Autor Subiect: new Suzuki Ignis 2016  (Citit de 71420 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: new Suzuki Ignis 2016
« Răspuns #280 : 14.Aug.2017, 03:13:58 p.m. »
Poate cineva sa posteze o poza dupa cartea de identitate de la un GLX (sau macar un GL+ 4x4) ? Am rugat cativa posesori din rubrica Jurnal de bord dar niciun raspuns; oricum, slaba activitate pe forumul asta comparativ cu alte marci. Niciun drive test nu se poate compara nici cu a mia parte din experienta personala a unui detinator.
M-ar interesa datele tehnice oficiale. La cele vreo 6-7 masini noi pe care le-am avut pana acum, de doua ori am avut surpriza neplacuta sa constat ca, atunci cand mi-a sosit cartea masinii, greutatea masinii inscrisa in carte nu corespundea cu specificatiile tehnice prezentate in materialele de prezentare, in sensul ca in realitate masinile erau mult mai grele decat in materialele informative. Neplacerea asta am avut-o mai de mult cu un Opel Corsa si, mai recent, cu un Renault Captur 1.2 turbo benzina AT6, care in realitate cantareste cu vreo 200 kg mai mult decat scrie in brosuri (adica vreo 1360 kg fata de in jur de 1100 cat era prezentat in prealabil) si eu zic ca asta e una din cauzele consumului ridicat, iar daca stiam asta dinainte nu stiu daca mai comandam masina. Nu cred ca niste optionale precum navigatia si scaunele incalzite puteau aduce un plus de 200 kg.

Offline cristianvasuica

« Răspuns #281 : 14.Aug.2017, 04:02:32 p.m. »
Poate cineva sa posteze o poza dupa cartea de identitate de la un GLX (sau macar un GL+ 4x4) ? Am rugat cativa posesori din rubrica Jurnal de bord dar niciun raspuns; oricum, slaba activitate pe forumul asta comparativ cu alte marci. Niciun drive test nu se poate compara nici cu a mia parte din experienta personala a unui detinator.
M-ar interesa datele tehnice oficiale. La cele vreo 6-7 masini noi pe care le-am avut pana acum, de doua ori am avut surpriza neplacuta sa constat ca, atunci cand mi-a sosit cartea masinii, greutatea masinii inscrisa in carte nu corespundea cu specificatiile tehnice prezentate in materialele de prezentare, in sensul ca in realitate masinile erau mult mai grele decat in materialele informative. Neplacerea asta am avut-o mai de mult cu un Opel Corsa si, mai recent, cu un Renault Captur 1.2 turbo benzina AT6, care in realitate cantareste cu vreo 200 kg mai mult decat scrie in brosuri (adica vreo 1360 kg fata de in jur de 1100 cat era prezentat in prealabil) si eu zic ca asta e una din cauzele consumului ridicat, iar daca stiam asta dinainte nu stiu daca mai comandam masina. Nu cred ca niste optionale precum navigatia si scaunele incalzite puteau aduce un plus de 200 kg.

Fotografie dupa intreaga carte de identitate nu postez din motive lesne de inteles.
Ce date tehnice mai exact?
Ai zis de greutate: la mine GL+ 2WD este de 885, la GLX 4wd va fi sigur mai mare, cred ca 920. In certificat mai scrie si masa reala 923kg.
« Ultima Modificare: 14.Aug.2017, 04:43:19 p.m. de cristianvasuica »
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline f.cristi

« Răspuns #282 : 14.Aug.2017, 04:17:29 p.m. »
Ma intereseaza doar datele tehnice din paginile din mijloc (alea nu sunt secrete); in rest poti blura seria cartii, seria de caroserie, seria motorului...
Capacitatile de tractare ?
Cum adică ai doua mase  in carte ? In carte trebuie sa fie masa proprie, masa maxima autorizată, masa pe fiecare axă...
« Ultima Modificare: 14.Aug.2017, 05:06:04 p.m. de f.cristi »

Offline cristianvasuica

« Răspuns #283 : 15.Aug.2017, 12:41:13 p.m. »
Am atasat copie dupa cartea masinii. Prima masa se pare ca este cea in mers, iar cea de-a doua cea in stationare, sau cel putin asa scrie pe certificatul de conformitate.
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline f.cristi

« Răspuns #284 : 15.Aug.2017, 01:16:11 p.m. »
Probabil ca in Japonia are 885 kg si pt. Europa (din cauza cerintelor suplimentare de siguranta) se mai "ingrașă" cu 38 de kg de echipamente.
Adnotările alea, din josul paginii, în general sunt facute de RAR.

Uite ca poate tracta si o remorcuță de 1000 kg.
« Ultima Modificare: 15.Aug.2017, 02:19:37 p.m. de f.cristi »

Offline f.cristi

« Răspuns #285 : 18.Aug.2017, 12:47:24 p.m. »
Ignis-ul are cruise control adaptiv ?

Offline duculetu

« Răspuns #286 : 25.Aug.2017, 10:55:22 a.m. »
@f.cristi am o intrebare dar prefer sa fie generala poate stie altcareva raspunsul: tu de ce ai vrut sa o iei pe cea de pe 30 august tinand cont ca nu sunt tichete rabla?
Spre exemplu eu tot astept sa dea MM drumul la suplimentarea tichetelor rabla PF. Am vazut ca anul trecut s-a suplimentat pe 12 octombrie (ceea ce imi este putin incomod pentru ca mie mi-ar ajunge in jurul 30 septembrie) si sunt foarte interesat sa prind tichet pentru a scapa de o rabla.
Vad ca acum cateva zile s-a aprobat suplimentarea pentru PJ rabla si rabla plus si ma gandesc ca urmeaza PF: http://afm.ro/main/media/comunicate_presa/2017/comunicat_rabla_rabla%20plus_casa%20verde_10%20august.pdf
Eu am mai tot sunat dealerul care zice destul de sigur pe el ca la sfarsit de august o sa fie minunea.

Offline f.cristi

« Răspuns #287 : 25.Aug.2017, 11:43:43 a.m. »
In primul rand am ales GLX-ul respectiv pt. culoare (Ignis-ul rosu sau rosu cu negru mi s-a parut cea mai frumoasa, portocaliul fiind mai mult un caramiziu sters, turcoazul tot cam sters, alb, gri nu se compara cu rosu), fiind dispus sa renunt la Rabla si, poate, chiar la comanda daca nu gaseam combinatia respectiva pt. ca nu am nicio graba cu masina, fiind mai mult o "jucarie" pt. mine. Tocmai de aceea sunt dispus sa aman chiar si mai spre toamna achitarea integrala a masinii pt. a prinde un eventual tichet.
Link-ul ala nu prea inteleg ce vrea sa spuna, poate se refera ce PJ care doresc ca achizitioneze masini si care s-au inscris in prima etapa si acum li s-au acceptat si validat dosarele.

Offline f.cristi

« Răspuns #288 : 28.Aug.2017, 06:26:42 p.m. »
Astazi m-a instiintat dealerul ca masina soseste saptamana viitoare. Voi astepta insa o eventuala reluare a programului Rabla ca sa o ridic.

Offline enicky

« Răspuns #289 : 28.Aug.2017, 11:06:55 p.m. »
Deci probabil c-o vei lua anul viitor, ai astfel timp sa te mai interesezi de calitatile masinii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip