Autor Subiect: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?  (Citit de 26509 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline alinm

Re: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?
« Răspuns #80 : 13.Mar.2016, 10:56:02 a.m. »
Desi problema a fost transata si s-a achizitionat un vitara, o sa fac totusi o comparatie si un argument " de ce NU", mai ales pentru cei care isi pun intrebari asupra necesitatii 4x4.

Eu unul sunt pescar, saptamanal ies de pe sosea pe drumuri sa zicem "agricole" ca nu is forestiere, mai am cateva drumuri pe dealurile din preajma orasului. In general nu ies de pe aceste drumuri doar ca sunt foarte proaste, uneori cu urme de tractor, uneori practicabile aproape cu orice masina pana ajungi la o zona de 100m cu baltoace si noroaie, intre araturi de nu poti ocoli.

Pentru aplicatiile astea am acum un Kia Sorento 2002, part time 4wd, reductor si sasiu, echipat cu anvelope BFGoodrich A/T KO2. Nu e chiar offroader dar ma descurc in general cu 4x2, doar cand e ud am nevoie de 4x4 deoarece fiind tractiune spate mai fuge cand e moale. Reductorul l-am folosit doar in rarele situatii cand n-am putut urca delusoare/diguri deoarece pierdeam rapid aderenta, respectiv pe portiuni cu noroi mare si de cateva ori la tractare din situatii mai dificile a altor masini.

De cateva ori am fost insotit de un Duster, diesel 4x4, anvelope stock. De 2 ori a fost cazul sa il trag din zone cu noroaie, odata pe o rampa inierbata dupa ploaie. Am vazut kia sportage, mitsubishi outlander, ford kuga, duster impotmolite in situatii relativ usoare si unghiurile de trecere n-au nimic de-a face cu asta. Propietarii au supraevaluat capacitatile masinii. Sistemele electronice, ca sunt mai simple ca la duster sau ceva mai sofisticate ca si la vitara, sunt bazate pe aceleasi componente si limitarea e data de aceste componente, partea software conteaza mai putin.

Dupa atata poveste, opinia mea e ca nu are sens sa vorbim de offroad, chiar si usor cum e cel practicat de mine, pentru masinile astea gen new vitara, duster ... sistemele 4x4 sunt ok pentru iesit din parcare, un picnic langa sosea si poate pentru sosele necuratate de zapada sau urcat odata dupa ploaie la o cabanuta, daca vrei sa mergi ceva mai departe trebe mult mai mult si in primul rand cauciucuri dedicate - fara nici nu are rost. Si eu cu at-urile mele m-am simtit foarte limitat in multe situatii si nu e vorba de urcat pe munti sau chestii extreme.

Ca si comparatie, gumele A/T sunt aproape de 2 ori mai grele dacat anvelopele de strada, am simtit imediat ca misca mai greoi putin, fac zgomot ceva mai mare la viteza, creste consumul, sunt rigide la presiunea de rulare pe sosea. Orice gume H/T ai pune, limitele sunt atinse rapid dupa ce iesi de pe asfalt.

Concluzia mea e ca daca vrei o masina preponderent de sosea si folosesti gume mai de strada, nici nu merita 4x4, mai bine o vitara 4x2 automata pentru confort. Cand e uscat mai poti iesi putin, in rest mai bine nu.
Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

The following users thanked this post: PAR

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #81 : 13.Mar.2016, 11:13:19 a.m. »
Te contrazic putin. Ai nevoie de o masina echipata cu anvelope bune pentru iesirile de pe sosea, sa nu uitam ca pe iarba putin umeda sunt....chin. Si mai este si stilul celui de la volan.

Sent from my iPad using Tapatalk
Go Terios!!!:)

Offline Catalln

« Răspuns #82 : 13.Mar.2016, 12:24:46 p.m. »
@alinm am intrat, trecut cu un Duster diesel 4x4 stoc, pe unde nici nu iti imaginezi, e clar limitat de anvelope.
Nu poti compara 4x4 cu 4x2 indiferent de situatie.
Ca fapt divers uitate ce fac rusii cu Dusterul si mai vb.

