Autor Subiect: new Suzuki Ignis 2016  (Citit de 71427 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline maxwell

Re: new Suzuki Ignis 2016
« Răspuns #320 : 11.Sep.2017, 04:49:21 p.m. »
Da, implicit accesează Google Maps. Din meniul principal poți aduce și Waze ca o alternativă la navigație, după ce împerechezi AA de pe telefon cu unitatea de infotainment de pe mașină.
« Ultima Modificare: 11.Sep.2017, 05:00:23 p.m. de maxwell »
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline duculetu

« Răspuns #321 : 11.Sep.2017, 05:00:25 p.m. »
Am deschis eu thread aici: http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?board=15.0 unde putem discuta fara sa stricam threadul asta (daca nu deranjeaza pe careva). Consider ca o sa ne ajute sa avem totul intr-un singur loc.

Offline alex_921

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #322 : 22.Sep.2017, 04:34:21 p.m. »
Salutare tuturor. Imi exprim si eu dorinta de a achizitiona un Ignis in viitorul apropiat. Ma bucura faptul ca forumul pe aceasta tema devine mai animat, si apar mai multe informatii despre masinuta. Pentru mine pare masina ideala. Am calculat si 80% din viata masinii actuale a fost petrecuta in oras, deci acest Ignis e ideal necesitatilor mele.
Am avut si eu acceasi intrebare acum ceva timp cu anvelopele, fiind posesor de allseason pe actuala masina, pot spune ca isi fac treba cu brio in oras (pe timp de iarna) dar si pe drum lung - tocmai am venit dintr-o excursie in Croatia , 3000km in total - si au fost foarte ok.
Am gasit dupa multe cautari o echivalenta a anvelopelor pe 16 (175/60 R16) si anume 195/55 R16. Ideea e ca multe site-uri de specialitate sustin ideea ca o diferenta de +- 2.5% este considerata o anvelopa compatibila. Acum vine problema cu legalitatea, care doar Politia insotita de RAR o poate sanctiona, ne mai fiind scris in talon dimensiunea anvelopelor.
http://www.calcule.ro/Compatibilitate-Anvelope un site unde se poate calcula diversele dimensiuni.
                                             175/60 R6           195/55 R16
Raza rulare anvelopă              308,20   mm   310,45   mm
Circumferinţă anvelopă          1936,48   mm   1950,61   mm

Diferenţa în circumferinţă      14,13   mm   0,73   %
Se recomandă o diferenţă de +/- 2,5 % drept urmare noua anvelopă este COMPATIBILĂ.

Notă: Modificarea anvelopei va afecta indicaţia vitezometrului!
Când vitezometrul indică 50 km/h viteza cu care rulaţi este de fapt de 50,36 km/h
Când vitezometrul indică 90 km/h viteza cu care rulaţi este de fapt de 90,66 km/h

Stima. Si astept cu interes parerile voastre.

P.S: Scuze pentru epistola, dar chiar sunt incantat de treaba.  :)
  • Chevrolet Aveo T200 / 5D / 1.2 SOHC

Offline Leutz

« Răspuns #323 : 22.Sep.2017, 04:42:34 p.m. »
Bun venit in club !!  :)

Altfel, exista topic dedicat cauciucurilor pe sectiunea New Ignis. Discutia despre cauciucuri e bine sa continue acolo.

Multumesc.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #324 : 22.Sep.2017, 04:48:52 p.m. »
Bine-ai venit, Alex!

E tonic si binevenit entuziasmul tau pentru masina new entry din gama Suzuki, aka New Ignis. Daca ai rabdare (pana iti vine masina) si citesti diversele topicuri de jante si anvelope de pe forum, vei vedea ca multi colegi au dorit sa schimbe pneurile din cartea masinii cu unele mai late, sau cu altele care sa le ridice garda la sol cu 1 cm, sau cu altele care sa fie apte sa intre in off-road.
In opinia mea problema este conformitatea la ITP sau la eventualele (neplacute) accidente in care asiguratorul refuza plata daunei. Bucura-te de masina mai intai si vei vedea ca, in afara de pneuri, mai sunt alte "griji" (multimedia, vopsea, tabla, etc.) asupra carora te vei apleca...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline duculetu

« Răspuns #325 : 22.Sep.2017, 05:01:48 p.m. »
@gabineg : "vei vedea ca, in afara de pneuri, mai sunt alte "griji" (multimedia, vopsea, tabla, etc.) asupra carora te vei apleca..."  - ori nu am inteles corect, ori trebuie sa incep sa ma panichez :))
@alex_921: pe langa topicul general este unul aici fix pentru Ignis 3 - http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7343.0 - banuiesc ca are dimensiuni ciudate de il tratam separat.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #326 : 22.Sep.2017, 05:04:55 p.m. »
@gabineg : "vei vedea ca, in afara de pneuri, mai sunt alte "griji" (multimedia, vopsea, tabla, etc.) asupra carora te vei apleca..."  - ori nu am inteles corect, ori trebuie sa incep sa ma panichez :))

Nu e cazul in plus, e suficient nivelul actual... :-))
  • SX4 by Giugiaro

Offline duculetu

« Răspuns #327 : 22.Sep.2017, 05:15:06 p.m. »
Dar s-au cam tulburat apele. Uite, faptul ca s-au pus toate combinatiile de intrebari este remarcat de noul nostru coleg.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #328 : 22.Sep.2017, 05:20:40 p.m. »
Intrebarile se pun pentru ca nu exista obiectul (masina) si manualul. Iar cei care le au pe amandoua sunt putini si fie nu mai "dau" pe forum, fie nu si-au pus asemenea probleme. Rabdare (fara tutun), caci masina e performanta si va va aduce multe satisfactii...  :good:
  • SX4 by Giugiaro

Offline shpeedy

« Răspuns #329 : 22.Sep.2017, 05:24:05 p.m. »
@duculetu : e in puterea ta sa iesi din aria de "New Ignis" sa vezi ce se mai intampla la alte modele Suzuki (cum ar fi aapectele mentionate de colegul @gabineg)...

Par example, informatiile cu privire la "citirea" inscrisurilor de pe o anvelopa se gaseste - cel putin o data - in topicurile dedicate anvelopelor si pentru SX4, si pentru New Vitara, samd. Si cand te gandesti ca sunt informatii general-valabile pentru toate tipurile de anvelope (indiferent de masina)...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X