Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66572 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ngeo

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #310 : 28.Apr.2017, 10:14:45 p.m. »
Parerea mea este ca au intins coarda foarte mult cu reducerea costurilor. Daca vopseaua pe baza de apa este mai scumpa au taiat din costul altor componente. Eu propun sa se asambleze in Romania...un angajat ar cere si mai putini bani. Intreba cineva pe acest forum daca este cablajul tras pentru un circuit audio. Norma ca nu! Costa metrajul ala iar operatia trebuie sa fie trecuta in sistemul de management integrat...
Tot in acest mod banuiesc ca sunt tratate si componentele de sub masina. Praguri, interiorul aripilor, podea, etc.
Imi aduc aminte cum se facea cu Dacia pe vremea lui Ceasca: Culcata pe o parte pe doua scaune si manjita cu "spanac". E o idee. :D
  • Masina

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #311 : 28.Apr.2017, 10:50:39 p.m. »
Pot spune parerea mea : daca ai grija de masina, totul e ok! Si daca aveam tabla galvanizata, tot asa aveam grija de masina pentru imi dorescsa o am in conditie cat mai buna. Nu era un motiv s-o duc la spalatoriile clasice. Oricat de tare e lacul, garantez ca dupa 5-6 spalari la astfel de spalatorii apare "panza de paianjen" pe orice tip de vopsea.
In 2 ani nu am avut nici o problema tehnica. Da, mi-ar fi placut sa pot opta, contra cost, pentru : caroserie galvanizata sau parbriz atermic, dar asta e! Per total sunt multumit de banii dati pe modelul ales de mine. Nu stiu cum sunt alte echipari.Raman la ideea ca varianta Luxus, in gama ei, ramane best buy, la momentul asta.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #312 : 29.Apr.2017, 07:24:46 a.m. »
Sa inteleg ca in 8 ani de utilizare este posibil sa le vopsim de 3 ori?

Nici chiar asa! Dacă îi aplici in fiecare primăvară sau toamna un tratament de ceruire  (cu ceara din market, un burete de vase, doua lavete si o ora de truda) vopseaua își păstrează  mai mult timp calitățile inițiale.
Mai am un sfat, daca se poate: asa cum mergi la același frizer, păstreaza aceeasi spălătorie. Patronul si angajatii te cunosc de client si le poti cere sa-ti spele masina asa cum iti doresti.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #313 : 29.Apr.2017, 03:54:32 p.m. »
   Poate nu credeti, dar la prima dacie tot pe 2 scaune am culcat-o si dupa se am curatat podeaua am avut surpriza sa vad c-am muncit degeaba : era antifonata de fabrica !
   Iar spalatul la Lukoil cu 3 fise=7lei+o cafea 3lei=10lei, e distractiv si pune toti muschii la treaba !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ngeo

« Răspuns #314 : 30.Apr.2017, 10:07:38 a.m. »
Si la Petrom, unele statii sunt dotate cu spalatorie. Angajatii intreaba daca vrei sa o speli singur sau sa o spele ei. Tot cu fise... insa nu poti demonta lancea. Aici eu o spal cu sampon de bebe fara lacrimi si aduc (mai nou) carpele mele. Suna a low cost...angajatii se uita (de parca ma zgarcesc la 5 lei șperțul)
Azi ploua asa ca tot low cost se cheama. :good:
  • Masina

Offline lllAlexlll

« Răspuns #315 : 30.Apr.2017, 10:17:54 a.m. »
După tot ce ați scris ma gândesc sa îmi cumpăr un aparat de spălat cu presiune și sa o spăl singur  :-)).
  • Vitara Passion 1.6 MT All Grip Benzina

Offline aleksanders

« Răspuns #316 : 30.Apr.2017, 11:03:49 a.m. »
daca tot va spalati singuri masinile e bine sa puneti in samponul auto si ceva detergent de vase care este si degresant si la final aplicati o ceara - aparatul cu presiune te tine departe de spalatorii cu conditia ca presiunea din retea sa il ajute.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline emil_greus

« Răspuns #317 : 30.Apr.2017, 12:17:32 p.m. »
Se pare ca nu degeaba Suzuki ofera un kit de protecție vopsea ca optional. 
A încercat cineva solutia respectiva?

In orice caz, aplicarea de ceara solidă macar de doua ori pe an cred ca e binevenită.

Offline enicky

« Răspuns #318 : 30.Apr.2017, 03:46:15 p.m. »
    Daca ai spatiu, nu vad de ce ti-ar lipsi un asemenea aparat.
    Dar neavand spatiu, apelez la aceasta formula(celor 3 fise) ieftina si eficienta : prima fisa este jet cu spuma activa(daca este necesar cand se opreste automatul folosesti si peria dar fara fisa, la praguri, jante); cu a doua fisa faci clatirea, iar la final cu cea de-a treia, ceara. Apoi cu pielea din dotare(clatita la toaleta sau cu jetul) se usuca masina. In acest fel, nu mai am cui reprosa ca masina n-a fost spalata bine, cum mi se-ntampla de obicei.
    O polisare manuala nu strica chiar dupa fiecare spalare, daca ai timp si chef. De preferat, daca o faci mai des, cu o solutie lichida, dar daca se face cu ceara(si lustruire cu aparat) atunci cred ca trebuie spalata ulterior fara detergent.
    Kit-ul de protectie poate este bun, dar la preturile care le practica la accesorii, s-ar putea sa nu fie cel mai bun raport pret-calitate.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline lllAlexlll

« Răspuns #319 : 30.Apr.2017, 04:40:45 p.m. »
    Daca ai spatiu, nu vad de ce ti-ar lipsi un asemenea aparat..

De lene :-)) :-))
  • Vitara Passion 1.6 MT All Grip Benzina