Trimis de pe al meu V1_ViperS folosind Tapatalk

• Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline alinm

« Răspuns #83 : 13.Mar.2016, 06:18:34 p.m. »
Ba compar 4x4 cu 4x2 si sustin ca gumele sunt mai importante decat 4x4 mai ales cum sunt sistemele astea de pe vitara si duster. Si am vazut asta cu sorento, cand l-am luat avea niste gume H/T pe jumatate uzate, era sa raman pe coclauri cu tot cu 4x4 si reductor. Dupa ce am pus A/T , in exact acelasi loc si conditii am mers lejer cu 4x2.

Uneori cuplez 4x4 doar pentru ca am tractiune spate si daca e moale mai fuge spatele, e relativ usor de stabilizat daca ai loc, daca nu mai bine pun 4x4. Daca aveam tractiune fata nu aveam problema asta.

Si cu bagatul pe diferite locuri, am vazut ca de multe ori suvurile 4x4 raman langa sosea  ca sa nu se zgarie in tufe si loganele se baga peste tot, am ramas surprins ce poate face un logan pe coclauri.

PS:  deja sunt offtopic, poate er trebui mutate postarile mele la capabilitati offroad.

« Ultima Modificare: 13.Mar.2016, 06:22:05 p.m. de alinm »

Offline aleksanders

« Răspuns #84 : 13.Mar.2016, 06:23:21 p.m. »
4x4 pe vitara este strict pentru confortul psihologic al fiecaruia, care pleaca la drum si inca nu a trecut plugul sa dea zapada.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline alinm

« Răspuns #85 : 13.Mar.2016, 06:34:22 p.m. »
De acord

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #86 : 13.Mar.2016, 07:04:51 p.m. »
Citind cele de mai sus se naste dilema: ce te ajuta mai mult cand mergi la pescuit si dai de noroi sau iarba uda, patru roti motrice incaltate cu gume de asfalt sau doua roti motrice incaltate cu gume AT?  :)
Si continuarea: cu care din combinatiile de mai sus e mai placut sa mergi in concediu pana la greci de exemplu? :) :)

Cum impacam si capra si varza?   :)  :)  :)
« Ultima Modificare: 13.Mar.2016, 07:07:04 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline alinm

« Răspuns #87 : 13.Mar.2016, 07:36:18 p.m. »
Nicicum  ;) si crede-ma ca am studiat problema pe toate partile, mi-am luat si 4x4.

Practic 4x4 de pe suvulete nu aduce mare castig fara gume adaptate. Iar pneuri de offroad nu o sa pui pe vitara, nici pe duster. Si atunci de ce sa mai iei 4x4 ca in condusul de zi cu zi nu iti aduce nimica, doar consum. Faptul ca ai un simulacru de 4x4 pe masina nu contribuie decat la confortul psihic.

De asta ziceam ca mai bine iei de exemplu o vitara cu cutie automata, ai si confort cand te duci la greci, ai unpic de garda la sol sa te dai jos de pe drum si sa parchezi langa  :D ca oricum prea departe nu ajungi. Si cu ocazia asta faci si unpic de miscare ... :P

Si de pescuiala iei o masina pe care o pregatesti - depinde unde mergi.
« Ultima Modificare: 13.Mar.2016, 07:37:54 p.m. de alinm »

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #88 : 13.Mar.2016, 07:42:02 p.m. »

Si continuarea: cu care din combinatiile de mai sus e mai placut sa mergi in concediu pana la greci de exemplu? :) :)

Cum impacam si capra si varza?   :)  :)  :)
Eu si cu A/T-uri si cu 4x4(permanent) nu am greturi sa merg in concedii sau pe distante lungi. Cred ca imi stiti istoricul. :)
Go Terios!!!:)

Offline rdc

« Răspuns #89 : 13.Mar.2016, 07:51:22 p.m. »
oarecum sunt tentat sa va contrazic :) incep sa am tot mai multa incredere in allgrip
@alinm: am vazut, cu surprindere, ce poate sorento; urcat deal pieptis prin iarba, cu tot ce vrei (praguri, noroi, inclinatie mare, etc). mi s-a parut off-roader destul :)