Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66562 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline DeuxEx

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #360 : 26.Apr.2018, 12:07:58 a.m. »
Salut! Cat de des intalnita este aceasta problema cu vopseaua proasta si rugina? Am un prieten care isi cumpara un Vitara S saptamana asta si, in viitor, as dori sa-mi cumpar si eu un model similar. Deocamdata inca mai caut o sursa de finantare pentru a acoperi costul achizitiei  ;)
Problema asta cu vopseaua exista la toate modelele noi Suzuki sau e specifica acestui model? Ma gandesc ca intre Vitara si Vitara S nu e nicio diferenta la calitatea vopselei.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AllGrip

Offline bgd

« Răspuns #361 : 02.Iul.2018, 07:10:17 a.m. »
Din nefericire, ma inscriu si eu pe lista ghinionistilor cu probleme cu tabla, numai in cazul meu nu a aparut rugina (inca), ci pur si simplu s-a desprins vopseaua de la presiunea compresorului de la spalatorie. Initial am fost tentat sa cred ca o pietricica mai ascutita a fost cauza, pana sa vad la o alta spalare ca s-a mai desprins o mica bucatica de vopsea dupa ce se umflase usor pe dedesubt. Acum lipseste vopsea cam cat varful unui deget, sunt curios daca se poate repara cu acel kit de vopsea de la Suzuki sau e necesara o revopsire in intregime a capotei.

In orice caz, astazi voi suna si voi intreba la garantie, ar trebui sa fie acoperita aceasta problema. Revin cu detalii cand le obtin.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 Benzina AllGrip (2018)

Offline berila_mz

« Răspuns #362 : 02.Iul.2018, 07:17:15 a.m. »
Desi ai perfecta dreptate, nu vor recunoaste asta ca si defect de fabricatie. O sa-ti reproseze ca ai spalat-o cu jet de presiune.

Masina trebuia spalata doar cu burete si spuma multa de 2 gagici siliconate !

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

• Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

Offline bgd

« Răspuns #363 : 02.Iul.2018, 07:22:11 a.m. »
Nu stiam de recomandarea asta, dar tinand cont ca sotia mea a citit manual masinii, probabil asta e motivul  :baston:

Ramane de vazut cu garantia, mi se pare totusi iesit din comun ca vopseaua sa se desprinda de la presiunea compresorului, nu am patit asta pe nicio masina si nici macar pe Logan, care e evident mult mai ieftin. Astazi discutam si vedem ce se intampla, in general o vorba buna ajuta, oricum e de preferat ca relatia cu oricine sa nu fie inceputa pe pozitie de razboi.

Poate imi recomanda folosirea acelui kit de reparatie, cine stie..

Offline wolfin

« Răspuns #364 : 02.Iul.2018, 09:07:26 a.m. »
in manual nu spune sa nu o speli cu jet.....doar sa nu apropii ..max 15 cum parca.

si la mine a zburat vopseaua la spalatorile...am vazut cum a insistai apropiind la 1 cm..rezultatul...2 pete negre pe bara spate si una pe bara fata.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #365 : 02.Iul.2018, 09:07:35 a.m. »
Cand am fost la revizie cu s-crossul am intrebat, din curiozitate, ce acopera garantia vopselei
Nb eu am mai avut un episod de cearta cu suzuki romania, ruginise pragul la vechiu sx4
Raspunsul (valabil pentru toate modelele) e halucinat, dar previzibil,garantia acopera numai aparitia din interior spre exterior a ruginii si EXCLUDE, orice forma de exfoliere a vopselei/lacului.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: istvanferencz

Offline wolfin

« Răspuns #366 : 02.Iul.2018, 09:13:22 a.m. »
 nu doar la suzuki e asa ..la toti. numai ca la restul..poate la dacia...nu am vazut..auzit sa se exfolieze vopseaua din fabrica..doar aftermarket...cand s a vopsit in bataie de joc...pe bara nu am vazut dat cu primer..ala e gri parca  :-/
« Ultima Modificare: 02.Iul.2018, 09:36:18 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline bgd

