Autor Subiect: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?  (Citit de 26505 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?
« Răspuns #20 : 14.Feb.2016, 10:57:50 p.m. »
Daca nu ar fi o problema diferenta de pret, atunci recomand cu tarie dieselul in fata benzinarei.
Probabil ca vei folosi rareori avantajul cuplului mare de la turatii mici, dar e esential uneori. Eu m-am lovit de situatii de acest gen.

Ma surprinde partea cu fiabilitatea la dci-ul de la Nissan.
Am avut un Megane 2-II, cu 1,5 dci: daca s-ar mai fi fabricat acea masina mi-as fi luat una la fel, in locul ei.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #21 : 14.Feb.2016, 11:55:16 p.m. »
e clar, daca-mi iau masina asta am un motiv in plus sa nu ma insor :D
              Ba ! daca ti-o iei p-asta nu mai scapi de femei ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rdc

« Răspuns #22 : 15.Feb.2016, 01:51:31 a.m. »
Presupunând că aceeași întrebare („de ce să nu-mi iau XXX?”) ai pus-o și pe forumurile dedicate celorlalte mărci/modele pomenite de tine, am fi tare curioși (sau măcar eu :)) să ne povestești și ce ți-au răspuns ceilalți. Ar fi interesant, zic eu ;).
poate cand o sa am timp o sa fac un experiment :D deocamdata masina asta m-a surprins foarte placut si as cumpara-o cu o doza mare de impulsivitate.
nu vad pana acum fanatism aici pe forum, deci a fost o idee buna sa intreb

Drumurile pe care vei merge, esti sigur ca sunt pentru Vitara?? Modelul este prea nou pentru kituri de inaltare. Din ce inteleg, tre sa o incalti cu A/T-uri pentru a avea curaj sa te bagi unde ai fost pana si cu X-Trail. Unghiurile de atac ale ei sunt...de oras, de aici si problemele pe un drum accidentat.

da, o sa-i pun a/t-uri. x-trail are cuplaj electromecanic, aceeasi chestie ca si la qashqai si duster. vitara are o jumatate de tona in minus si tcs. la test drive n-am atins nimic (doi corpolenti in masina), drum similar cu maximul pe unde as intra cu ea
am dedus bine ca are controlul tractiunii? (n-am vazut sa invarta roata fara aderenta)

Ma surprinde partea cu fiabilitatea la dci-ul de la Nissan.
Am avut un Megane 2-II, cu 1,5 dci: daca s-ar mai fi fabricat acea masina mi-as fi luat una la fel, in locul ei.
e 2.2dci dezvoltat de nissan (din 2003, au trecut pe 2.2dci renault doar prin 2004). stiam ce cumpar, doar ca nu ma asteptam sa fie asa de prost. la momentul ala aveam nevoie rapid de masina de hamaleala si buget mic
nu generalizez :)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #23 : 15.Feb.2016, 07:43:18 a.m. »
Pai ce sa zic, bafta. Sper sa nu te inseli in alegerea facuta de data asta.
Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #24 : 15.Feb.2016, 10:01:06 a.m. »
... ce mi-a placut la 1.6 benzina e ca e destul de fasnet pentru greutatea masinii si suna bine, masina-i jucausa...

Cred ca exprimarea e putin nefericita - benzinarul de 1.6 e fasnet si datorita greutatii masinii; la 1.2t sa ai un cross-over, cu tot cu sistemul 4x4, e o chestie destul de buna, zic eu (sunt masini compacte, cu o singura punte motoare ce au mai mult de 1.2t)...

Modelul este prea nou pentru kituri de inaltare.

Nu neaparat...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

« Răspuns #25 : 15.Feb.2016, 12:01:42 p.m. »
salut,
am o problema: ... asa ca va intreb pe voi, mai atipic, de ce NU mi-as lua vitara 1.6 spirit allgrip?
              Tot va placeau voua statisticile, azi am constat ceva care m-a surprins nu chiar placut , iar colegul @rdc este si el probabil usor mirat : pana acum a primit aprox.  19 postari-raspuns ; din 19 sunt asa :
    - 14 postari - NU sunt posesori de Suzuki Vitara (se constata scepticism in raspunsuri)
    -  5 postari  - DA sunt posesori de Suzuki Vitara.
  Recititi-le  si voi !! >:D<
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ecodrive

« Răspuns #26 : 15.Feb.2016, 12:30:11 p.m. »
Probabil cei 14 incearca sa-si argumenteze o decizia personala de ce nu si-ar lua ei o Vitara noua.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

The following users thanked this post: enicky

Offline NicNic

« Răspuns #27 : 15.Feb.2016, 01:37:45 p.m. »
@enicky:  De ce esti suprins nu placut?

Eu unul, daca as fi pus sa aleg intre Vitara si Sx4, evident ca mi-as lua Vitara!
Dar cand am deja o masina, aproape similara, doar ceva mai micuta, de ce sa iau Vitara?
Cred ca e realism, nu scepticism....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #28 : 15.Feb.2016, 02:17:09 p.m. »
              Tot va placeau voua statisticile, azi am constat ceva care m-a surprins nu chiar placut , iar colegul @rdc este si el probabil usor mirat : pana acum a primit aprox.  19 postari-raspuns ; din 19 sunt asa :
    - 14 postari - NU sunt posesori de Suzuki Vitara (se constata scepticism in raspunsuri)
    -  5 postari  - DA sunt posesori de Suzuki Vitara.
  Recititi-le  si voi !! >:D<

@enicky: recunosc ca nici eu nu te-nteleg...

Care ar fi rostul statisticii? Nu trebuie sa fiu posesor de new Vitara, ca sa o consider ca fiind ne-pretabila unei utilizari prelungite pe asfalt prost. Daca te uiti la recomandarea facuta, nici macar SX4 nu am recomandat - desi il vad, prin simplitate, mai potrivit decat o Vitara, tot nu ar raspunde bine unui tratament prelungit pe drumuri nasoale.

Probabil cei 14 incearca sa-si argumenteze o decizia personala de ce nu si-ar lua ei o Vitara noua.

Probabil ca da, probabil ca nu...
In ceea ce ma priveste, recomandarea a fost prin prisma specificatiilor initiatorului topicului, nu prin prisma considerentelor personale.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ariciul

« Răspuns #29 : 15.Feb.2016, 05:39:42 p.m. »
Eu nu stiu ce sa zic , ca si posesor de Vitara, vad ca cei care nu au nu o recomanda iar cei care au , invers.
Eu am un drum de access prost pe o lungime de 1.5km . Deci zilnic fac 3km de drum prost cu gauri/hartoape
Ar trebui sa ma tem? Pai eu tocmai de asta am luat un 4x4 cu ceva garda la sol mai mare. nu prea inteleg recomandarile astea! Poate daca elaborati ceva mai mult...
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip