Autor Subiect: new Suzuki Ignis 2016  (Citit de 71408 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristianvasuica

Re: new Suzuki Ignis 2016
« Răspuns #230 : 13.Iun.2017, 10:27:51 p.m. »
Intradevar in curbe trebuie sa reduci viteza pentru ca ai centrul de greutate mai ridicat. Eu conduc mai prudent de fel si nu am incercat sa o fortez foarte tare in viraje. Daca vreti sa vedeti un test al ESP-ului este disponibil aici

.

Mai au si un test pentru franarea de urgenta. 

Minusurile pe care le-am gasit pana acum la ea sunt capacitatea mica a rezervorului de lichid de parbriz si prinderea mochetei in partea de jos, langa scaune... unde nu prea e prinsa mai deloc de fapt... i-ar trebui niste banda dublu adeziva ca la covoare  :-j.
« Ultima Modificare: 15.Iun.2017, 09:44:58 p.m. de cristianvasuica »
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #231 : 13.Iun.2017, 10:47:52 p.m. »
Cum te împaci cu vitezometru?  :) (0 km/h la ora 6 și 50 km/h pe la ora 8)

Offline cristianvasuica

« Răspuns #232 : 13.Iun.2017, 11:36:50 p.m. »
Cum te împaci cu vitezometru?  :) (0 km/h la ora 6 și 50 km/h pe la ora 8)

Sincer nu m-a deranjat deloc acest lucru.e adevarat ca e diferit de majoritatea ..sincer nici nu prea am stat cu ochii pe el, pentru ca la cum a fost traficul din ultimele saptamani sigur nu am depasit 50 km/h in oras.

Offline maxwell

« Răspuns #233 : 21.Iun.2017, 09:12:31 p.m. »
Asta-i muzica ce-mi place...
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline duculetu

« Răspuns #234 : 11.Iul.2017, 10:47:31 a.m. »
Buna ziua!

Acesta este oficial primul meu post aici. Tin sa precizez inca de la inceput ca sunt novice-intermediar in domeniul auto, am mai avut o masinuta de la alt producator si oficial aceasta ar fi prima data cand apelez la un dealer pentru a cumpara ceva nou.
De mult timp m-a fascinat Jimny-ul dar dpmdv are prea multe compromisuri si nici review-uri pentru modelul 2017 nu m-au convins.
As vrea sambata sa ma duc la un dealer din Bucuresti sa vad modelul GL+ dar tare as face un efort pentru GLX.

Am discutat cu cineva care mi-a zis ca:
- singurul model de luat in calcul este GLX-ul (nu mi-e clar dar a zis ca infotainmentul pe variantele sub GLX nu ar merge, plus altele, lucru care nu ma deranjeaza - nu sunt pretentios si am inteles ca oricum are AndroidAuto/CarPlay ceea ce este peste orice soft de producator);
- ca la motorul acesta de 1.2 schimbarea de treapta se face pe la 5k rotatii, deci e posibil sa fie galagioasa;
- ca masina ar costa 14k eur si ca timpul de livrare daca aleg ceva ce nu e in stockul lor este de 6 luni.

As vrea totusi sa ma duc eu sa discut pentru ca sunt sceptic de fel, plus ca am citit cele 24 de pagini de aici si toate review-uriile de pe Google/Youtue si am ramas fara content. Intrebarile pe care le am sunt:
1. Care este cel mai OK delaer dintre cei 4 prezenti in Bucuresti? (ma gandeam initial sa ma duc la DAB si dupa la Autonet sa pot compara preturi) dar as vrea sa stiu overall care este cel mai profi.
2. As vrea sa intreb care este politica cu programul rabla in ideea ca pot face rost de la cineva de o rabla functionala/gratuit si nu as vrea sa cumpar de la ei tichet cu 2000 ron.
3. Ma gandesc ca pretul o sa fie in jur de 13.350 eur din care reduc 1500 eur pe rabla iar daca la 1200 eur banii jos as putea obtine un discount, daca da la cat sa ma astept? Desi sunt slabe sanse daca este model nou care oricum se cumpara.
4. Ce acopera garantia de 5 ani (cred ca este 3 ani + 2 extensie) si pot cumpara extra? Am de gand sa tin masinuta asta 7 ani daca se poate.
5. Am vazut ca mai sunt optiuni care pot fi implementate, cu bara de cauciuc, eletron, o protectie bara spate, un fel de bull bar fata, sunt scumpe?
6. Stiu ca este putin aiurea dar ce alte lucruri trebuie sa stiu/fiu atent cand cumpar masinuta de la un dealer?
7. Nu am avut masina care sa beneficieze de Casco dar estiamtiv cat m-ar costa per an? (calculasem undeva 700 eur)

Va multumesc!

Offline cristianvasuica

« Răspuns #235 : 11.Iul.2017, 12:00:28 p.m. »
@duculetu, Salutare, eu am luat un Ignis GL+ acum o luna si un pic si pot sa iti spun ca la infotainment nu stiu cine te-a informat (de la dealer cumva?), dar unitatea centrala a fost aceeasi pe masina de teste (GLX AllGrip) cu cea pe care am primit-o eu pe GL+. Android Auto la mine cel putin are ceva probleme se deconecteaza aleator cateodata, mai ales cand umbli prin meniu; cand i-am zis dealer-ului (Suzuki Marshal Valcea) de lucrul asta a zis ca nici pe telefonul lui nu a mers. Apple CarPlay nu am incercat, posibil sa mearga mai bine, e mai demult implementat si dealer-ul a zis ca a mers ok; si daca te uiti pe site-ul Suzuki http://www.suzuki-slda.com/SitePages/Home_Suzuki.aspx nu o sa gasesti informatii actualizate, nici macar nu scrie ceva despre AndroidAuto pe acolo.

