Autor Subiect: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?  (Citit de 26516 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline alinm

Re: de ce sa nu cumpar vitara 1.6 allgrip?
« Răspuns #110 : 14.Mar.2016, 10:08:22 a.m. »
Eu as spune ca:

Vitara e o masina corecta, sunt cateva configuratii la pret relativ bun. Nu ai nevoie de allgrip daca iti faci treaba si cu s40. Daca il vrei pentru confort psihologic -ok. Oricum sa nu te aventurezi prea mult cu ea, e un feature pentru situatii punctuale si mai ales pe sosea.

Cum a zis Lucianer, New vitara nu mai e ce a fost  vechea vitara si grand vitara !

Daca vrei sa iesi de pe sosea, nu te lasa sedus de allgrip, cauta altceva. Preferabil un 4x4 cu cutie de transfer si in functie de nevoi te mai uiti si la diferentiale ...
Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline shpeedy

« Răspuns #111 : 14.Mar.2016, 10:17:07 a.m. »
@enicky: de curiozitate - cumulat, ai avea nevoie de mai mult de doua luni pe an acel portbagaj mai mare cu 20cm? Daca nu, ar insemna ca restul de 10 luni pe an sa cari dupa tine un portbagaj mai mare, gol...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: ASZ

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #112 : 14.Mar.2016, 10:19:55 a.m. »
Corect, ganditi-va ca eu din cauza buteliei GPL am acum un portbagaj asemanator cu cel al Matizului. Am nevoie de un "cofrag"deasupra cand plec in concediu si mai am pe cineva in plus. Aveam initial 390L.
Go Terios!!!:)

Offline aleksanders

« Răspuns #113 : 14.Mar.2016, 08:39:23 p.m. »
indiferent de spatiul portbagajului tot se umple masina - am avut megane si il umpleam mereu - a trebuit sa merg la mare cu mazda 2 si tot am gasit spatiu si ne-am descurcat - cred ca nu este esential spatiul de incarcare pentru o masina - exista mereu alternative si solutii ca sa poti combate spatiul insuficient
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline rdc

« Răspuns #114 : 19.Mar.2016, 04:03:39 a.m. »
Eu as spune ca:

Vitara e o masina corecta, sunt cateva configuratii la pret relativ bun.
corect. cea mai buna configuratie, best buy daca vrei, e 1.6 benzina passion allgrip. pe sosea, datorita greutatii scazute, e cea mai ok motorizare raport pret/performanta. nu regret inca achizitia :)

Nu ai nevoie de allgrip daca iti faci treaba si cu s40. Daca il vrei pentru confort psihologic -ok. Oricum sa nu te aventurezi prea mult cu ea, e un feature pentru situatii punctuale si mai ales pe sosea.
de acord. doar ca s40-u, desi e o masina bine gandita, se preteaza pentru asfalt ok si drum lung. in ultimii ani am schimbat de doua ori pe an aproape toata suspensia (pivoti, bucsaraie, flanse, etc). pur si simplu nu face fata pe drumurile pe care merg eu zi de zi :)
apropo de allgrip, e mai mult decat confort psihologic :) inca o data, 4x4 la mine nu e moft. chiar am nevoie sa ma impinga spatele aproape zilnic (urcari mai abrupte, noroi, zapada, etc)

Cum a zis Lucianer, New vitara nu mai e ce a fost  vechea vitara si grand vitara !
partial adevarat. depinde pentru ce/unde ar fi fost folosita o  "vitara veche". in situatii normale, nu are garda la sol cu mult mai mare a.i. sa conteze. reductor? probabil in ultima luna  as fi avut o data nevoie de el ca sa urc o panta mai putin dramatic, cu el cuplat si in treapta 2. nu vad de ce as cara dupa mine toate mecanismele pentru o chestie de care am nevoie sub 1% din timp

Preferabil un 4x4 cu cutie de transfer si in functie de nevoi te mai uiti si la diferentiale ...

e o intreaga discutie apropo de diferentiale blocabile si controlul tractiunii... sincer, pe mine nu ma intereseaza. cat timp eu sau ceva sistem electronic blocheaza roata care pierde aderenta si forteaza cuplul sa mearga pe rotile care au aderenta, merg inainte
deocamdata am mers cu allgrip prin noroaie destul de serioase si a facut fata cu brio.
Daca vrei sa iesi de pe sosea, nu te lasa sedus de allgrip, cauta altceva. Preferabil un 4x4 cu cutie de transfer si in functie de nevoi te mai uiti si la diferentiale ...

chestia asta, cu cat de 4x4 e un 4x4 e absolut subiectiva. majoritatea se uita la clipuri pe youtube si judeca fara a fi la volan. nu in fiecare zi facem extrem cu 4x4 si conteaza foarte mult experienta in diverse situatii. cum ziceam, am nevoie de 4x4 in fiecare zi, n-am nevoie de 4x4 extrem in fiecare zi. allgrip mi se pare ok pentru ce am eu nevoie in mod uzual. pentru senzatii ma gandesc serios sa iau o lada niva
« Ultima Modificare: 19.Mar.2016, 04:21:15 a.m. de rdc »

Offline enicky

« Răspuns #115 : 19.Mar.2016, 07:48:02 p.m. »
@enicky: de curiozitate - cumulat, ai avea nevoie de mai mult de doua luni pe an acel portbagaj mai mare cu 20cm?....
              Nici macar atat ! Din August 2015 am fost in CO, la munte de 3-4 ori, si n-am avut nevoie de portbagaj mai mare, dar in iarna am folosit 4x4 de vreo 4 ori (fortat de situatie).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #116 : 19.Mar.2016, 08:12:14 p.m. »
Si la drum lung, pe asfalt uscat, nu ai folosit deloc modul Sport (4x4)
sa vezi diferenta?   Pe modul Sport (4x4)  este o alta masina  :)
« Ultima Modificare: 19.Mar.2016, 08:17:05 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline dan22y

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Gen: Bărbat
    • Bistrita
« Răspuns #117 : 03.Mai.2016, 12:34:37 p.m. »
Si eu sunt in dilema ce configuratie sa iau, adica: 4x4 sau 4x2 AT
Sa va spun si necunoscutele din ecuatie: masina va fi condusa preponderent de doamna, mai ales oras (90%), dus copil la gradi etc si concedii. Tin sa mentionez ca am si a doua masina care o folosesc eu (sau invers in caz de probleme).
Ca si vs intre diesel si benzina, cam 12-15k km anual se va face cu ea... deci nu stiu daca merita diferenta de pret in favoarea dieselului, desi acum am 2 renault-uri diesel, foarte multumit de ele, una cumparata de noua in 2008. Colegii aleksanders, wolfin si solon ma stiu de pe celalalt forum reno.
Poate imi dati un sfat o parere, tot citesc forumul de 2 saptamani. Un consum realist la cel de 1.6vvt strict oras, banuiesc, ca e in jur de 8-10l/100km. Stiu tine si de o sumedenie de factori, insa catunul meu, nu e asa aglomerat.
  • Megane 2
In cautare de Vitara

Offline marcone

« Răspuns #118 : 03.Mai.2016, 12:56:50 p.m. »
De ce ti-ai lua Vitara ca sa-l folosesca sotia sa duca copilul la scoala? si cu 4x4 pe deasupra?
Twingo, citigo, up, aygo, c1, swift  samd sunt masini ce se preteaza acestui tip de utilizare, nu mai punen la socoteala ca iei 2 in pretul unei Vitara.

Offline shpeedy

« Răspuns #119 : 03.Mai.2016, 01:20:11 p.m. »
Sau un Jimny, ca doamna sa nu aiba probleme pe zapada, iar in week-end sa mergeti si pe coclauri...  ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci