Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66588 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #120 : 02.Aug.2016, 10:57:39 a.m. »
Ca masina Noua Vitara este OK, motorul si mecanica se comporta bine iar problema poate sa fie un lot prost de la fabricantul vopselei (vad ca nimeni nu s-a mai lovit de asta). Plus ca asta e o afectare mica, eu socotesc ca nu scap de primul semn de parcare in urmatoarele 2-3 luni...la masina noua.
Si eu am comis-o putin ieri la S-Cross, dupa aproape 1 luna de posesie. Am vazut pe capota un gainat nu chiar proaspat si am udat din plin cu apa dar, neavand servetele la mine, am sters cu o frunza rupta din gardul viu. Am frecat putin, dar chiar putin, cu frunzulita ca sa iau tot gainatul si apoi am vazut ca au aparut niste zgarieturi fine, vizibile din unghi. Probabil de la nervurile frunzei, dar nu cred ca ar fi trebuit sa apara asa usor, poate dispar prin polisare. Iar in locul gainatului a ramas o pata, ca atunci cand dezlipesti ceva si mai ramane urma de adeziv...Mi-e si teama sa curat cu spuma activa sau o alta solutie pentru geamuri, sa nu-mi afecteze vopseaua...
in rest, mi-e frica sa ma uit la tabla masinii, ca nu cumva sa vad eventuale zgarieturi, indoituri lasate de altii in parcare. Ca astea dor cel mai tare cat e masina noua. Apoi nu mai sunt asa importante.

Offline enicky

« Răspuns #121 : 02.Aug.2016, 12:01:22 p.m. »
Si eu am comis-o putin ieri......Mi-e si teama sa curat cu spuma activa sau o alta solutie pentru geamuri, sa nu-mi afecteze vopseaua...
               :-)).. asta  e de pa...., nici chiar asa, doar n-o fi acuarela ! Am dat si cu sol. de geam, si de mocheta facuta de mine concentrat, in loc de 0,5 la 10l am facut 0,5 la 2 l. pt. gainat si insecte, plus in fiecare w. spalat cu spuma activa si inca n-a sarit ....nimic !(decat praful) Iar o frunza, poate lasa urme pe lac chiar din praful de pe ea, chiar daca nu-l vezi.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Vali D

« Răspuns #122 : 02.Aug.2016, 12:03:08 p.m. »
Iar in locul gainatului a ramas o pata, ca atunci cand dezlipesti ceva si mai ramane urma de adeziv...Mi-e si teama sa curat cu spuma activa sau o alta solutie pentru geamuri, sa nu-mi afecteze vopseaua...
in rest, mi-e frica sa ma uit la tabla masinii, ca nu cumva sa vad eventuale zgarieturi, indoituri lasate de altii in parcare. Ca astea dor cel mai tare cat e masina noua. Apoi nu mai sunt asa importante.
Problema cu urme pete de la gainat am patit-o la Octavia 1, masina cumparata de noua. Pana nu am facut revopsire pe Casco , nu am rezolvat problema. Bine revopsirea plafonului a fost si pentru ca o creanga de circa 1 kg a cazut pe ea si am avut tabla indoita 1,5mm ca si cand ar fi cazut un cui in virf pe plafon. Apoi problemele cu ea - am maritat-o dupa 3 ani. Deci in concluzie daca si achizitia de New Vitara va fi la fel de neinspirata ca Octavia , cred ca o sa imi cumpar o Volga .De exemplu nu aceleasi probleme de vopsea la am la Peugeot-ul pe care il detin. El are alte hibe - la caroseria galvanizata la pasajul aripei spate a inceput sa mi se exfolieze vopseaua iar capota motor are ciupita vopseaua de la pietrele de pe sosea insa cu toate astea nu ramane patata de la gainat. Masina de 8 ani.........Asa ca astept cu infrigurare ca la noul facefilt Vitara sa o vopseasca cu Gallus - sigur nu se va mai pata de la gainat...........

Offline fireburn

« Răspuns #123 : 02.Aug.2016, 12:09:57 p.m. »
Zgarieturile mici/fine sunt inerente intr-un oras mare.
Este o realitate pe care ne-o asumam; cauzele lor pot fi variate.

Offline enicky

« Răspuns #124 : 02.Aug.2016, 12:19:22 p.m. »
    Gainatz+caldura+3zile=pata !  In foto "stralucitoare" de aici http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/vitara-my-dream/24/#gsc.tab=0 , pe capota sunt 3 pete de marimea unui bob de mazare de gainatz dobandite in Grecia(de import deci!) care acum nu se vad, polish-ul le-a acoperit, dar din alt unghi se observa.
« Ultima Modificare: 02.Aug.2016, 12:36:50 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #125 : 02.Aug.2016, 12:42:10 p.m. »
Cred ca singurii care au scapat de aceste probleme sunt cei care si-au foliat masina.
Avem un coleg pe forum care si-a foliat masina, arata foarte bine:
http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/swift-sport-2016-blue/#gsc.tab=0
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: kellogs

Offline Vali D

« Răspuns #126 : 02.Aug.2016, 01:29:17 p.m. »
Sunt de acord ca folierea este o solutie , daca nu ar costa si bani. Dar eu platest o masina care sa fie vopsita si protejata , atat la intemperiile vremii cat si la "diverse" situatii - gainat de pasari. Ce pot eu sa fac??? Sa le dau interdictie de zbor porumbeilor in spatiul aerian al masini ??? Sincer nu vreau sa stiu si nici nu ma intereseaza cu ce se vopseste masina......Fabrica are contract cu producatorii de vopseluri , iar acesata are ingineri chimisti si laborator de analize. Eu prin prisma unui simplu utilizator, poate sa ii dea si cu rahat de urs daca le place insa pentru mine, platesc o protectie anticoroziva pentru tot ceea ce inseamna natura, inclusiv "zburatoare" cat si pentru ca sa nu mi se curete vopseaua de la carburant, ulei si tot ceea ce foloseste masina in functionare. Bine , asta nu inseamna sa -ti cada si copacul pe ea, ca de - e natura. Ma refer aici si la contaminarile accidentale, ca nu este nimeni nebun sa stau cu masina in apa marii ca "nu se corodeaza domn-le*!"
P.S - nici vopseaua de pe jaful de dacie nu ramanea patata.........
« Ultima Modificare: 02.Aug.2016, 01:31:45 p.m. de Vali D »

Offline enicky

« Răspuns #127 : 02.Aug.2016, 02:39:00 p.m. »
P.S - nici vopseaua de pe jaful de dacie nu ramanea patata.........
              :-)), hai sa nu exageram !! mi-amintesc ca lichidul de frana facea "minuni" pe partile vopsite de la motor.

Offline ...

« Răspuns #128 : 02.Aug.2016, 03:12:34 p.m. »
@Vali D, eu zic ca ai dreptate. La Loganul meu anterior, tot rosu nemetalizat ca S-Cross-ul, am frecat vopseaua cu unghia, cu o perie de plastic destul de dura, cu fermoar si nu s-a zgariat asa usor. De fapt, in afara de locurile unde a fost lovita de pietre si de dara lasata de o cheie, tabla nu a ruginit si nici vopseaua nu s-a matuit in 9 ani.

Offline zongor

« Răspuns #129 : 02.Aug.2016, 03:53:51 p.m. »
Nici caruta lu tataie nu ruginea. E adevarat ca fiind de lemn era mai greu :D
Gainatul de pasare este acid si ataca orice vopsea. Pentru cei care nu stiu asta, va recomand articolul asta.
SI privitor la benzina, cititi si punctul 11 din acest articol.
« Ultima Modificare: 02.Aug.2016, 04:03:11 p.m. de zongor »

The following users thanked this post: tau, enicky