Autor Subiect: Locuri de parcare cu plata in marile orase  (Citit de 15545 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Locuri de parcare cu plata in marile orase
« Răspuns #20 : 06.Feb.2016, 06:36:33 p.m. »
... avem taxatori pentru fiecare parcare (ce mai castiga primaria dupa ce le da lor salariul?) ...
Castiga ordine, disciplina si imagine stradala, in beneficiul platitorilor de taxe locale. Si mai castiga asistati sociali mai putini prin crearea unor locuri de munca pentru acei taxatori.
Vorbesc si eu teoretic ... e mult de comentat pe tema asta ...

« Ultima Modificare: 06.Feb.2016, 06:56:08 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #21 : 07.Feb.2016, 01:44:10 p.m. »
Desi nu sunt "cu plata", locurile de parcare pe linia de tramvai creaza tulburari in "satul cu ministri"  X-(
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline George000

« Răspuns #22 : 14.Iun.2017, 10:56:08 a.m. »
Buna dimineata,
Sunt nou pe acest forum, tot nou proprietar al unui Vitara S de aproximativ 2 saptamani si mutat recent in sectorul 4 al minunatei noastre capitale.
Din ce vad in acest sector, este o mare problema cu locurile de parcare. In jurul blocului meu nu am vazut sa mai existe vreun spatiu ramas liber pentru parcare. Asadar, m-am gandit sa deschid acest subiect in speranta ca poate reusim sa schimbam informatii despre eventuale locuri de parcare in acest sector. Cand ma refer la locuri de parcare, ma refer fie la locuri de parcare cu plata (nu la Serviciului Parcari al PS4), parcari libere si orice alt spatiu ce poate fi utilizat pentru parcarea masinilor in siguranta si legal.
Din ce am vazut pana in acest moment, dar recunosc ca nu am stat sa caut prin tot sectorul, cele mai bune optiuni sunt parcarile supermarket-urilor, dupa orele 22:00 si pana la orele 08:00, parcarea City Mall, de la Eroii Revolutiei, pe baza de abonament lunar doar ca nu stiu daca oricine poate merge la ei sau doar riveranii. Saptamana asta o sa cer ceva mai multe informatii de la ei.
Orice alte pareri, sugestii, sunt mai mult decat binevenite.
Va doresc o saptamana frumoasa si drumuri fara evenimente!
  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 14.Iun.2017, 12:29:05 p.m. »
@George000 , bine-ai venit!

Am unit topicul tau cu unul deja existent, pentru a readuce problema (care e valabila in toate marile orase) in atentie.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ...

« Răspuns #24 : 14.Iun.2017, 01:57:35 p.m. »
@George000 Bine ni te-ai alaturat.
Nu se compara Brasovul cu Bucurestiul la locuri de parcare, dar in cazul meu, cand mi-am luat prima data masina, m-am asigurat mai intai ca am unde sa o parchez pe termen lung, eventual cu abonament lunar, in siguranta, m-am interesat la primarie, am vorbit cu vecini, am studiat problema putin pe strazile din jur. Si abia apoi am cumparat. In perioada respectiva ma descurcam si fara masina destul de bine, ca nu aveam copii. La fel am facut si dupa ce m-am mutat in blocul actual, criteriul "2-3 locuri de parcare libere sau disponibile pt. abonament lunar in jurul blocului" a fost printre primele de tinut cont. Sa nu mai zic ca am cautat o zona cu cat mai putine blocuri turn, cu spatii verzi pe care sa nu se poata construi ulterior diverse cladiri de birouri/apartamente. Asa ca acum locuiesc langa un liceu, deci dupa-masa se goleste inclusiv parcarea de pe partea liceului, daramite in jur, pentru ca nu sunt riverani. Chiar si acum, dupa 6 ani, in jurul blocului sunt inca vreo 2 locuri libere dupa-masa si seara, iar in weekend chiar e pustiu, uneori. Si stau cat de cat semicentral as zice, nu la periferia orasului. Ambii mei centi :)

Offline George000

« Răspuns #25 : 14.Iun.2017, 02:33:54 p.m. »
Daca as fi asteptat sa-mi iau masina abia atunci cand am un loc de parcare asigurat, in Bucuresti, n-as fi mai avut niciodata masina :). Stiam ca va fi o problema cu locurile de parcare si inainte de a lua decizia achizitiei unei masini noi ne-am tot invartit pe la SH-uri, cu ideea ca nu se merita sa investesti prea mult in ceva nou daca nu ai unde sa-l parchezi.
Dupa multe vizionari de masini second, am ajuns la concluzia ca trebuie sa fiu nebun sa cumpar o masina sh si sa-mi pun in pericol familia cu ea. Numa masini reparate, cu probleme majore ascunse desi erau recomandate uneori ca "tzipla". Poate oi fi fost eu mai ghinionist, dar tot raul spre bine acum.

Momentan ne descurcam si noi cum putem in acest mirific oras, mai pe la bulevard, mai gasim un loc pe stradute (locuri fara plata) dar cu toate astea as prefera sa am un loc unde sa o pot parca linistit, chiar si de ar fi sa fac un abonament si chiar de ar fi sa ma deplasez o anumita distanta pana la masina.
Zi de zi, la servici nu as merge cu masina fara sa am un motiv foarte serios pentru care sa fac acest lucru dar seara, dupa job, se mai intampla sa am nevoie de ea pentru diverse activitati iar la intoarcere, reluam procedura de cautare loc de parcare deoarece cel de dinainte s-a ocupat, normal. :)
In weekend, rar se intampla sa ramanem pe plaiurile capitalei, mai ales acum cand abia asteptam weekendul ca sa ne bucuram si de masina.

In plus, ca o alta idee, am ramas consternat de rautatea oamenilor si de cum abuzeaza de locurile fara plata (de pe strazi sau bulevarde), fiecare a pus monopol pe zona din strada/bulevard de langa blocul lor si au pretentia ca tu sa stii ca acela este locul lor. Altii isi mai pun tot felul de troace pe strada pentru a-si marca locul de parcare. Capitala de stat European, my ass! Mentalitate de stat medieval, asta da! (asta a fost doar ca sa ma descarc un pic :) )

O sa incerc sa identific parcarile private cu plata din sector, sper sa gasesc ceva (orice informatie este mai mult decat binevenita)
  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

The following users thanked this post: ...

Offline miaunica

« Răspuns #26 : 14.Iun.2017, 05:01:05 p.m. »
@George000 , intreab-o pe duamna Firea...ca a implementat decizia fara sa construiasca mai intai parcari...
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #27 : 14.Iun.2017, 06:15:10 p.m. »
Eu sunt fericitul posesor al unui loc de parcare inchiriat de la Primarie. Imi pare rau pentru ce ce n-au . Dar fericirea asta mai are si hopuri, in sensul ca frecvent imi gasesc locul de parcare ocupat cand vin de la serviciu. In general sunt ingaduitor, dar nu pot sa inteleg ceva: De ce ai parca pe un loc marcat, cand la 6m exista un loc public liber? Te gandesti macar ca este ora 17:30 si incep sa vina "masinile" de la serviciu?
N-as fi scris despre asta aici si acum, daca inculpata de azi n-ar fi fost din "rasa" Suzuki. Las pozele sa vorbeasca, mentionand doar ca locul (ce era) liber la 6m este cel unde am parcat eu Mokka.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline enicky

« Răspuns #28 : 15.Iun.2017, 11:35:31 a.m. »
    @yeti deja esti de moda veche : tu ai facut acolo o parcare laterala cu spatele, procedeu desfiintat in ultimii cinci ani. Acum se parcheaza numai cu fata, de preferat incalecata linia de demarcatie(adica a ocupat 2 locuri), f.f.f. aproape de locatia-destinatie si pe cat posibil spatele/fata masinii va ocupa si o parte din carosabil si evident cu rotile virate. :-))
     Asta in situastia in care exista un loc de parcare, daca nu exista, se va parca pe bucata de carosabil/sosea/strada care a fost cumparata la pachet cu masina ! Sau cumparata de mamica/taticul propietarului masinii !!
« Ultima Modificare: 16.Iun.2017, 12:13:18 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline lllAlexlll

« Răspuns #29 : 15.Iun.2017, 11:41:32 a.m. »
Ce ma bucur ca imi tin masina in curte  :-)) :-))
  • Vitara Passion 1.6 MT All Grip Benzina