« Răspuns #367 : 02.Iul.2018, 09:15:44 a.m. »
Cand am fost la revizie cu s-crossul am intrebat, din curiozitate, ce acopera garantia vopselei
Nb eu am mai avut un episod de cearta cu suzuki romania, ruginise pragul la vechiu sx4
Raspunsul (valabil pentru toate modelele) e halucinat, dar previzibil,garantia acopera numai aparitia din interior spre exterior a ruginei si EXCLUDE, orice forma de exfoliere a vopselei/lacului.

Eu din ce observ in punctul in care mi-a sarit vopseaua, stratul propriu-zis de vopsea e incredibil de subtire, ceea ce face foarte probabil ca orice mica pietricica sa o avarieze. Insa din ce zici, la mine se intampla aproximativ asta, adica aparitia din interior spre exterior a problemei. Cand am remarcat prima oara punctul de vopsea sarita, cam jumatate de cm in sus era umflata pe dedesubt vopseaua si stiam ca se va coji si va sari si acolo. Evident, a sarit, nu stiu cand, dar norocul meu ca am facut o poza inainte ca sa le arat cum s-a umflat. Acum sunt curios daca se va mai umfla in continuare, practic exista sansa ca in scurt timp nu doar sa-mi apara rugina, dar sa am o capota cu model si textura unice  :prty:

in manual nu spune sa nu o speli cu jet.....doar sa nu apropii ..max 15 cum parca.

si la mine a zburat vopseaua la spalatorile...am vazut cum a insistai apropiind la 1 cm..rezultatul...2 pete negre pe bara spate si una pe bara fata.

Ironic e ca in cele aproximativ doua luni de cand am masina, am spalat-o exclusiv la benzinarii si nu la spalatoriile de cartier. Asta inseamna ca aparatele alea de spalat ar trebui sa corespunda unor norme, sa fie verificate etc., cel putin intr-o lume ideala.

Ce sunt eu curios, oare daca se foloseste kitul de reparatie, exista posibilitatea sa apara probleme in viitor? De genul sa se desprinda vopseaua de acolo, sa se umfle, sa apara rugina, etc?

Offline Myhay

« Răspuns #368 : 02.Iul.2018, 09:31:42 a.m. »
Normal ca exista riscul. Peticirea asta cu acest kit nu se compara teoretic cu o vopsire ca la carte , normala. Si eu am mai multe puncte de vopsea sarita in zona aripilor si a pragurilor mai ales in partea de jos. Este clar ca din cauza pietricelelor sarite in mers. Numai eu stiu de cate ori aud in mers cum sar pietricele din cauciucuri. Din cauciucurile mele in cea mai mare parte. Se vad si cu ochiul liber cum raman blocate in santurile cauciucurilor si normal ca la un moment dat in mers sar direct in zonele mentionate. Totusi se pare ca profilul anvelopelor  de vara care au venit pe masina din fabrica favorizeaza acest aspect. Aproape de fiecare data cand merg cu masina se aude de cateva ori poc poc. Inca sunt in cautari legat de o protectie a caroseriei , o colantare sau aplicarea unei solutii profesionale. Surprinzator capota si partea frontala a masinii nu sunt atinse deloc de pietricele.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline croco

« Răspuns #369 : 02.Iul.2018, 11:54:40 a.m. »
Poti sa iei in calcul colantarea ca si protectie pentru 4-5 ani minim. Pietricele sarite din anvelope am avut si eu destule dar nu au produs efecte vizibile. Cealalta solutie de care am citit tot aici pe forum, protectie cu  lac ceramic pare ok dar trebuie refacuta daca am inteles bine anual si costa aproape la fel de mult ca si colantarea. Repararea si revopsirea a minim doua elemente de caroserie costa aproape cat colantarea.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX