Autor Subiect: new Suzuki Ignis 2016  (Citit de 71421 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: new Suzuki Ignis 2016
« Răspuns #290 : 28.Aug.2017, 11:33:08 p.m. »
Masina o iau cand vreau eu; pot s-a iau si saptamana viitoare. N-am nicio graba; mai am 3 masini in curte. Pt. mine Ignis-ul (si alta comanda in derulare, nu dau numele aici) e la capitolul: https://www.suzuki.ro/autoturisme/accesorii/ignis/altele/
Evident ca e vorba max. 1-2 luni pana ridic masina dar ai tinut tu morțiș sa intepi cu "anu' viitor" etc. Nu era nevoie de ironii; ma prind usor. Nu-i nimic, voi lua eu masina si voi fi deschis la orice intrebare fara sa sar de partea dorsala in sus.
« Ultima Modificare: 29.Aug.2017, 06:53:50 a.m. de f.cristi »

Offline NicNic

« Răspuns #291 : 29.Aug.2017, 05:28:19 a.m. »
Astazi m-a instiintat dealerul ca masina soseste saptamana viitoare. Voi astepta insa o eventuala reluare a programului Rabla ca sa o ridic.

Felicitari pentru achizitie. Si asteptare usoara. Sau scurta. Cum vrei tu, asa sa fie!

Avand in vedere ca ai si un Nissan Qashqai Acenta 1.6 dCi 4WD (vad in semnatura) banuiesc ca Ignisul va fi masina de oras, care merge si iarna fara probleme.
Daca o vei scoate de pe drum, te rog sa ne spui cum ti se pare in comparatie cu Nissan-ul.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline f.cristi

« Răspuns #292 : 29.Aug.2017, 09:30:02 a.m. »
Ignis-ul va fi masina de "joaca", si in oras si pe coclauri (nu off greu).
Qashqai-ul va intra in 1-max. 2 ani intr-un proces de inlocuire cu altceva mai sus (si neaparat cutie automata).

Offline duculetu

« Răspuns #293 : 29.Aug.2017, 09:51:41 a.m. »
Hmm, tu nu ai platit un avans pentru Ignis? Stiu ca din momentul cand ajunge masinuta ai 5 zile sa o platesti (nu am contractul la mine sa verific).
Eu tot aud ca vor da drumul la inca o serie de tichete rabla dar tare mi-e ca nu se va intampla. Anul trecut au suplimentat pe data de 12 octombrie daca nu ma insel.

Mie mi-a fost foarte comod sa urmaresc intrebarile puse de tine din trei considerente:
- puneai intrebari pe care le aveam si eu;
- puneai intrebari foarte pertinente la care eu nu ma gandisem;
- scapam de judecata lu' enicky  :).

Sper sa ne spui cat mai multe pareri/impresii/poze cu noua ta jucarie. Sunt curios daca poti reda muzica .flac de pe SDcard sau/si USBstick si mai multe date despre conectarea la infotaiment (+appleCarplay/androidAuto).
LE: Si despre accesoriile non-estetice sunt cuurios, tinand cont ca o sa vina prima data o sa ai ocazia sa discuti despre ele dar asta in threadul specific.

Offline f.cristi

« Răspuns #294 : 29.Aug.2017, 10:22:02 a.m. »
Am platit avans, dar am facut de la inceput o conventie (ce-i drept verbala) cu dealerul ca sa ma lase cu achitarea facturii pana eventual se da drumul la Remat (max. 15 octombrie). Eventual, achit toata factura mai putin 6500 lei (nu cred ca stau ei in banii astia). Si la mine in contract tot termenul ala de 5 zile e.
Nu prea ma intereseaza muzica de pe stick (si mai ales in format .flac) dar daca voi lua masina inaintea ta evident ca voi raspunde la orice intrebare si solicitare pertinenta fara sa ma supar., date tehnice din CIV, ce vrei.

Lasa sa le incasez eu  :-))

Offline NicNic

« Răspuns #295 : 29.Aug.2017, 10:46:17 a.m. »
@f.cristi: Ma surprinde totusi ca ai ales Ignis cu motorizare pe benzina, aspirat.
Ce te-a determinat, avand in vedere ca un turbo (diesel sau benzina) are avantaje nete fata de aspirat, cand vrei sa te "joci" cu masina...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristianvasuica

« Răspuns #296 : 29.Aug.2017, 10:55:13 a.m. »
Sunt curios daca poti reda muzica .flac de pe SDcard sau/si USBstick si mai multe date despre conectarea la infotaiment (+appleCarplay/androidAuto).

Unitatea multimedia nu suporta redarea .flac-urilor. Oricum, cei care vor o calitate buna a sunetului probabil veti schimba difuzoarele; pentru mine sunt suficiente si cele din fabrica.
Despre AndroidAuto am mai scris in jurnalul meu, pe scurt merge super cu dispozitive Samsung (A5), LG (G4, G5), mai putin bine cu un Xiaomi Mi4C (se deconecteaza des). In versiunea actuala AndroidAuto este suport si pentru Waze.
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

The following users thanked this post: duculetu

Offline f.cristi

« Răspuns #297 : 29.Aug.2017, 11:01:11 a.m. »
@f.cristi: Ma surprinde totusi ca ai ales Ignis cu motorizare pe benzina, aspirat.
Ce te-a determinat, avand in vedere ca un turbo (diesel sau benzina) are avantaje nete fata de aspirat, cand vrei sa te "joci" cu masina...
In primul rand masina am luat-o pt. naveta zilnica in oras unde (si) din experienta personala un benzinar aspirat se preteaza mai bine unui turbo diesel sau benzina (nu mai intru in amanunte acum). Si tot pe acelasi palier - mi-a placut enorm masinuta (mai putin spatele) si faptul ca are 4x4.
Am avut o experienta foarta placuta cu ultima generatie de Mitsu Colt, 1.3 benzina aspirat 95 CP; cum se auzea motorasul ala cand se tura...Consum 7% in oras iarna. Maina usoara si foarte manevrabila. Si acum, dupa vreo 8 ani, imi pare rau ca am vandut masinuta aia aproape ca noua.
Sotia are un turbo benzina 1.2 120 cp EDC - 10% in oras, 6.5 inafara.

PS: ma indoiesc ca pe niste sleauri, la turatii reduse, un turbo e foarte "incantat".

In versiunea actuala AndroidAuto este suport si pentru Waze.
Se poate face udate la softul sistemului Infotaiment ? De pe stick sau cum ?
« Ultima Modificare: 29.Aug.2017, 11:20:54 a.m. de f.cristi »

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #298 : 29.Aug.2017, 11:15:05 a.m. »
Citind forumul, o să descoperi absolut toate răspunsurile.
Folosește funcția search a forumului și de asemenea butonul ”Afișează toate subiectele necitite”. Vei descoperi că există foarte multe subiecte care pot face obiectul interesului tău, vei învăța multe lucruri noi și utile.
Succes!
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline cristianvasuica

« Răspuns #299 : 29.Aug.2017, 11:17:38 a.m. »
Se poate face udate la softul sistemului Infotaiment ? De pe stick sau cum ?

Cel mai probabil la fel ca la Vitara/Sx4 Scross (card sd si cred ca merge si de pe stick usb), pentru ca sistemul de operare al dispozitivului este aproximativ acelasi (diferenta de module incluse in el), dar nu am incercat pana acum sa fac un update; nici nu stiu daca este vreunul disponibil.
Deocamdata sistemul infotainment m-a multumit asa cum a venit din fabrica; ar fi niste chestii legate de estetica/design-ul player-ului de muzica, dar ar implica prea mult efort/timp pentru a vedea cum se pot modifica sursele, compila si instala.
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange