Autor Subiect: Rugina New Vitara 2015  (Citit de 66586 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Rugina New Vitara 2015
« Răspuns #110 : 01.Aug.2016, 05:55:54 p.m. »
Un motiv in plus sa readuc in discutie o posibila solutie de protectie impotriva acestor situatii : folierea intregii masini.
Din pacate se pare ca grundul si vopseaua subtire din dotare confera o rezistenta mecanica si chimica mult diminuata,
care va expune exteriorul la urmari semnificative chiar si in cazul unor agresiuni foarte usoare. Altfel in lipsa protectiei
prin foliere ma intreb si va intreb cum vor arata masinile noastre in 1-2 ani ?  De exemplu la mine, o mica pietricica,
sarita din trafic pe capota a exfoliat stratul grund-vopsea pe o suprafata circulara de circa 5 mm ca si cum nu ar fi
fost grund sau ca si cum nu ar fi fost decapata corespunzator suprafata inainte de grunduire si grundul nu a aderat.
Impactul a fost pe o suprafata mult mai mica (30%) decat suprafata exfoliata. Acum trebuie neaparat sa achizitionez
un set corectie vopsea culoare orange ,  sa acopar urgent zona exfoliata si a prevenii aparitia ruginii.
Folierea ar fi buna intrucat Vitara are si o tabla subtire, care este clar in avantajul unei mase si al unui consum redus
de combustibil, insa este mai expusa la o usa deschisa mai "larg" de vecinul de parcare, putand lasa chiar o mica deformare
ce in mod normal nu ar trebui sa se produca. Poate sunteti deja beneficiarii acestor neplacute semne capatate prin parcari.
Insa o astfel de foliere inteleg ca este destul de costisitoare,  aproximativ 3.000 lei.  Dar o vad totusi o solutie in acest context.
Sau daca avem Casco, sa nu ne mai stresam de aceste "probleme" cu vopseaua si tabla si sa le remediem atunci cand apar.
« Ultima Modificare: 01.Aug.2016, 06:01:24 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #111 : 01.Aug.2016, 06:18:09 p.m. »
Vopsea afectata de benzina la prima atingere. In poza defocalizata se vede foarte bine afectarea culorii (cand aveti probleme cu ochii, defocalizati putin sa vedeti mai clar!!! Cu aceeasi metoda gasiti imediat zonele vopsite la o masina). Inchipuiti-va ca banzina a stat acolo cam 10-20 de secunde pana am luat carpa...daca statea mai mult se ducea toata vopseaua? Sunt pe baza de apa sau de benzina?
Si "lucratura" la emblema spate...

Lunea viitoare ajung la reprezentata si vad ce spun ei, Nu am nici o asteptare asa ca ce lac ar fi potrivit sa folosesc , sa protejez eu zona pe care n-a protejat-o fabrica?
« Ultima Modificare: 01.Aug.2016, 06:47:33 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Online kellogs

« Răspuns #112 : 01.Aug.2016, 06:58:05 p.m. »
Incepe sa ma streseze vopseaua astora.. ce sa zic acuma... poate de la motorina motorina nu iese vopseaua :D
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline enicky

« Răspuns #113 : 01.Aug.2016, 08:41:21 p.m. »
   In foto 1, 2, si 3 este capacul(usita) de la busonul rezervorului?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #114 : 01.Aug.2016, 10:46:04 p.m. »
Si mie mi-a curs benzina de 2 ori pe langa gura de alimentare dar nu a fost afectata vopseaua (nici nu m-am "obosit" sa o sterg !). Sau poate nu se vede ptr ca este alba !  :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #115 : 01.Aug.2016, 11:22:05 p.m. »
   In foto 1, 2, si 3 este capacul(usita) de la busonul rezervorului?
Da, cum privesti de sus. La mine a dat pe afara si eu am sters nu atat pentru benzina cat pentru vopsea. Daca benzina adera la vopsea  sau lac (si in timp o face) zona aia isi schimba propietatile, praful se strange altfel etc. Si se vede-cunoaste imediat.  Asa ca de aia l-am sters. In nici un caz nu trebuia sa se ia si vopseaua , mai ales dupa 15-20 de secunde contact. Observati ca are o buza-tavita sa retina picaturile dar la mine pistolul a refulat pana sa declanseze. La emblema cum e la voi, am fost eu mai norocos sau mai sunt si altii?
Ma indoiesc sa fac ceva cu reprezentanta asa ca vreau sa dau cu un lac incolor zona aia sa nu mai am probleme cu benzina, stie cineva ce fel de lac ar trebui sa folosesc? Am niste nitrolac ( lac nitrocelulozic) si stiu ca rezista la agenti chimici dar nu stiu de benzina...
« Ultima Modificare: 01.Aug.2016, 11:35:28 p.m. de Costique »

Offline enicky

« Răspuns #116 : 02.Aug.2016, 12:23:47 a.m. »
    Pai cu benzina dupa cum sti, ne curatam de vopsea proaspata, iar vopseaua asta am inteles ca este eco (s-ar dilua cu apa !?) si factorul de rezistenta ar fi lacul. Trebuie un lac pt. lemn si metal acolo. Dupa uscarea lacului, benzina il ataca mai greu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Vali D

« Răspuns #117 : 02.Aug.2016, 07:03:51 a.m. »
Voi fi peste putin timp posesor de new vitara (octombrie). In prezent citesc forumul si ma informez despre  problemele aparute pe acest model si sincer, incep sa ma sa am indoieli vis-a-vis de alegerea facuta. Pentru ca indiferent cum se cheama vopseaua si baza pe are se face, ea nu trebuie sa reactioneze cu substantele susceptibile cu care aceasta ar veni in contact.Exista criterii stricte de calitate ale acestor vopsele si lacuri de acoperire printre care si imersia in apa sarata, uleiuri si carburanti cu care aceasta ar putea veni in contact. Voi cauta prin hartoagele mele mai vechi testele de la policolor pentru astfel de acoperiri dar inclin sa cred ca este vorba despre o foarte slaba calitate a ceea ce se utilizeaza pentru aceasta masina, iar acest gand ma sperie - sunt totusi bani investiti. Iar un proces pentru acest tip de neconformitati este al naibii de scump.........De fapt nu ar trebui sa ma mai mire nimic , dupa scandalul noxelor, pentru ca vad ca totul a devenit o bataie de joc la adresa consumatorului......... oricum este de competenta OPC-ului, pentru ca aceasta este un viciu de fabricatie.

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #118 : 02.Aug.2016, 07:32:52 a.m. »
Ca masina Noua Vitara este OK, motorul si mecanica se comporta bine iar problema poate sa fie un lot prost de la fabricantul vopselei (vad ca nimeni nu s-a mai lovit de asta). Plus ca asta e o afectare mica, eu socotesc ca nu scap de primul semn de parcare in urmatoarele 2-3 luni...la masina noua. Sper sa nu inebunesc...avand de platit inca 5 ani la ea (n-am platit nici prima rata).
Am citit odata intr-o carte despre unii cum spuneau despre industria auto americana "sa nu-ti iei masina facuta lunea sau vinerea" ca fiind cele mai proaste...Oare cum gasesc exact data fabricatiei?
Si apoi cu rugina...trebuie sa va spun un lucru: daca voi aveti probleme cu rugina...aici la mine ploua daca nu zilnic cel putin de doua ori pe saptamana...Sunt astia de aici, de la primarie in proces cu italienii ca au comandat tramvaie si aia le-au trimis dar nu le-au tratat pentru zone nordice si le-au facut ca pentru Italia. Stau tramvaiele noi in depouri ruginite dupa 6 luni de folosire si se judeca pentru vicii de contract-cer 65 de milioane de euro inapoi...o parte din tramvaiele ce circula in Goteborg sunt mai vechi ca Tatrele cehesti (tramvaiele)  din Romania, usile le deschizi tu impingand cu mana...Au o tabla groasa si o vopsea astea vechi...de zici ca e email de oala! "Sic transit gloria mundi!"... Ma gandesc si la Biblie dar nu cred ca "ce a fost va mai fi"... Economia de consum traieste prin consum. Sloganul "ia-ti" se transforma in "schimba-ti"!
« Ultima Modificare: 02.Aug.2016, 07:40:51 a.m. de Costique »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #119 : 02.Aug.2016, 07:58:54 a.m. »

Am citit odata intr-o carte despre unii cum spuneau despre industria auto americana "sa nu-ti iei masina facuta lunea sau vinerea" ca fiind cele mai proaste...

Arthur Haley - Rotile (The Wheels)

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Costique