Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66587 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Daniel42

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #250 : 19.Feb.2017, 07:47:20 p.m. »
Apoi daca unii spala masinile o data la trei luni este musai sa dea cu spuma activa si mai ales daca fac drumuri pe aratura sau cum este mazga ca si acum dupa o tura de ninsoare cu lapovita . Dar intradevar trebuie limpezita cu simt de raspundere pentru ca,  eu am auzit pe la diversi ca in timp spuma ataca inclusiv lacul de pe masina .  Eu unul o spal cu jet normal de apa fara spuma, atunci cind vad ca se pune strat de praf  pe ea vorbesc de sezonul cald care tine vreo opt luni . Apoi am la bidonas ceara lichida cu ceva substanta de stralucire si dupa ce dau cu astea te si sperii de masina .  :D Zici ca acum este cumparata si ea este veterana .  :good: Curge apa si zapada de pe ea de zici ca este ratusca . :-))
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline aleksanders

« Răspuns #251 : 19.Feb.2017, 09:56:33 p.m. »
Va dau un sfat incercati sa spalati masina fara spuma activa ........ se infiltreaza in rosturile masini si daca nu se clateste cu simt de raspundere  ,ramane si ,, lucreaza ,,
Spuma activa este eco.... dar ai si tu dreptatea ta cand se dilueaza si se adauga soda caustica.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline lica 64

« Răspuns #252 : 19.Feb.2017, 10:34:04 p.m. »
La imbinarea elementelor de caroserie !
  • suzuchi vitara allgrip

Offline enicky

« Răspuns #253 : 19.Feb.2017, 10:38:47 p.m. »
.... dar ai si tu dreptatea ta cand se dilueaza si se adauga soda caustica.
             Solutiile astea sunt active de obicei in stare lichida, nu solida, adica uscate.
     Iar la buson eu am folosit flaconul cu lac de la kit-ul de retus, am lacuit zona asta-vara si acum cred nu trebuie sa mai imi fac probleme.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline mihaifest

« Răspuns #254 : 27.Feb.2017, 11:40:50 a.m. »
Aproape am iesit din iarna, am dat fuga la spalatorie, am plecat cu ea curata si plina de pistrui de rugina peste tot. Incet incet se confirma pretul!
  • Vitara Passion Allgrip benzina Superior White

The following users thanked this post: kellogs

Offline emil_greus

« Răspuns #255 : 27.Feb.2017, 11:47:51 a.m. »
Am banuiala ca Vitarele alb nemetalizat sunt cele mai afectate.

Totusi asa ceva e inadmisibil tinand cont ca sunt masini de fabricatie 2015/2016. Ce o sa se intample peste 5-6 ani???

Treaba cu pretul nu e o justificare. Exista si masini mai ieftine, dar fara probleme la vopsea/tabla.

Cred ca ar trebui sa faci o vizita la service si sa ceri explicatii.

Daca se poate, ataseaza niste poze, sa vedem si noi despre ce e vorba.

Offline dAlex

« Răspuns #256 : 27.Feb.2017, 11:54:46 a.m. »
Eu n-am problemele mentionate.
Am Gri Metalizat.

Imi spal singur masina. Deci fara rugina venita din alte parti, ex. carpa spalatorului, mediul din spalatorie, ciupituri luate de prin spalatorii, etc.

PS: folosesc doar manusa cu microfibra pentru luat stropii de pe caroserie, cu contact f fin. Si ocazional o ceruiesc.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline mihaifest

« Răspuns #257 : 27.Feb.2017, 12:23:52 p.m. »
Parerea mea este ca vopseua interactioneaza cu ceva extern si de acolo apar petele astea.Am pe stalpul dreapta de la parbriz o ciobitura de vreo 1cm si tabla nu are nimic.
Ps. Chiar si manerele de la usi, masca fata care sunt din plastic au puncte si nu 1, 2 ci frumos repartizate mii de puncte.
  • Vitara Passion Allgrip benzina Superior White

Offline emil_greus

« Răspuns #258 : 27.Feb.2017, 12:31:57 p.m. »
Cred ca la cele nemetalizate stratul de lac e f. subtire, aproape inexistent. Deci, e posibil ca vopseaua sa fie afectata mai rapid.

Totusi, asa cum am spus, daca poti pune site poze, ar fi mai clar.

Asa cum prezinti, cu puncte f. multe si marunte, pe toate elementele din partea frontala a masinii, e posibil sa fie un efect de tip "sablare", ca si cum ai mers cu viteza prin zone cu praf/nisip fin sau in spatele unor camioane sau masini de dezapezire (cele care arunca cu nisip). Nu stiu daca a fost cazul.

Ca o recomandare - incerca sa folosesti protectie cu ceara solida o data la 3/4 luni. Oricum, inainte, ar trebui sa mergi la service pentru o constatare.

Offline aleksanders

« Răspuns #259 : 27.Feb.2017, 01:58:41 p.m. »
o carpa umezita in otet si freeaca acele puncte... daca dispar nu sunt de rugina  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea