Autor Subiect: new Suzuki Ignis 2016  (Citit de 71417 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: new Suzuki Ignis 2016
« Răspuns #250 : 24.Iul.2017, 06:56:12 a.m. »
Nush' de ce am impresia unui deja-vu cu aceasta discutie (chiar pe acest topic)...

Nu cred ca Ignis-ul se va descurca cu mult mai bine fata de Captur - Captur-ul are motor turbo (cuplu la turatii mici), pe cand Ignis-ul are motor aspirat (da, exista riscul sa mergi doar cu a 1a pe portiunile mai dificile). Garda la sol iarasi este 'peanuts' in cazul ambelor masini in afara asfaltului. Anvelopele - cam cel mai important aspect in afara asfaltului - iarasi nu stiu ce treaba ai face sa pui all-terrain-uri pe Ignis, in conditiile unui motor modest ca performante si ale unei utilizari preponderent urbane.

Daca vrei sa ai masina si pentru iesiri in afara asfaltului, si pentru distante mici prin oras, Jimny ar fi o solutie (asa cum au spus si altii). Sau un SX4 Classic 1.6 ... ori un Terios 1.5 SH (gasesti ceva ok la 7-8000 Euro) pe care sa pui niste AT-uri.

Parerea mea...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 24.Iul.2017, 07:50:36 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #251 : 24.Iul.2017, 07:30:54 a.m. »
PS: Qashqai-ul din semnatura va intra in proces de vanzare; voi trece la alt nivel (probabil la anu').

Banuiesc ca e vorba de ceva mai de soi. Bine ca Suzuki nu are masini in acea zona.  #:-S

Offline f.cristi

« Răspuns #252 : 24.Iul.2017, 08:57:40 a.m. »
Nush' de ce am impresia unui deja-vu cu aceasta discutie (chiar pe acest topic)...
Da, am mai discutat in prealabil. Acum m-am gandit ca si-a mai cumparat lumea noile Ignis-uri si pot spune o parere. Oricum, e cam penurie de GLX-uri la dealeri. Am vazut pe drumul respectiv si un Ignis ceva mai vechi; nu stiu de ce, dar parca dadea impresia mai de soliditate fata de cel nou.
Pneurile e clar ca au contat mult la Captur; fiind tip sport au cam patinat serios pe pietris.

PS: Qashqai-ul din semnatura va intra in proces de vanzare; voi trece la alt nivel (probabil la anu').

Banuiesc ca e vorba de ceva mai de soi.
La ora actuala imi "zboara" prin cap un Jaguar F-Pace sau E-Pace, un Land Rover Sport sau Discovery, un Volvo XC60, un Alfa Stelvio etc. Voi vedea la anu' de ce bani voi dispune si in functie de cat obtin pe Qashqai. Daca noul Qashqai ar avea o cutie automata serioasa pe un 4x4 nu cred ca as mai sta la alte discutii.

Bine ca Suzuki nu are masini in acea zona.  #:-S
?
« Ultima Modificare: 24.Iul.2017, 11:21:48 a.m. de gabineg »

Offline jupanul1

« Răspuns #253 : 24.Iul.2017, 09:07:10 a.m. »
Cred că referirea lui @rexkrokiDAU era la gama premium, unde Suzuki nu prea... participă. Cel puțin pe meleaguri mioritice.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline shpeedy

« Răspuns #254 : 24.Iul.2017, 10:14:22 a.m. »
@f.cristi: ai posibilitatea includerii - in acelasi post - a mai multor citate carora sa le raspunzi; nu e nevoie sa faci cate un post per raspuns.

Referitor la solicitarea ta, daca se intrevede buget de Jaguar, Volvo sau Land-Rover, esti sigur ca ai nimerit bine pe acest forum?!

@jupanul1: nici pe alte meleaguri nu participa... Au incercat ei ceva cu Kizashi, dar n-a prins.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #255 : 24.Iul.2017, 10:24:47 a.m. »
.....imi "zboara" prin cap un Jaguar F-Pace sau E-Pace, un Land Rover Sport sau Discovery, un Volvo XC60, un Alfa Stelvio etc. Voi vedea la anu' de ce bani voi dispune...
               N-ar fi prima data cand ne "calcam pe picioare" unii pe altii   i n u t i l.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #256 : 24.Iul.2017, 05:02:40 p.m. »
Referitor la solicitarea ta, daca se intrevede buget de Jaguar, Volvo sau Land-Rover, esti sigur ca ai nimerit bine pe acest forum?!
Pai ce are una cu alta ? Oricum, eu as plange daca as baga un Jaguar pe acolo; ala cu Jaguarul cu care m-am intalnit probabil nu plangea.

Offline cristianvasuica

« Răspuns #257 : 24.Iul.2017, 09:03:42 p.m. »
Hmm am gasit pe youtube ceva filmulete cu off road, poate astea te vor ajuta sa iti faci o parere. Totusi, eu consider ca este o masina care se simte cel mai bine pe sosea.

• Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline shpeedy

« Răspuns #258 : 25.Iul.2017, 10:33:42 a.m. »
Pai ce are una cu alta ? Oricum, eu as plange daca as baga un Jaguar pe acolo; ala cu Jaguarul cu care m-am intalnit probabil nu plangea.

La logica mea, au legatura...

In cazul acestor modele premium, diferenta de pret intre doua nivele de echipare cu ceva optionale face de multe ori cat un Jimny/Ignis nou...

Offline f.cristi

« Răspuns #259 : 25.Iul.2017, 10:58:44 a.m. »
Hmm am gasit pe youtube ceva filmulete cu off road, poate astea te vor ajuta sa iti faci o parere. Totusi, eu consider ca este o masina care se simte cel mai bine pe sosea.
Am vazut tot Youtube-ul de filmulete cu Ignis, inclusiv alea. Mie mi se pare ca se descurca rezonabil pt. nivelul lui; nu poti sa-i ceri lui Ignis sa faca ce face un Jimny sau un Renegade. Oricum eu nu ma bag in gropi ca in primul clip sau pe drumuri cu inclinatii laterale ca in al 3-lea; mai degraba pe drumuri ca in clipul 2, poate un pic mai denivelate si mai cu pietre, macadam. Nu sunt amator de sporturi extreme sau senzatii tari. Nu stiu exact de ce a ramas in groapa aia cu noroi din primul clip; poate atingea cu botul in mal. Mai mult ma intereseaza o masina ca asta pt. ca sa ajute un pic si spatele. Eu ma bag pe drumuri cum sunt in restul filmuletului 1 sau ca in filmul de aici (stiu, pe acolo merge si un Logan, dar ma intereseaza sa nu mai patineze asa rau fatza):
 .
« Ultima Modificare: 25.Iul.2017, 11:21:05 a.m. de f.cristi »