Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66564 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bgd

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #370 : 02.Iul.2018, 12:07:38 p.m. »
Cam asa arata la mine paguba. In partea de sus se vede cum s-a umflat putin vopseaua, m-am uitat dimineata si nu mai era, probabil s-a desfacut si a sarit. Acum semnul e un pic mai mare. Cum ziceam, si eu eram tentat initial sa cred ca a fost produsa de o piatra, mai ales luand in considerare pozitionarea ei, insa urma lasata e cam mare, iar o piatra de asemenea dimensiuni trebuia sa lase si o mica indoitura sau macar un semn mai vizibil. Iar o lovitura de la o asemenea piatra cred ca as fi simtit-o.

In alta ordine de idei, maine merg cu masina la service sa vedem ce se intampla. Din primele discutii, optiunile ar fi casco sau garantie, cea din urma in cazul in care semnul nu a fost produs de lovirea cu o piatra.

M-am gandit si eu la colantarea capotei cu folie transparenta, insa acum e un pic cam prea tarziu. Plus ca am citit si am observat ca in unele aplicari se observa marginea foliei, ceea ce inseamna ca in timp s-ar putea desface sub presiunea compresorului de la spalatorii.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 Benzina AllGrip (2018)

Offline croco

« Răspuns #371 : 02.Iul.2018, 12:28:12 p.m. »
La mine la prima masina colantata acum 12 ani, nu s-a desprins folia nicaieri, a trecut cu brio de zeci de spalari cu presiune
Singurul lucru vizibil este o usoara decolorare a nuantei de pe plafon unde este expusa intens la soare si niste mici crapaturi superficiale. In primii 4 5 ani nu se vedea nimic deosebit, majoritatea celor care au vazut masina nu au stiut ca e autocolant.
As zice din ce vad in poza ta ca e totusi o piatra care a atins tangential pentru foarte scurt timp tabla.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline bgd

« Răspuns #372 : 02.Iul.2018, 12:39:51 p.m. »
Tot la o piatra m-am gandit si eu, insa in mod ciudat, cand am dus masina la spalatorie nici eu si nici angajatul benzinariei care se ocupa de operarea spalatoriei nu am remarcat semnul. Masina era doar prafuita, deci nimic gros care sa acopere/mascheze, iar la iesire si el a observat vopseaua sarita.

Mai exista si posibilitatea ca o piatra sa fi lasat de fapt un semn mai mic iar efectul sa fi fost amplificat apoi de presiunea de la spalatorie, ceea ce ar explica oarecum si vopseaua usor umflata mai sus.

Cel mai probabil nu se va rezolva pe garantie si va trebui sa folosesc casco, insa as prefera sa aman pana dupa iarna cand cel mai probabil vor aparea si alte semne de la nisipul si sarea folosite pentru deszapezire.

Daca a folosit cineva acel kit de reparatie si crede ca ar putea acoperi vopseaua sarita in cazul meu, as aprecia mult o parere.

The following users thanked this post: SuViPa

Offline Girbil

« Răspuns #373 : 02.Iul.2018, 12:55:19 p.m. »
Cu ce colant ai facut operatia rezistenta 12ani ? Colorat sau transparent. Pe-aici, pe forum, am vazut si eu aplicari cu colant transparent, care nu vine aplicat pe marginea capotei, de exemplu, lasand muchia capotei descoperita cativa mm. De asta zicea, probabil si colegul. Colantul care vine aplicat pe muchie si apoi prins cativa cm pe spatele elementului, cred ca rezista mult mai bine si fara probleme. As putea sa bag mana in foc ca la tine, 12 ani, asta este cazul.

Legat de garantie, am ridicat si eu problema catorva ciupituri pe capota (partea de sus, de langa geam, mai putin expusa pietrelor de pe drum), o ciupitura pe plafon... si una pe o usa spate. La Dab Auto. A facut cateva poze ciupiturilor, a zis ca trimite intrebarea la Suzuki, in 10 minute am primit raspuns ca nu intra nici una pe garantie, lovituri si chestii. Sunt, cam 90% convins ca baiatul, dupa ce chef avea, nici n-a trimis pozele mai departe, mi-a dat raspunsul pe care l-a judecat el. In fine, nu ma asteptam oricum, desi, aveam o mica speranta ca, cunoscand stratul microscopic de vopsea si lac, cred ca si pe oala din bucatarie e stratul mai sanatos de vopsea, se vor mobiliza intru a clientului multumire... As.... Asa sunt eu, naiv :)

In fine, avand in posesie o sita vopsita in varsta de 2 ani... de vreo 24k de euro valoare de noua, ma gandesc si eu la ce optiuni am. Pe casco, desi nu stiu cum se procedeaza cu ciupiturile astea, daca se incadreaza sau nu, trebuie sa arunc o intrebare la broker. De colantat, luasem in calcul si eu, n-am fost prea pregatit anul trecut s-o colantez, era destul de scump din ce intelesesem pe forum (parca vreo 3-400 de element) si voiam sa colantez cam pe toata, sa fie protejata uniform... Dar ajungea cam mult, nu m-am decis...

Sunt curios... La o revopsire, vor folosi aceleasi standarde ca la productie...adica raschetat cu peria de sarma si vopsit ciobaneste sau aplica ceva mai sanatos ? Ma refer la service-urile reprezentante. Ca daca-i p-asa, sa-mi dea iar cu oja de unghii pe ea, ma duc la vreo vopsitorie mai serioasa si sa-i dea strat sanatos de lac pe ea, sa nu mai fie probleme d-astea de producatori jenanti de masini .

Intre timp, mi-au aparut si alte dungi pe capota, de la oameni binevoitori, probabil... Am vazut pe la piata iancului o vitara culoare neagra....cu un zorro pe capota, plin de rugina pe respectiva dunga... de am lacrimat instant....

Am avut bara vopsita la autonet in urma unui incident. Dupa un an se umflase vopseaua in niste puncte, si, colac peste pupaza, zburase si o parte din ea, de la un spalator mai zelos. Pe baza umflaturilor respective (desi din plastic, cumva de la gaze s-a umflat asa, pp eu) autonet a fost de acord sa revopseasca bara pe garantie.

EDIT: Am vazut si niste masini reparate cu kit-ul acela. Nu te astepta la minuni. De acoperit, daca nu a inflorit rugina, si parca vad la tine ca nu, pare sa acopere bine. Problema e ca masina are o culoare, vopseaua aia are alta nuanta, iese ceva vizibil diferit. Daca era pe un loc mai putin vizibil, nu cred ca era problema, dar asa, pe mijloc.... Nu stiu cum naiba au gandit-o. Cred ca mai mult succes ar fi la independenti, la ceva centru de preparare vopsea, ca serviciile post vanzare suzuki sunt jenante.  Repet, asta-i opinie din vazute, nu din folosite. Poate cineva care a folosit ne lamureste mai bine.
  • Vitara S 1.4 AT 2016

Offline bgd

« Răspuns #374 : 02.Iul.2018, 01:13:45 p.m. »
Multumesc pentru sfat, sper sa ne elucideze cineva care l-a incercat intr-o zona mai vizibila. Am vazut ca dealerii Suzuki vand kiturile pe culorile in care sunt disponibile si masinile, deci nu ar trebui sa existe diferente de nuante, iar masina avand sub 2 luni, cu atat mai mult.

Referitor la casco, eu am reparat la Subaru Outback de mai multe ori lovituri ale pietrelor pe caroserie, dar in nici macar un singur caz nu a sarit vopseaua, ci au fost doar infundaturi ale caroseriei. De fiecare data dosarul a fost aprobat fara probleme. De data asta insa parca nu as vrea sa folosesc casco asa de tanar, mai ales ca parca vad ca in cateva luni sau dupa iarna o sa am nevoie de el.

Iar de colantat oricum nu o mai pot face acum, poate dupa reparatie. Acum ceva timp am colantat o alta masina in negru mat, mi se parea mie mai interesant, iar autocolantul a fost aplicat prin demontarea elementelor acolo unde s-a putut, cu o mica bucata din autocolant intrand pe dedesubt. Am facut toata masina, iar dupa vreo 2-3 ani incepuse sa se desfaca mai ales pe la aripi, ma gandeam eu la acea vreme ca de la solutiile pentru deszapezire folosite iarna care au patruns acolo si nu au fost curatate la spalatorie. E posibil totusi ca si calitatea autocolantului sa fi fost mai slaba.

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #375 : 02.Iul.2018, 01:22:09 p.m. »
Legat de nuanta, la vopseaua pe baza de apa, cum suntem noi norocosii detinatori, nuanta nu prea se schimba. Eu o am de 3 ani, recent a fost reparata, nu e nici o diferenta intre partea cu vopsea veche si cea noua.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline steph

« Răspuns #376 : 02.Iul.2018, 01:24:43 p.m. »
Nu prea faci treaca cu kit-urile alea. Nu la ce ai tu acolo. Vezi in pozele atasate cum iese.

Legat de calitatea vopselei ... nu mi se pare mai buna sau mai rea ca la alte marci. Piatra e piatra oricum o dai. Cand se aduna mai multe, casco si sanatate.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline croco

« Răspuns #377 : 02.Iul.2018, 02:19:03 p.m. »
Cu ce colant ai facut operatia rezistenta 12ani ? Colorat sau transparent. Pe-aici, pe forum, am vazut si eu aplicari cu colant transparent, care nu vine aplicat pe marginea capotei, de exemplu, lasand muchia capotei descoperita cativa mm. De asta zicea, probabil si colegul. Colantul care vine aplicat pe muchie si apoi prins cativa cm pe spatele elementului, cred ca rezista mult mai bine si fara probleme. As putea sa bag mana in foc ca la tine, 12 ani, asta este cazul.

Colorat, din paleta de culori ale producatorului Oracal. Varianta nemetalizata. Cu toate 3 masinile am facut la fel, chiar daca ultimele 2 au culoare originala metalizata. Nu a ramas descoperita muchia, cu capota inchisa nu vei putea spune unde se termina folia aplicata. La fel la portiere si portbagaj. Singurele locuri unde nu s-a putut aplica au fost in adancitura unde sunt proiectoarele de ceata si pe manerele de la usi pentru ca ar fi implicat demontarea usilor si nu am fost de acord. Poti vedea aici cateva poze daca vrei. http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=8262.10 si http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=8159.0
Folia transparenta e mult mai pretenioasa la aplicare, orice firisor de praf sau impuritate ramasa accidental pe tabla inainte de aplicare va fi permanent vizibila ulterior. In plus nu iti protejeaza tabla contra razelor soarelui.

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #378 : 02.Iul.2018, 02:23:28 p.m. »
Infoliati, infoliati, dar tot va rugini in portbagaj si sub masina
Ambele suzukiuri vandute au ruginit in interior, unu in portbagaj swiftu), celalat la praguri inauntru (sx4 clasic) si sub ea.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline croco

« Răspuns #379 : 02.Iul.2018, 02:55:59 p.m. »
Vor rugini, portbagaj, praguri, sub ea si exterior de la pietricele fara infoliere :)  , cu folia poti preveni asa macar una din variabile. La Vitara cel putin nu a reclamat nimeni pana acum rugina in portbagaj sau praguri. Si are 3 ani de la aparitie.
Pentru praguri urmeaza sa montez cat de curand folie pe partea interioara ca sa fie setul complet.