Legat de garantie, o poti extinde la 7 ani; despre ce acopera garantia gasesti informatii si pe siteul Suzuki http://www.suzuki.ro/autoturisme/suzuki/garantie/;

Cu programul Rabla cred ca trebuie sa te grabesti chiar si daca iei masina de pe stoc Dealer, altfel sigur nu il mai prinzi. Cat despre discount, eu am avut pretul vopselei si numere rosii (cam putin, stiu :D).

La accesorii tot pe site-ul suzuki gasesti preturile, mai poti intreba si la dealer, poate le mai negociezi pe unele ca reducere; http://www.suzuki.ro/autoturisme/accesorii/ignis/exterior/

Casco te costa in functie de valoarea masinii si varsta ta cred. Pe mine, la 27 ani si la 10350euro valoarea masinii, am primit o oferta de 2500 lei, dar cu fransiza si inca nu mi-am facut.

Offline duculetu

« Răspuns #236 : 11.Iul.2017, 12:23:18 p.m. »
Multumesc pentru promptitudine si profesionalism.

Nu dealerul, o cunostiinta ... de asta am preferat sa intreb aici. Inca nu am contactat dealerul pentru ca nu stiu pe care si sambata (doar atunci pot eu) au program scurt, implicit nu pot ajunge la toti patru mai ales ca sunt pieton acum.
Ma gandesc ca tot ce tine de soft poate mai primeste macar un an update-uri deci ar trebui sa se rezolve micile probleme - nu ca asta ar fi factor de decizie.
Perfect, am sa cer mai multe detalii la dealer despre garantie, si mai ales daca trebuie sa o fac extinsa de la inceput sau pot peste un an sa extind.
Cu rabla am sa intreb acolo dar e un % destul de bun acoperit din pretul total.
Stiu ca au doua versiuni de vopsea, una ~250e si cea two tone la ~650e. Oricum, e un plus fata de pretul de lista.

Accesorii as alege doar functional, nu ornamental, dar ma gandesc ca se pot pune si dupa:
SPOLER DE ACOPERIȘ - 990E0-62R00-ZMV - Vopsint într-o singură culoare super black pearl - 368 euro (doar daca ajuta la stabilitate)
ANTIFURT ROȚI SICUSTAR - 990E0-59J49 set de 4 bucăți - 24 euro (stiu ca daca cineva vrea, poate, dar macar sa se chinuie putin)
PROTECȚIE COLȚ BARĂ - 990E0-62R06 - fată, neagră, set pentru partea stângă si pentru partea dreaptă - 47 euro (esential pentru parcarile din B)
BANDOURI LATERALE MICI - 990E0-62R08 - negre, set pentru partea stângă și partea dreaptă. - 119 euro

Stiu ca sunt doua modele de GL+, este varianta cu 2WD sau 4WD ce ai luat tu la 10350? Tare atractiv.

Offline cristianvasuica

« Răspuns #237 : 11.Iul.2017, 12:31:01 p.m. »
De extins de la 5 la 7, cred ca poti opta pana in 2 ani de la achizitie daca nu ma insel; intrebi dealer-ul cel mai bine.
Vopseaua a fost cea de 250euro a fost destul de putin si asta cred ca o pot da toti dealerii. A compensat faptul ca m-au ajutat cu Rabla sa cumpar un tichet la un pret bun (1500lei) si faptul ca aveau masina cu echiparea si culoarea dorite pe stoc.
Eu am luat 2WD, pentru care am platit in final 9000euro plus tichet 1500lei;
La accesorii si eu vreau un antifurt pentru roti, am cautat zilele astea ceva pe net despre ele, asta dupa ce unui vecin i-au furat "antenuta" de la navigatie, dar si un scut de motor dupa care astept un semn de la dealer cand va fi disponibil.

Offline duculetu

« Răspuns #238 : 11.Iul.2017, 12:52:13 p.m. »
Nu stiu de ce aveam impresia ca vine standard cu scut motor (plastic). Poate GLX sau nu este inca disponibil pe nici o configuratie. De furat, daca cineva vrea fura cu tot, dar ideea e ca pentru 30 euro, macar se chinuie 5 minute in plus sau investeste si hotul in echipament mai profi. :)

LE: @cristianvasuica, este prea devreme sa ne spui o parere dpdv tehnic dar pana acum cum te impaci cu interiorul? Este atat de cheap cum spun toti? Mie imi pare foarte OK din video, chiar si consola centrala, dar ma gandesc pe termeni lungi, dupa cum a specificat si un coleg anterior, sa nu dezvolte "greieri".
Totodata, vine cu senzori de parcare standard? (camera ma gandesc ca este un plus dar senzorii de parcare nu vad cum ar putea sa lipseasca. (intreb pentru ca m-a derutat un alt topic de pe SClubForum.

LLE: Nevermind, am gasit raspunsul in thread.
« Ultima Modificare: 12.Iul.2017, 06:32:22 p.m. de duculetu »

The following users thanked this post: maxwell

Offline f.cristi

« Răspuns #239 : 22.Iul.2017, 04:38:48 p.m. »
La ce se refera "Reglare automată faruri" la punctul 89 din lista de dotari de la Ignis GLX (http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/ignis/ignis-1-2-glx-dualjet-allgrip/) ?