Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66571 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #320 : 30.Apr.2017, 07:19:52 p.m. »
Io am  :D
Și numa așa o spăl (pejoul). Și vitara, dar mai vede și spălătoria când o duce doamna. N-am sesizat să fie probleme cu vopseaua de la spălat.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline aleksanders

« Răspuns #321 : 30.Apr.2017, 08:33:38 p.m. »
si eu am asa ceva dar nu ma ajuta presiunea retelei si trage greu pompa si vibreaza  :( - o sa incerc sa il leg la un put.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Solon

« Răspuns #322 : 01.Mai.2017, 10:46:34 a.m. »
    Daca ai spatiu, nu vad de ce ti-ar lipsi un asemenea aparat.

Am Kaercher si am si loc. A fost amuzant primele 2 dati apoi a trecut entuziasmul. E adevarat, il folosesc in disperare la curatat terasa, portile, peretii casei.
Ca sa imi spal masina cu ala si cum as vrea eu, mi-ar lua 3 ore. Asa ca...mergem la spalatorie.
  • Da
Vitara 1.4 BoosterJet 4x4 AT - All Turquoise

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #323 : 02.Mai.2017, 09:18:24 a.m. »
sau puteti incerca asta,
 mie imi trebuie cam o ora sa spal toata masina. ustensile :

1x solutie ce nu necesita clatire
1x manusa taitei
2x prosoape medii de microfribra
1x galeata cu minim 8 litri
optional : un pulverizator, de gradina sau de la un recipient de spalat geamuri, cu care sa pulverizati pe masina cu 5-10 min inainte de treaba. La mine solutia trebuie diluata 30 ml la 8 litri, deci pentru 1 litru pun fff putin.
optional 2 : cafea/bere.
Treaba e ca masina iese super, are si un strat de protectie, daaaar, un mare DAAAR, trebuie curatata des. Adica cu cat este mai mare murdaria cu atat timpul de inmuiere trebuie sa fie mai lung, eventual cu apa calda.
Avantaje : este eco friendly, nu se face apa pe jos, nu se scurge nimic poluant in canalizare, atata timp cat este umbra, poate fi spalata oriunde. Daca este folosita corect, nu apar zgarieturi pe lac (normal ca vor aparea dar sunt extrem de putine spre deloc).

P.S. postul NU este reclama ! Asa imi spal eu masina si reprezinta o alternativa pentru cei care stau la bloc si nu pot scoate aparatul cu presiune/furtunul, afara. Si cand spun des, ma refer la aprox 2 sapt.

« Ultima Modificare: 02.Mai.2017, 09:33:18 a.m. de SPIRIDUSHU »
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

The following users thanked this post: SuViPa, ambmihai

Offline ariciul

« Răspuns #324 : 03.Mai.2017, 11:23:19 p.m. »
Aici nu prea inteleg eu o chestie, in film vad ca masina era cam curata, daca a mea arata asa nu o mai spalam in veci  :D
Eu circul in fiecare zi si pe ceva drum de pamant pe care e aruncat pietris dar care are praf din belsug. Daca mai si ploua masina se murdareste destul de tare. Ca s-o inmoi ar trebui sa o stropesc din belsug si nu sa dau usurel cu carpa cum facea ala din film!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline valeriu

« Răspuns #325 : 03.Mai.2017, 11:48:41 p.m. »
Salutare tuturor,
Eu am cumparat de curand un Karcher K3 de la emag (pentru ca il puteam restitui in cazul in care nu eram multumit).
L. am folosit de cateva ori sa spal masina si gardul de lemn, face suficient de multa presiune sa curete uleiul ars pe care l/am aplicat pe ulucile gardului, pana acolo incat crezi ca a fost smirgeluit.
A fost undeva la 650 RON, are doua capete cu jeturi diferite, rezervor ptr detergent, accesoriu ptr spalat terase, podele etc, doua recipiente cu detergent ptr auto si covoare.
Calitatea finisajelor este destul de buna, mufa pompei este de plastic (un mare minus, necesita atentie sporita la montare/demontare).
Per total, fara sa folosesti detergent sau sa o stergi cu o carpa dupa spalare, aparatul face treaba buna, avand in vedere ca este din categoria budget.
  • SX4 Scross 2017, mineral grey, Passion, all grip

Offline dAlex

« Răspuns #326 : 04.Mai.2017, 08:30:56 a.m. »
Weekend-ul asta mi-am ceruit masina cu ceara solida.

Ieri seara, la lumina becurilor, vad primele zgarieturi fine pe lac. Ca urmare am tras invatatura sa nu mai ceruiesc masina, in orice caz, nu cu ceara solida care necesita frecare pentru luciu. Se pare ca lacul asta e asa sensibil ca imediat se zgarie desi am folosit numai lavete curate din microfibra si masina era proaspat spalata.

Intre spalare si ceruire s-o fi pus praf din nou pe ea, lucru pe care nu-l pot preveni nicicum...
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #327 : 04.Mai.2017, 12:15:36 p.m. »
inainte de cereuire si dupa spalare, masina trebuie data cu claybar. Nu cred ca de la microfibra pentru buffing, ci mai degraba s-ar putea sa fie de la spalare.
dar zgarierturi fine apar fie ca vrei fie ca nu. ideea e sa ai aceleasi zgarieturi fine si peste 2 -4 ani si sa nu arate lacul in lumina zilei cu panza de paianjen sau matauita.

Offline dAlex

« Răspuns #328 : 04.Mai.2017, 01:41:51 p.m. »
inainte de cereuire si dupa spalare, masina trebuie data cu claybar.

Nu prea gasesc kit-uri de clay bar prin locurile unde caut eu: supermarketuri/emag.. Nici nu stiu daca as mai avea rabdare sa o mai dau si cu asta, dar daca ar fi la indemana as cumpara.

Pana acum am dat-o cu ceara de Carnauba semi-lichida, care necesita frecare mult mai mica pentru luciu si n-am avut probleme. Problema cu aia e ca tre sa o folosesc cam o data pe luna si speram ca cea solida sa ma scuteasca vreo 6 luni, dupa cum am citit pe forumuri. Dar dezavantajele se pare ca-s prea mari.

La spalatoria unde merg eu mai am optiunea sa o clatesc cu apa osmotizata pentru luciu, dar am indoieli serioase in privinta eficientei.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #329 : 04.Mai.2017, 02:13:09 p.m. »
@dAlex : Claybar gasesti la magazinele online pentru detailing si nu sunt scumpe avand in vedere ca ai destul de mult timp din ele. Adica daca faci masina, ca la carte, de 2 ori pe an, gen primavara si toamna, te tine cam 3 ani.
Experienta mea cu ceara a fost cam la fel. Acum ii dau o ceara primavara, cat tine ...tine, dupa aia trec pe ONR cu ceara pana in toamna, la urmatoarea ceruire.