Autor Subiect: Locuri de parcare cu plata in marile orase  (Citit de 15537 ori)

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Locuri de parcare cu plata in marile orase
« Răspuns #80 : 15.Nov.2021, 10:18:49 a.m. »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ntire2000

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #81 : 26.Dec.2021, 04:46:21 p.m. »
După o luna și jumătate s-a terminat partea mecanică si se lucrează la partea electrica, acționări și automatizare.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #82 : 29.Dec.2021, 09:55:58 p.m. »
       Taxa anuală pentru locul de parcare în București ar putea ajunge la 600 de lei, afirmă primarul Sectorului 2

"Neamul" de partid(primarul sect.2) al lu' N.Dan ne-a rezolvat !!

Ma intreb ce vor face cu banii dupa o taxa marita de 8(opt) ori !!!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Myhay

« Răspuns #83 : 29.Dec.2021, 11:39:03 p.m. »
Banii intra la ADP in cont. Ei gestioneaza locurile de parcare de resedinta. Prin chestia asta anonimul de la S2 cica vrea sa descurajeze mersul cu masina. Tragic mai lejer , poluare mai putina , aglomeratie mai mica. Adica baga preturi astronomice la parcarile de resedinta cu autorizarie ADP ca sa renunte lumea la masini , sa le vanda sau sa nu mai detina fiecare membru de familie cate 1 buc masina si binenteles sa mearga toti cu transportul in comun care apropo e la pamant. Dintotdeauna a fost. Inteligenta gandire.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline ntire2000

« Răspuns #84 : 30.Dec.2021, 12:35:30 a.m. »
"Neamul" de partid(primarul sect.2) al lu' N.Dan ne-a rezolvat !!
 Ma intreb ce vor face cu banii dupa o taxa marita de 8(opt) ori !!!

Dupa taxa asta o sa urmeze cea de mediu de care nu zice nimeni nimic concret (înca) pentru ca nu vrea sa va strice revelionul si sa va stea salata de boeuf în gât.
Atunci sa te tii.

PS: La Bistrita (care e sat pe lânga Bucuresti), taxa anuala de parcare e 240 de lei (în banii astia ti se asigura loc de parcare între orele 15.30 si 8.00).
Asa ca nu va mai scânciti atâta, masina e totusi un lux pe care trebuie sa ti-l permiti în conditiile în care un sfert dintre români traiesc cu 6.5 euro pe zi (1000 de lei/luna).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VictorN

« Răspuns #85 : 30.Dec.2021, 09:03:09 a.m. »
600 lei nu e o sumă mare.
Problema cu parcările de reședință e că sunt luate la purtător. Deși parcarea e a ta între anumite ore oamenii se comporta că și cum nimeni altcineva nu are voie sa parcheze pe ea.
Ori regulamentul parcării este clar și permite acest lucru.
Nu avem parcări dar nu putem parca pe locurile goale pentru că sunt ale gigeilor și ei au drepturi.

Vrei parcare de reședință? 2000 lei anual cel puțin. Vrei să parchezi in centru? 30 de lei ora.
Parchezi ilegal? Mașina ridicata și taxa de 500 lei.
Nu îți permiți parcare? Nu îți permiți nici mașina.
E că și cum îții iei mașina dar nu ai bani de revizii.

Altfel nu se rezolva problema mașinilor și a traficului în București. Vedem cu toții că românii au genele nesimțirii și șmecheriei foarte bine dezvoltate.
Nu poți contracara nesimțirea și șmecheria cu vorba bună.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: Leutz, ntire2000, toma, saureign

Offline enicky

« Răspuns #86 : 30.Dec.2021, 02:35:38 p.m. »
Asa ca nu va mai scânciti atâta, masina e totusi un lux pe care trebuie sa ti-l permiti în conditiile în care un sfert dintre români traiesc cu 6.5 euro pe zi
600 lei nu e o sumă mare.

Vrei parcare de reședință? 2000 lei anual cel puțin.
   Personal nu ma scancesc, sunt altii mult mai rau ca mine, care se sperie si de un partz, pe care-l confunda cu drobul de sare, dar daca o actualizare a taxei era probabil necesara, in schimb marirea de 8(OPT)X mi se pare... ca sa fiu indulgent, specula, sau cum se spunea pe vremuri, bisnita !
   Dar daca in Romania salariul minim ar fi 1200-1500 euro, atunci da, 2000lei/parcarea ar fi probabil o suma normala.
Iar salariul de 2-4000 de euro/luna il au foarte putini si doar acestia isi permit luxul achizitiei (cu plata integrala) a unei masini noi !  Ceilalti daca vor o masina noua se baga datori la banca pentru 5-10 ani sau isi iau o masina sh.
    Masina nu mai este de mult un lux, numai daca te gandesti ca trebuie sa mergi la cumparaturi la 2-3-5km de casa.
Iar masina mai au si pensionarii, una mai veche, una mai mica, isi platesc cu greu din pensie revizii, ITP, asigurare, mai au si ei drumuri de facut, dar in goana nebuna dupa bani(daca tot au ajuns la putere, de ce sa nu profite!), primarii taie in carne vie !
  Parcarea mea de resedinta are in jur de 300 de locuri si 70% este permanent ocupata, oare de ce? Pentru simplul motiv ca oamenii n-au bani sa foloseasca masina zilnic, doar in caz de necesitate.
    Iar daca un pensionar are norocul sa aiba o pensie mai mare de 2000lei, ce este peste se impoziteaza cu 10%, iar o firma cu cifra de afaceri pana la 1milion de euro este impozitata cu ...1(UNU)%. Echitabil, unul n-are bani nici de medicamente, celalalt....
    Imi pare rau ca nu se observa, (desi este atat de evident!!!) dar la noi pretul produselor alimentare si al confectiilor(imbracaminte+incaltaminte) si mai nou utilitati, este ca in vest, iar salariile ca la noi ! 
    Pana la urma taxa pe locul de parcare o platesti pentru un serviciu oferit, sau are scopul sa descurajeze posesia unei masini?!
Parerea mea este ca nu taxa de parcare va descuraja folosirea masinii personale, nu va rezolva problema poluarii, a traficului aglomerat, a accidentelor, pentru ca atunci cand vrei sa-ti iei masina, cred ca problema parcarii este ultima la care te gandesti !
    Dar daca primaria construia o parcare supraetajata(ca in foto de mai sus), la care sa ai acces 24/24ore, unde nu-ti ploua masina si nu ti-o poate sparge/fura cineva, atunci s-ar justifica si 2000lei/an.
     Altfel, investitia primariei este 2m de vopsea la 2 ani, iar daca seara gasesc locul ocupat de o masina al carei posesor n-a lasat un nr. de tel., am platit degeaba, imi caut un loc fara plata.
    Asa ca aveti grija ce va doriti.... :good:

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #87 : 30.Dec.2021, 04:01:00 p.m. »
Abordarea e multimodala dar:
Parcări, pasaje, taxe mici, permisivitate legii, toate astea încurajează traficul și nu ai efectiv cum sa rezolvi problema traficului în felul acesta, creând mai mult trafic. Sunt efectiv prea multe mașini.
Pe lângă numărul mare de mașini, lipsa parcărilor samd avem o alta problema colosală, indisciplina.
Când ai indisciplina in trafic, poți să ai infrastructura pusă la punct, nu contează, traficul se va aglomera.

Salariile nu sunt ca în vest, dar nici taxele nu sunt. Taxele pe profit nu sunt la fel. Taxele pt sănătate nu sunt la fel, taxele pe asigurare nu sunt la fel, samd.
100 lei pe an pt parcare nu e o taxa normală. E o suma simbolică.
Mașina nu o fi un lux, dar nu înseamnă că trebuie ca fiecare om trebuie să aibă o mașină.
Din cauza asta transportul alternativ reprezintă soluția de bază și îmbunătățirea lui ar trebui sa fie prioritatea.
Nu pasajele care se construiesc în ani de zile, nu parcările care vor sta mai mult goale pentru că oamenii tot pe bordura parcheaza, vis a vis de locul unde au treabă.
Sunt parcări cu 5-10 lei ora in zona centrala care stau goale, în timp ce bordurile adiacente lor sunt pline. E clar că nu asta e soluția.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: toma, saureign

Offline ntire2000

« Răspuns #88 : 30.Dec.2021, 04:14:09 p.m. »
    Masina nu mai este de mult un lux, numai daca te gandesti ca trebuie sa mergi la cumparaturi la 2-3-5km de casa.

Pentru simplul motiv ca oamenii n-au bani sa foloseasca masina zilnic, doar in caz de necesitate.

Comunismul n-a murit, numa' doar s-o hodinit.
Pentru 2-3-5 km de casa îti iei naibii o trotineta electrica sau bicicleta.
O bicicleta la SH costa cât parcarea pe un an.
Iar cei care n-au bani sa foloseasca o masina zilnic, cel mai probabil au luat-o exact ca pestele ala de sticla cu care împodobeau televizoarele pe lampi de acum 40 de ani.
Doar de decor sau ca moft.
"Uite, vecinul are masina! - De ce sa nu-mi iau si eu una? Mai bine doua....ca-s mai bazat decât el"

PS: faceti va rog un calcul cu toti banii cheltuiti pentru masina pe o perioada de un an si împartiti suma la nr. de km parcursi.
Daca va iese un pret apropiat de pretul pe km cerut de un taximetrist, atunci clar nu aveti nevoie de masina.
Mai bine mergeti cu taxiul.
Dupa ce a facut acest calcul, un coleg de-al meu a renuntat pe acest motiv la masina, a zis ca nu merita sa-i rugineasca prin parcare.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: toma, saureign

Offline ...

« Răspuns #89 : 30.Dec.2021, 07:08:41 p.m. »
@enicky, problema parcarii ar trebui să fie prima la care te gandesti, exact ca o mobilă pentru care te asiguri că ai unde să o pui în cameră. Nu cumperi mașina și apoi o lași pe trotuare sau pe unde apuci. Da, e cam mult 800 lei pentru o mașină, eu aș taxa cu 500 pe an prima mașină și cu 800 a doua... Acum ai market de cartier, Lidl, Mega, curieri, mașina nu trebuie să aibă toți, dacă nu o folosesc pentru că nu au bani. Eu nu merg în oraș cu a mea pentru a nu crea trafic și poluare inutile, ci cu autobuz și pe jos. Dar aș plăti 800 lei parcarea, în loc de 140 cât e aici in zona mea, numai să mai dispară janghinele SH ruginite.

The following users thanked this post: ntire2000, toma