Autor Subiect: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?  (Citit de 26515 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

Re: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?
« Răspuns #120 : 03.Mai.2016, 02:05:14 p.m. »
Probabil ca dan22y nu cauta masina cu doua portiere din motive evidente. :)

@dan22y: daca te-ai hotarat pe noua Vitara, 4x4 nu pare sa se justifice in cazul tau (desi sunt convins ca afirmatia asta va fi combatuta :) ), eu as merge pe 1.6 benzina. Daca totusi e si masina pentru concedii, esti sigur ca spatiul va va fi suficient? Nu ar fi mai potrivita o berlina cu ampatament si portbagaj mai mari? :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline enicky

« Răspuns #121 : 03.Mai.2016, 02:26:34 p.m. »
Si eu sunt in dilema ce configuratie sa iau, adica: 4x4 sau 4x2 AT
Sa va spun si necunoscutele din ecuatie: masina va fi condusa preponderent de doamna, mai ales oras (90%), dus copil la gradi etc si concedii. .
             Pai tocmai din citatul de mai sus reies motivele pt. care sa iei o masina 4x4 si 5 stele siguranta ! Atat doamna cat si copilul sunt cele mai importante persone din viata !
    Tractiunea 4x4 + ABS + ESP+ RBC o vor ajuta pe soferita chiar fara sa-si dea ea seama si o va scoate din situatii limita chiar daca se iveste una  la un an sau la 3 ! (dar e sufficient). Ce sa faci cu o masina micuta de oras, care la primul impact se transforma intr-un ghem de fiare!?? Nu cred ca-ti mai trebuiesc argumente !
     Diesel sau benzina ? Diesel e mai pretentios, mai scump la achizitie si de intretinut, mai zgomotos. Are cuplu mai mare (necesr uneori la munte sau off road), consum mai mic, ...si cam atat.
     Benzina (1,6): motor classic, testat,, silentios,   f. elastic (mai ales pt.doamne care mai uita sa schimbe viteza), mai ieftin la achizitie si de intretinut. Cuplu mai mic si consum rezonabil dar mai mare ca la diesel, dar daca esti intr-o zona cu trafic mai relaxat nu te va deranja.
     Benzina 1,4 cu cutie automata/normala(mai complicat, mai costisitor la achizitie si intretinere), cu care n-am circulat, si deci nu-l comentez !
      Din semnatura vezi ce am ales eu, ca fost posesor de diesel 1,8. ! Ptr. ce vrei sa faci cu ea, ti-as recomanda un Spirit sau Passion Allgrip benzina ! Pune in balanta argumentele pro si contra si formuleaza-ti optiunea,  insa nu inaite de a face si drive test-ul  cu ambele modele. :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dan22y

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Gen: Bărbat
    • Bistrita
« Răspuns #122 : 03.Mai.2016, 03:48:13 p.m. »
Deci a doua mașina este cu 3 uși Clio3 1.5dci. Cand am luat-o am zis ca e mașina pe care o va folosi doamna pentru una alta în oraș plus ce am zis mai sus.
Ghiciri ce..?  Am ramas eu cu Clio și doamna tot cu cealaltă. Nu ma deranjează deloc. Știu e peste mână o mașină așa mare în oraș ca și Vitara, dar am vazut-o, ne place si dacă e sa fie după drive-test undeva in toamnă preconizez eu va fi dată și comanda pentru ea.
Așa cum am mai zis mi-ar place diesel, fiind un dieselar convins. Dar nu vreau să mai repet experiența cu Megane ul cumpărat de nou... plus km mai puțini, nu se justifică diferența.
Ramane sa vad mașina la drive-test, să văd cum se simte la condus, cum trage etc. Și mă voi hotărî la un nivel de echipare care să includă AC automat, scaune încălzite.
De asta oscilez acum intre Allgrip sau AT :)

Trimis de pe al meu GT-N7100 folosind Tapatalk

• Megane 2
In cautare de Vitara

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #123 : 03.Mai.2016, 03:57:31 p.m. »
Allgrip si AT nu se exclud, le poti avea pe ambele.  :)

Offline AT

« Răspuns #124 : 03.Mai.2016, 04:36:51 p.m. »

Preturi de lista:
    Vitara 1.6 Spirit 2WD AT                18.700 Euro
    Vitara 1.6 Spirit ALLGRIP                18.800 Euro
    Vitara 1.6 Spirit ALLGRIP AT           20.350 Euro
    Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT    21.600 Euro

Concluzie:
        Optim  (dotari/pret/siguranta)        = Vitara 1.6 Spirit ALLGRIP.
        Ideal   (cuplu motor/confort AT)    = Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT

Mai departe: negocierea cu dealerul sau urmarirea unei promotii :)
« Ultima Modificare: 03.Mai.2016, 04:51:30 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline hugbear

« Răspuns #125 : 03.Mai.2016, 04:46:00 p.m. »
@dan22y Mașina pe care o conduce acum soția e automată? Dacă nu, se descurcă bine cu manuala? Dacă da, de ce ar avea nevoie stringentă de AT?? Dacă e mașină de cărat copiii, n-ai vrea să-i poți căra indiferent de condiții meteo/locație temporară etc? ;)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline ariciul

« Răspuns #126 : 03.Mai.2016, 04:51:19 p.m. »
Cred ca @dan22y  se gandea la varianta Passion 2WD AT respectiv allgrip care sunt cu 2000 euro mai ieftine decat varianta Spirit.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline dan22y

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Gen: Bărbat
    • Bistrita
« Răspuns #127 : 03.Mai.2016, 04:55:03 p.m. »
@AT: Mulțumesc de sinteză. Idealul e cu 3000 de iepuri mai mult decât optimul
@hugbear: Doamna conduce de vreo 12ani. Se descurca de minune cu CVMul. Să batem in lemn, deocamdată fără incidente deloc. Cochetez cu ideea de CVA demult. De la Smart am ramas cu placerea asta. :)
@ariciul: încă nu cunosc foarte bine dotarile. Iau în calcul orice bănuț in raportul preț/confort/performanță.

Trimis de pe al meu GT-N7100 folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: 03.Mai.2016, 04:56:56 p.m. de dan22y »
  • Megane 2
In cautare de Vitara

Offline hugbear

« Răspuns #128 : 03.Mai.2016, 05:01:55 p.m. »
Ideal ar fi să îmbini utilul cu plăcutul, dar dacă nu se poate tre' să te gândești că plăcerea se mai estompează însă utilitatea rămâne...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline AT

« Răspuns #129 : 03.Mai.2016, 05:19:35 p.m. »
@AT: Mulțumesc de sinteză. Idealul e cu 3000 de iepuri mai mult decât optimul

Idealul :clap: cum spuneai ... mai ales pentru concedii  :good:
Deci mai ramane doar ... "urmarirea unei promotii"  ;)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -