Autor Subiect: Locuri de parcare cu plata in marile orase  (Citit de 15539 ori)

0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Locuri de parcare cu plata in marile orase
« Răspuns #90 : 30.Dec.2021, 08:34:26 p.m. »
avem o alta problema colosală, indisciplina.
.....Salariile nu sunt ca în vest, dar nici taxele nu sunt. Taxele pe profit nu sunt la fel. Taxele pt sănătate nu sunt la fel, taxele pe asigurare nu sunt la fel, samd.
   Este adevarat, indisciplina pana si la parcare, unde nu reusim sa parcam intre 2 linii paralele, iar indisciplina asta eu as traduce-o in nepricepere, in lipsa de orientare, determinate de fapt de lipsa de indemanare/inclinatie spre soferie(evit sa folosesc cuvinte mai dure!), soferie pe care multi au dobandit-o cumparand permisul.
Citat
Pentru 2-3-5 km de casa îti iei naibii o trotineta electrica sau bicicleta.
Hai sa nu mai batem campii, ca nu se duce nimeni in Bucuresti la supermarket cu bicicleta sau trotineta, cu aia te duci sa iei o paine, sau tigari. Du-te tu cu trotineta sa vedem unde pui 2 sacose. Parca il si vad pe tataie pe trotineta, cu o cutie Glovo in spate, cum sare din mers si da fuga in magazin ! :-j
Calculul lei/km, un pensionar nu-l mai face ptr. ca are deja masina si un plin ii ajunge probabil 6 luni, si da @cad, chiar asa se-ntampla, lasa masina pe unde apuca, daca ii spui tu asta, iti rade in fata !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Myhay

Offline ...

« Răspuns #91 : 30.Dec.2021, 09:04:44 p.m. »
Eu merg la cel mai apropiat Lidl cu un rucsac si 2 plase, în caz că iau mai multe. Pe jos. Cu trotineta am doar rucsac. Se poate, fără probleme, mai ales dacă e electrică. La supermarket merg tot pe jos, de regulă. Dacă eu, obez fiind, pot, și nesimțiții, puturoșii și alții pot, dar nu vor. În orice oraș.

The following users thanked this post: ntire2000, NicNic, toma

Offline NicNic

« Răspuns #92 : 30.Dec.2021, 10:25:05 p.m. »
A avea o masina si sa te plangi ca nu ai bani sa o tii sau sa o folosesti, arata a fudulie.

As taxa parcarea atat cat este necesar sa conduca la curatarea orasului.
Atat ca trafic, cat si dpdv poluare.
In plus, pe langa taxarea parcarii, as prefera si introducerea de masuri drastice de eliminare a masinilor nefolosite.
Nu sa fie interzise/radiate, doar sa fie obligatorie parcarea lor in afara orasului.
Si odata la 6 luni, sau in concediu, sa te duci sa o iei la plimbare ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: ntire2000, toma

Offline ntire2000

« Răspuns #93 : 30.Dec.2021, 10:31:34 p.m. »
Exact asa am eu prin zona vreo 2 mosnegi care platesc anual taxa de parcare, iar locurile respective stau nefolosite 51 de saptamâni pe an.
In alea 7 zile când vin si ei la oras (de la tara - ca acolo stau aproape tot timpul) fac scandal ca locurile lor sunt ocupate de altii care n-au "vechime".
Asta însemnând faptul ca acum 20 de ani când au platit prima data locurile respective au intrat cumva în posesia lor pâna crapa sau vând locuinta.
Ca sa-i scoti de pe acele locuri trebuie sa "activezi" la primarie o optiune de licitatie a respectivelor locuri si sa concurezi la "care da mai mult" cu ei.
Asta presupune sa ai o doza mai mare de nesimtire decât au comunistii aia.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline kellogs

« Răspuns #94 : 30.Dec.2021, 10:36:46 p.m. »
Parca il si vad pe tataie pe trotineta, cu o cutie Glovo in spate, cum sare din mers si da fuga in magazin ! :-j

simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline NicNic

« Răspuns #95 : 30.Dec.2021, 10:45:42 p.m. »
Problema locurilor de parcare nu se rezuma doar la marile orase.
De exemplu, in suburbiile Bucurestiului, cred ca problema locurilor de parcare va fi si mai complicata.
Nu se construiesc, nu se prevad locuri de parcare. Si e abia inceputul popularii cu masini a acestor zone.
Strazile sunt oricum inguste, dar si asa posesorii de masini prefera sa le parcheze pe strazile inguste.
Nici vorba sa mai deschida cineva poarta sa bage masina in curte.
Apoi, nu discutam doar de o masina la o curte. Minim doua, dar sunt si cate 3, 4.
Singura diferenta fata de urbea mare este ca aici inca nu te taxeaza pentru blocarea strazii.

Pe data de 1 mai, la un ansamblu rezidential (7 case insiruite pe o fasie lunguiata de teren) era mare aglomeratie de masini.
Venisera la fiecare casa cate 3, 4 masini cu musafiri. Evident ca nu exista loc de parcare nici pentru masinile proprietarilor, daramite pentru cele ale musafirilor ..
Asa ca strada principala (nu drumul de sevitute) era blocata, masinile fiind parcate pe ambele parti ale strazii, pe carosabil.
Fiindca fiecare vroia sa parcheze cat mai aproape si pe asfalt, sa nu se murdareasca ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #96 : 31.Dec.2021, 12:21:11 a.m. »
Pe jos. Cu trotineta am doar rucsac. Se poate, fără probleme,
   Asa e, cu trotineta electrica, se poate, mai ales prin Bucuresti si la 00C, chiar nu-i problema, chiar daca ploua! Parintii tai (ca ai mei nu mai sunt) (1) au bani de trotineta? si(2)ar merge pe ea? :-?

Triciclurile alea le-am vazut in Huedin, acum vreo 3 ani si costa 4400lei, cred ca s-ar circula cu ele  l e j e r prin Bucuresti(daca vinde masina isi ia un triciclu!), se pot lasa la intrarea in bloc, ca doar nu le fura nimeni si de incarcat daca nu ai balcon pe partea cu intrarea in bloc, tragi un cablu de la priza unui vecin, ca oamenii sunt amabili, cred nici nu-ti cer bani !!!!!!!!!!!! #:-S

Sincer, daca as sta in afara Bucurestiului, as fi si eu de acord cu taxarea celor din oras, pt. ca nu m-ar afecta, dar iaca stau in oras.
Si tot daca as sta in afara orasului as tace din gura, nu m-as plange ca s-a umplut strada de masini(ca doar sunt ale vecinilor!), cand in fiecare curte are loc 3-4 masini. :pardon:

P.S. Am inteles ca de la 01.01 creste acciza la benzina, ce m-as bucura sa se faca vreo 10lei/l. Asa poate ar fi mai "liniste" in oras... ceea ce nu cred.
« Ultima Modificare: 31.Dec.2021, 12:31:52 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #97 : 31.Dec.2021, 12:23:51 a.m. »
Fara suparare, dar la tine e o problema de mentalitate.
Tie trebuie sa ti se impuna ceva (sa dea ordin partidul), altfel nu ai face nimic ca sa te schimbi.
De curiozitate, când ai pedalat ultima oara?
In copilarie?

Cum a zis un coleg mai sus, as fi de acord cu o taxa lunara de 100 de lei pentru parcare. Asa ar mai disparea toti ipocritii care-si iau masina doar pentru ca face 2000 de euro, are aproape 20 de ani si 3 fosti proprietari - de regula nemti, care si-au bagat picioarele în ea si când au trebuit sa-i faca un detailing au preferat mai degraba sa o vânda unuia mai rupt în cur.
Ne tot plângem de poluare, de faptul ca avem 15% copii cu astm dar nu facem nimic ca sa schimbam asta.
Eu personal mi-am vândut masina când avea 12 ani cu toate ca mai puteam trage de ea înca vreo 5-6.
Era Euro 4 si am sarit direct la Euro 6 cu toate ca puteam sa-mi iau o afumatoare de Audi Q5 în banii de Vitara, cu mult peste ceea ce-mi ofera Suzuki.
Masina asta sper sa ma duca înca vreo 8 ani, dupa aia mai vad cu ce ma deplasez - daca va mai fi cazul.

Planeta asta nu ne mai duce pe noi, ca animale evoluate, darmite înca niste sute de milioane de masini care consuma oxigenul, doar pentru a ne satisface mândria de a avea "valoare".

PS: i-am luat fiica-mi un Xiaomi electric; nu ma mai dadeam jos de pe ea daca nu-i vedeam moaca trista ca i-am acaparat jucaria.
Pe de alta parte am si un numar de kile aproape de limita maxima admisa de jucarie.
« Ultima Modificare: 31.Dec.2021, 12:37:05 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #98 : 31.Dec.2021, 12:48:00 a.m. »
Fara suparare, dar la tine e o problema de mentalitate.
  Da, eu am probleme de mentalitate, fiindca vad faptele concret, prin prisma vecinilor mei, (pe care ii vad tragand dupa ei un carucior de piata) si tu ai dat in mintea copiilor, sa lasi copilu' fara jucarie. :)
   Pe bune, chiar ne meritam soarta.... Nu stiam, sau nu credeam ca sunt atatia oameni bucurosi ca se scumpeste ceva.
Probabil ca d-aia se tot ridica si preturile in supermarket, s-au prins ca multi clienti se bucura :-j
Ultima data am pedalat prin septembrie, de ce?

The following users thanked this post: sfichiu

Offline Myhay

« Răspuns #99 : 31.Dec.2021, 10:52:01 a.m. »
Cresc preturile si pentru ca lumea are bani. Majoritatea…. De restul care sunt mai la limita nu le pasa. Asa a fost dintotdeauna , trebuie sa fie si mai saraci , chinuiti. Asta e democratia…la noi… Si ei vad asta de asta si fac asa. Lasa i ma ca au sa dea ca de vaitat toti se vaita dar au. Uitati-va la mare , acum la munte mereu full se calca in picioare cand aia in Poiana cer 2-3000 lei pe 2 seri de revelion. Sau chiar pe seara. Masini garla toti au. Mai vechi , mai noi dar au. Si se tot cumpara in continuare. La imobile la fel , au dat la stiri recent ca in 2021 au crescut vanzarile cu 65% la imobile fata de 2020 in conditia in care s-au scumpit.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: sfichiu, enicky