Autor Subiect: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?  (Citit de 26514 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?
« Răspuns #140 : 12.Iun.2016, 04:27:04 p.m. »
Mda,  Kadjar nu este o masina rea, insa ... chiar daca are finisaje superioare fata de Vitara nu se justifica cca 5000 euro in plus.  :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline rdc

« Răspuns #141 : 12.Iun.2016, 05:25:44 p.m. »
din punctul tau de vedere.
din punctlu de vedere al unuia care are buget pana in 30k, si profil de utilizator de compacta 4x2, kadjar sau qashqai sunt oferte mult mai tentate decat vitara. pentru ca ar conta mai mult confortul si senzatia de la interior decat capabilitatile masinii.
a se 'justifica' e o chestie foarte relativa, care tine de perceptia calitatii fiecarui cumparator in parte. traim intr-o epoca in care, nu numai pentru masini, decizia de cumparare e majoritar emotionala si de aliniere la ceea ce reprezinta un 'brand' decat pur funtionala.
deci da, pentru unii, finisajele superioare pot justifica 5k euro in plus

dar, repet, vitara e un mini suv de oras cu capabilitati reale (si testate pana la limita de suprasemnatul, in offroad mediu), qashqai si colegul de platforma, kadjar, sunt din alta clasa, de la ultima generatie si dimensiunile sunt mai de suv compact, alt profil de clienti, alte preturi, alte pretentii, etc. din punctul meu de vedere orice comparatie e futila. oricat de fani vitara am fi, e ridicola ideea ca vitara ar fi egala altor masini din categorie superioara, etc
« Ultima Modificare: 12.Iun.2016, 05:50:04 p.m. de rdc »

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #142 : 29.Iul.2016, 07:44:29 a.m. »
Asta a fost si "meciul" meu, Qashqai sau Vitara? Pai 4x4 pe Qashqai e numai diesel si e peste 30k. Ultima masina am tinut-o 10 ani si de cateva ori am ramas pe marginea drumului ca nu puteam intra unde vroiam . Si nu era traseu montan ci de la sosea la garla. De atunci mi-am jurat un AWD. Apoi Qashqai e prea mare pentru 2 persoane, am tarat atatia ani caroserii mari si pentru ce? Sa le consum benzina? Parerea unui zoolog : "animalele cu sange cald sunt cele mai nereusite, e ca si cum incalzesti universul pe cheltuiala ta"... S-ul este exact ce iti trebuie, benzina turbo , 275 Nm (am AT), SUV mic de oras cu capabilitati offroad. Doar fiabilitatea nu e testata si am sperat ca Suzuki sa nu-si dea ca Fiat cu firma in cap cu masina asta. Si apoi Jeremy Clark  a laudat ungurii ca fac lucruri de calitate cand a vorbit de masina. Am citit toate review-urile si am vazut zeci de filmulete si prezentari inainte de a decide. Si inca ceva: nu e o masina comuna, unii s-ar putea sa o vada prima data. Cu motorul de 115 Qashqaiul este o masina sub motorizata, la acelasi pret cu Vitara S ofera performate dinamice cu 25% mai slabe (viteza de varf 175km/h atinsa in cate minute) plus ca CVT-ul cere adaptare proprie ( este capabil a mareasca viteza masinii fara sa accelerezi, doar pentru ca motorul are putere rezerva). Si da, Qashqaiul e mai bun la confort, insonorizare, unele dotari. Dar mie imi trebuie mai mult RBS decat camerele iar ACC chiar este excelent. Si nu e parcare sa nu aiba vreuna-doua din masinile "la moda". Decizii personalizate...Oricum threadul e deschis in februarie, ai decis ceva?
« Ultima Modificare: 29.Iul.2016, 07:59:13 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #143 : 29.Iul.2016, 06:12:37 p.m. »
Te-am gasit in lista, sa o stapanesti sanatos. Probabil ca i-ai gasit deja toate hibele dar nu uita de Socrate si raspunsul sau "adaptat"-"fa ce vrei, oricum iti va pare rau mai tarziu". Eu am depasit 1100km cu ea dar abia i-am gasit setarile...Si am doar sperante si nicio asteptare...
« Ultima Modificare: 29.Iul.2016, 06:15:16 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline DanyX

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Bucuresti
« Răspuns #144 : 02.Ian.2018, 08:51:36 a.m. »
Salut!
M-am hotarat sa cumpar Vitara Spirit Diesel 4WD AT,are cineva aceasta masina?daca DA,poate sa spuna ceva sfaturi,impresii,probleme?este o alegere buna sau nu?
Va multumesc!

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #145 : 02.Ian.2018, 10:32:51 a.m. »
Poti afla cine mai are versiunea de masina care te intereseaza consultand lista Recensamant Suzuki New Vitara
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline toma

« Răspuns #146 : 02.Ian.2018, 12:11:07 p.m. »
Salut @DanyX,

Eu am Vitara Spirit diesel dar cu MT din mai 2015. Pana acum sunt foarte multumit de masina cu doua exceptii: calitatea difuzoarelor cu care vine din fabrica si "fragilitatea" vopselei.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline mariusl82

« Răspuns #147 : 02.Ian.2018, 12:38:17 p.m. »
Salut
Asta e general valabil la toate motorizarile
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline DanyX

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Bucuresti
« Răspuns #148 : 02.Ian.2018, 01:13:20 p.m. »
Nu ar fi o problema difuzoarele....
Daca ati fi inainte de a o cumpara,ati mai cumpara aceeasi masina?

Offline Lerua07

« Răspuns #149 : 02.Ian.2018, 03:24:08 p.m. »
Cu siguranta.... DA !  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !