Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66590 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #130 : 02.Aug.2016, 04:04:28 p.m. »
Pentru colegii mai noi recomand lectura unui topic de referință .   >:)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky, zongor

Offline Vali D

« Răspuns #131 : 02.Aug.2016, 05:20:15 p.m. »
Nici caruta lu tataie nu ruginea. E adevarat ca fiind de lemn era mai greu :D
Gainatul de pasare este acid si ataca orice vopsea. Pentru cei care nu stiu asta, va recomand articolul asta.
SI privitor la benzina, cititi si punctul 11 din acest articol.
Am citit articolele recomandate si tot ce pot sa spun este ca vad ca te inseli. Vad ca locuiesti in Bucuresti, deci daca doresti , ma pot deplasa cu masina la tine ca sa vezi si de ce te inseli. Masina este pictata de porumbei de o saptamana si caldura a fost destula. pot sa iti arat ca vopseaua nu este patata iar ca sa intelegi si mai bine ca te inseli, iti pot prezenta o masina din 2007 Peugeot - asta am (nici nu stiu cand au trecut, in mintea mea masina avea 7 ani) ce sta in fata blocului eu locuind - asa cum ai dedus - la bloc. Pot sa iti mai spun ca in fata blocului am case si tot vis-a-vis de bloc am un vecin cu 20-25 de porumbei, ce zilnic ce te servesc frumos si dragut in rasaritul minunat al soarelui cu muuuult gainat acestia fiind cocotati pe linia de joasa tensiune + cablu + fibra optica ce unesc 2 stalpi de iluminat public. Pot sa-ti povestesc ca oricat de mult gainat a halit masina asta, nu este patata si nu sunt genul care sta toata ziua cu ea la spalatorie ca nu am timp, iar vopseaua de pe ea este cea originala. Deci in contextul in care vreau o masina noua ce o achit cu banul jos, tot si odata, cred ca absolut tot ceea ce am scris mai sus este de bun simt. Imi doresc o masina la care protectia anticoroziva sa existe in mod real, nu doar o chestie de marketing a serviciului de vanzari si produsa de mintea involburata a unui contabil. Si asa la New Vitara protectia anticoroziva prin tratament electrochimic este aproape inexistenta, deci acoperirea cu vopsea este imperativ ca sa fie calitativa. Si mai am ceva de spus - nici mie banii nu-mi vin din cer, am o familie si multe responsabilitati. Daca praduiam banii imi cumparam SLK sau ML. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa inghit tot ce mi se baga pe gat, doar prin prisma societatii de consum. Si nici nu insinuez ca au ungurii boala pe noi.......
« Ultima Modificare: 02.Aug.2016, 05:29:15 p.m. de Vali D »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #132 : 02.Aug.2016, 05:34:53 p.m. »
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa inghit tot ce mi se baga pe gat, doar prin prisma societatii de consum.

Sunt banii tai șI aspirațiile  tale.  Nu te mai chinui și ia-ți altceva, cu vopsea mai rezistenta!  >:D<
  • SX4 by Giugiaro

Offline Vali D

« Răspuns #133 : 02.Aug.2016, 05:51:50 p.m. »
Sunt banii tai șI aspirațiile  tale.  Nu te mai chinui și ia-ți altceva, cu vopsea mai rezistenta!  >:D<
Fara comentarii. Adevarul supara , dar trebuie spus. Fara grija, nu am crapat pina la 50 de ani in jungla, nu am de gand sa capitulez acum. Toate cele bune.

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #134 : 02.Aug.2016, 06:18:30 p.m. »
Foarte bine atunci!  Te așteptăm cu păreri verificate despre mașina ta Suzuki!  ;)
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: gigel

Offline ...

« Răspuns #135 : 02.Aug.2016, 06:40:00 p.m. »
Pana la urma, care este exact garantia actuala anticoroziune si vopsea la Suzuki? In carti scrie ceva, pe site-ul Suzuki altceva...

Offline enicky

« Răspuns #136 : 02.Aug.2016, 06:47:57 p.m. »
Gainatul de pasare este acid si ataca orice vopsea. Pentru cei care nu stiu asta, va recomand articolul asta.
SI privitor la benzina, cititi si punctul 11 din acest articol.
               FOARTE interesante si utile in acelasi timp aceste doua articole ! Le recomand tuturor celor care tin la masina si banii lor ! Mi-e cunoscut tot ce scrie acolo, dar in numele celor care vor invata ceva din ele (altceva decat sa se planga pe forumuri), iti multumesc ca le-ai publicat aici !

Am citit articolele recomandate si tot ce pot sa spun este ca vad ca te inseli. Vad ca locuiesti in Bucuresti, deci daca doresti , ma pot deplasa cu masina la tine ca sa vezi si de ce te inseli. Masina este pictata de porumbei de o saptamana si caldura a fost destula. pot sa iti arat ca vopseaua nu este patata iar ca sa intelegi si mai bine ca te inseli, iti pot prezenta o masina din 2007 Peugeot - asta am (nici nu stiu cand au trecut, in mintea mea masina avea 7 ani) ce sta in fata blocului
             Nu stiu daca am inteles bine, dar aici se face vorbire de doua masini : Vitara si Peugeot, nu? Ambele sunt atacate permanent de gainat, nespalate de cel putin o saptamana, parcate in soare si inca neatacate de acid. Din relatare reiese clar ca vopseaua ar fi rezistenta deci,  mai mult decat ne asteptam noi ! :dknw:
« Ultima Modificare: 02.Aug.2016, 07:21:46 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Vali D

« Răspuns #137 : 02.Aug.2016, 09:50:30 p.m. »
Pana la urma, care este exact garantia actuala anticoroziune si vopsea la Suzuki? In carti scrie ceva, pe site-ul Suzuki altceva...
12 ani de la interior la exterior........ai de gand sa o faci cotet de zburatoare ????? Care sunt cele mai vunerabile si expuse locuri - interioare sau exterioare????

Offline Vali D

« Răspuns #138 : 02.Aug.2016, 09:59:02 p.m. »
N-am vrut sa deschid alt topic cu problema asemanatoare legata de vopsea. Cineva sigur isi cam bate joc de treaba. Am alimentat astazi ca intodeauna pana la plin lasand pistolul sa declanseze. Care pistol nemernic a declansat dupa ce a aruncat pe dinafara, nu mult dar destul sa umple toata zona inferioara a locasului de alimentare plus prelingere pe aripa. Si vin eu cu carpa(noua!) sa sterg benzina...Soc! Cum am pus carpa cum am sintit ca adera ca si cum vopseaua se inmuiase de la benzina! Mai rau este ca am vazut cum s-a luat o parte din grosimea vopselei , suficienta ca nuanta sa se schimbe si sa se vada lucitor metalul de dedesupt...Nu dramatic dar vizibil. Pe aripa unde cica este si un lac nu s-a intamplat nimic. Cum am gasit ca si plasticul cu luminile de la numar (sub care a aparut rugina in postul original) e vopsit la misto ( in videoul fabricii se vede cum pun emeblema pe un plastic vopsit complet, la mine au ocolit zona emblemei la vopsit si de aia am margini albe neregulate ce sugereaza vosirea prin pensulare in loc de pistol la emblema spate) am tras concluzia ca ori "Suzukii" fac economii unde nu e cazul , ori ungurii nu-s mai breji ca altiii...Asa ca atentie, nu atingeti cu benzina zonele neprotejate de lac...
Nu eu sunt cel ce se plange de slaba calitate a vopselei aplicate pe New Vitara. Eu am facut doar comparatii. Daca va mai spun ca un Renault 25 are 4 tipuri de protectie ale caroseriei - masina anul 1984, imi vine si mai rau. Dar pana la urma asta e . Vad pe ce dau banii si daca pana la urma nu-mi place - pa, adio si la vanzare.......
« Ultima Modificare: 02.Aug.2016, 10:03:48 p.m. de Vali D »

Offline aleksanders

« Răspuns #139 : 02.Aug.2016, 10:47:07 p.m. »
masinile cu an de fabricatie inainte de 1990 nu se iau in calcul - acolo vopseaua era pe baza de diluant si intarilotrul si lacul intrau direct in componenta vopselei - asa ca dadeai la polisuri cat te tinea vopseaua... - pentru restul exista casco si dupa o perioada de 7-8 ani sa revopsesti integral masina si daca te zbati putin mai gasesti vopseluri auto pe baza de diluant  ;)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea