Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66570 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Belu

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #340 : 22.Iun.2017, 03:21:27 p.m. »
Salutare!

Sunt in explorarea unei eventuale achizitii a unei Vitara noi si am tot studiat forumul si alte locuri, inclusiv am vazut mai multe masini. Singura problema care ma nelinisteste serios e tabla, vopseaua si protectia anticoroziune. Iin rest, totul pare nesperat de ok >:D< ( neajunsurile de pe forum sunt nesemnificative in raport cu alte masini, iar raportul pret calitate, cel putin pentru benzinarul aspirat cu allgrip e net superior in gama).

Asadar, cum s-a rezolvat problema userului cu haionul ruginit? Acolo chiar parea rugina aparuta in loc ascuns, probabil peste o  zgarietura a vopselei de la montajul elementului de plastic, in fabrica sau apoi, poate si de la o busitura elastica.

Tabla, din ce am pipait, este foarte subtire, si nu neaparat otelul ci straturile de grund si vopsea. La cea mai mica zgarietura (si nu ma refer la cele vizibile, ci la cele ascunse, sub protectiile de plastic, bare, inferioare etc) poate rugini iar cand se vede de afara e prea tarziu. Sunt patit grav la Matiz si nu vreau sa ma frig inca o data. Prima data apar sub elementele de ornament (embleme, bandouri, spoilere) unde se freaca probabil stratul protector de vopsea si corodeaza tabla.

Stiti cumva daca are aplicata in cavitati (usi, praguri, capota, structuri) ceara sau alt material anticorosiv? Sau e doar grundul? S-a gandit cineva sa faca un tratament de protectie in cavitati, post vanzare?

O eventuala problema cu rugina afecteaza semnificativ pretul de revanzare dupa cativa ani, chiar daca e reparata/vopsita, dar piata stie ca ruginesc in general. Iar perforarea din interior spre exterior, pentru garantie, nu apare mai devreme de 6 ani....Desi a fost scandalul cu lotul de Duster ruginit, totusi la pretul lui de revanzare sh a contat si tabla relativ buna, chiar si la cele albe, de flota, nemetalizate, neaparand nimic dupa 5-6 ani.

Unde e fabricata tabla? Ce alte marci sau tipuri de SUZUKI mai au aceeasi sursa a tablei? Dar vopseaua, o mai impartaseste vreo masina? Ca sa deducem rezistenta in timp sau alte probleme.

• Matiz

The following users thanked this post: kellogs

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #341 : 22.Iun.2017, 03:45:20 p.m. »
Asadar, cum s-a rezolvat problema userului cu haionul ruginit? Acolo chiar parea rugina aparuta in loc ascuns, probabil peste o  zgarietura a vopselei de la montajul elementului de plastic, in fabrica sau apoi, poate si de la o busitura elastica.

Salutare si bine-ai venit!

La intrebarea de mai sus iti raspund eu. Userul a fost exclus din club pentru incalcarea regulamentului si comportament neadecvat, iar masina pare a fi fost pusa pe OLX.

In legatura cu rugina, cred ca iti vor raspunde colegii care s-au confruntat sau nu cu ea.

Acum, dupa un timp de reevaluare a problemei supuse de tine, mi-as permite sa-ti dau urmatorul sfat: daca teama de rugina prevaleaza in fata satisfactiei pentru celelalte calitati ale masinii, cred ca ar trebui sa te orientezi catre alte marci cu vopseaua mai teapana. Alegerea masinii e ca la insuratoare: poate sa aiba respectivul (a) oricate calitati, daca are un defect peste care nu se poate trece, mai bine anulam casatoria, decat sa traim in teama si neincredere pe durata contractului.  Mai sunt insa unii care fac si compromisuri, daca socrul este bogat si influent ori soacra suficient de atragatoare.  ;)
« Ultima Modificare: 22.Iun.2017, 04:23:35 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: mariusracean

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #342 : 23.Iun.2017, 09:10:48 a.m. »
Salut Belu,

In manualul Vitarei scrie ca trebuie sa inspectezi vizual caroseria la fiecare spalare si sa corectezi cu vopseaua de la ei fiecare ciobitura, cat mai repede. Masina e super insa la capitolul caroserie e ca o domnisoara. In caz de  probleme, te poti consola cu gandul ca service-ul nu te va costa o avere.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline AT

« Răspuns #343 : 23.Iun.2017, 09:55:59 a.m. »
   Parerea mea, bazata pe observatiile si constatarile personale pe o durata suficient de mare (2 ani posesor New Vitara):

1. Lac protectie vopsea de duritate mult prea scazuta pentru a proteja corespunzator vopseaua si asa sensibila (ecologica in strat foarte subtire).
    Solutie evident ca exista - si ar trebui aplicata in fabrica de Suzuki :  inlocuirea prezentului lac cu unul corespunzator ca si duritate, astfel incat
    actiunile mecanice foarte usoare (frecarea accidentala a unui pieton de masina cu haina, geanta/ frecarea accidentala a caroseriei la trecerea pe
    langa o tufa de plante s.a.m.d) situatii care la alte branduri nu au urmari (aparitia foarte usor a zgarieturilor fine sau chiar penetrante ale
    stratului foarte subtire de vopsea, punand in pericol nu doar aspectul estetic al masinii in scurta vreme de la achizitie si chiar integritatea
    tablei). A nu se intelege gresit parerea mea.  New Vitara este in sine un concept foarte reusit: SUV mediu ca dimensiune (excelent pentru
    parcari in orase), vizibilitate foarte buna, capabilitati 4x4 (optional), usoara si fasneata - prin scaderea greutatii totale generate de caroseria   
    usoara din tabla foarte subtire - dar care necesita OBLIGATORIU protectie calitativa anti rugina (galvanizare) iar desupra vopselei un   
    strat de lac de duritate corespunzatoare protectiei unei asemenea caroserii din tabla foarte subtire.   

Aceasta solutie ar elimina nemultumirile destul de mari ale clientilor de New Vitara (si intemeiate afirm eu) dupa cum observati pe forum.
    Solutia cu siguranta ar fi constructiva daca ar fi perceputa corect si pusa imediat in practica de fabricat (fabrica Suzuki din Ungaria) pentru
    imbunatatirea calitatii produsului si pastrarea imaginii bune a brandului Suzuki in piata.

Dar cu siguranta aceasta nemultumire ar trebui comunicata de utilizatori in scris catre dealerii Suzuki, reprezentanta din Romania a fabricii
    Suzuki din Ungaria dar si direct Suzuki Europa /Japonia.  Altfel, Suzuki nu va sti/considera ca este o problema majora si nu va aplica corectiile
    necesare imbunatatirii calitatii. Deci semnalarea doar aici pe forum a unei necesitati de imbunatatire a calitatii nu va rezolva nemultumirile.

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #344 : 23.Iun.2017, 10:40:48 a.m. »
Sunt cu totul de acord cu ce a zis colegul AT, cred ca ar trebuie argumentat si cu poze, eu ma alatur daca vom initia acest gen de actiune.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline Meltdown

« Răspuns #345 : 30.Aug.2017, 12:31:28 p.m. »
Postez aici ca sa nu deschid topic nou.

Am o vopsea sarita de la piatra luata la viteza probabil.

Zona este stalpul fata, pasager.

Intrebarea este daca iau kit corectie de la Suzuki sau imi fac creion de la Vitan(40 de lei)?

Voi ce recomandati?

O sa dau cu un grund antirugina inainte totusi
https://www.emag.ro/inhibitor-loctite-7505-pentru-rugina-90-ml-142259/pd/D2P5LBBBM/
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline jupanul1

« Răspuns #346 : 30.Aug.2017, 12:48:28 p.m. »
Eu am corectat o problemă identică (stâlp față, șofer) folosind kit-ul oferit de fabricant. La 60 de lei... nu m-am mai complicat. Evident, nu iese la culoare, dar, ce-mi pasă? Am curățat zona cât de bine am putut cu niște dimetil carbinol ( ;)) și apoi am pictat în vreo 3-4 straturi. La sfârșit am dat cu oja incoloră lacul din kit, și aia a fost.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: Meltdown

Offline valmar67

« Răspuns #347 : 30.Aug.2017, 05:30:26 p.m. »
Postez aici ca sa nu deschid topic nou.

Am o vopsea sarita de la piatra luata la viteza probabil.

Zona este stalpul fata, pasager.

Intrebarea este daca iau kit corectie de la Suzuki sau imi fac creion de la Vitan(40 de lei)?

Voi ce recomandati?

O sa dau cu un grund antirugina inainte totusi
https://www.emag.ro/inhibitor-loctite-7505-pentru-rugina-90-ml-142259/pd/D2P5LBBBM/

Nu te sfatuiesc sa iei kitul de corectie de la Suzuki ca nu se potriveste culoarea, acum a mea are cateva urme, de zici ca a avut varsat de vant.
Noroc ca sunt mici...Ar trebui sa-i pun s-o vopseasca pe garantie de vreme ce kitul de retus este de la ei, dar fiindca suntem in Romania, ma abtin. :(
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline enicky

« Răspuns #348 : 31.Aug.2017, 12:41:13 a.m. »
Nu te sfatuiesc sa iei kitul de corectie de la Suzuki ca nu se potriveste culoarea,
     Ok este mai inchisa nuanta, dar cum e mai bine: cu pata de rugina sau cu vopsea mai inchisa?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline valmar67

« Răspuns #349 : 31.Aug.2017, 05:55:17 a.m. »
Nu te sfatuiesc sa iei kitul de corectie de la Suzuki ca nu se potriveste culoarea,
     Ok este mai inchisa nuanta, dar cum e mai bine: cu pata de rugina sau cu vopsea mai inchisa?

La mine nu ajunsese pana la tabla, se vedea grundul alb de sub vopseaua metalizata, mai bine plateam pe la o firma sa-mi faca cantitatea minima de vopsea, dupa cod.
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic