline bgd

« Răspuns #407 : 03.Iul.2018, 11:35:26 a.m. »
Bine ai venit printre noi, nu uita sa te inscrii la recensamant  >:D<

Cu ce ai rezolvat urmele de pietricele de pe capota si cat de bine a iesit? Ai ceva poze?

Offline croco

« Răspuns #408 : 03.Iul.2018, 12:14:10 p.m. »
Bun venit @no.23, frumoasa combinatie rosu cu negru. Frumos si cadrul in care ai facut poza.
In afara de pietricele, gainat etc, iarna trecuta a lasat vreun semn? Ma refer la combinatia zapada+materiale antiderapante ce sunt de obicei destul de corozive

Offline no.23

« Răspuns #409 : 03.Iul.2018, 12:33:58 p.m. »
Bine ai venit printre noi, nu uita sa te inscrii la recensamant  >:D<

Cu ce ai rezolvat urmele de pietricele de pe capota si cat de bine a iesit? Ai ceva poze?

Bine v-am gasit ! Deja am raspuns la recensamant :)
Am cumparat de la dealer un kit de retus. Cu putina atentie la aplicare, punctele nu sunt vizibile decat daca studiezi atent zona.
https://www.suzuki.ro/autoturisme/accesorii/vitara/altele/

Bun venit @no.23, frumoasa combinatie rosu cu negru. Frumos si cadrul in care ai facut poza.
In afara de pietricele, gainat etc, iarna trecuta a lasat vreun semn? Ma refer la combinatia zapada+materiale antiderapante ce sunt de obicei destul de corozive

Multumesc de aprecieri !
Masina nu are si nu da niciun semn de corodare, desi am umblat foarte mult cu ea pe zapada si am fost de nenumarate ori la munte. Singurele semne de rugina sunt la scutul motor montat ulterior, dar mi se pare oarecum normal dat fiind ca am atins de mai multe ori cu el diverse obstacole.
  • Vitara S 1.4 Boosterjet AllGrip MT