Autor Subiect: Locuri de parcare cu plata in marile orase  (Citit de 15547 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Locuri de parcare cu plata in marile orase
« Răspuns #160 : 21.Iun.2023, 01:17:00 p.m. »
Mi se pare exagerat de mare abonamentul de 500 de lei pe luna.

Da, este mare prețul, comparabil cu cel din Suedia. Poate ca zona este ultrapopulata si darea de mana a locuitorilor mai mare dar totuși...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

« Răspuns #161 : 21.Iun.2023, 03:26:26 p.m. »
.....Nu inteleg de unde au scos ei pretul abonamentului lunar de 500 de lei, in conditiile in care nu au facut altceva decat sa traga linii pe asfalt.

Da, daca am treaba undeva sunt perfect de acord sa platesc chiar si 10 lei ora (pentru 2-3 ore pana rezolv). Insa, la serviciu, unde esti nevoit sa stai minim 8 ore, mi se pare mult sa achit 30 de lei pe zi sau 500 de lei pe luna.
In zona serviciului meu parcarile albastre sunt 80% goale, in schimb toti parcheaza pe unde pot si unde nu sunt marcaje. Sunt sigur ca daca ar face abonamentul mai accesibil ar incasa mult mai mult din aceste parcari.
   Pretul de 500lei evident ca l-au scos din burta(aia infometata!) si cat salariu sa ai, sa-ti convina sa dai 30lei/zi? Calicie se numeste asta, pentru ca daca ar fi fost un pret mai accesibil omul ar fi platit, dar chiar pretul este prohibitiv, iar ei ca primarie castiga mult mai putin.
  In alta ordine de idei, ND si usr-ul se duc cu viteza mare la vale, o formatiune care a dezamagit total si care mai mult ca sigur va dispare in scurt timp.
  Ce ma mira este ca g4media, nu s-a interesat deloc de investitia (urgenta si nu stiu cat de profitabila!!) in autoturisme, radare, personal, in contextul in care ND s-a plans cu lacrimi de crocodil de datoriile lasate de Firea, podul de la Dna Ghica sta pe loc, si muncitorilor care faceau curat in parcuri(Cismigiu) le spunea ca daca isi vor face treaba, vor primi si salariile restante !
     Asta ca sa avem o imagine corecta despre ce tip de primar avem, probabil unic in istoria moderna a Bucurestiului !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #162 : 01.Oct.2023, 03:01:00 p.m. »
Ar merge si la topicul ala de amuzament, dar poate ca finalul le da unora idei.... daca n-ai loc de parcare la ce-ti mai trebuie masina?
Sa ai o grija în plus?

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Romix

« Răspuns #163 : 01.Oct.2023, 03:35:14 p.m. »
In sectorul 3, primaria a implementat sistem de abonament pt locurile de parcare nenominale (cele marcate cu litere galbene B1, A1 samd) de 50 de lei pe luna pt rezidenti si 100 de lei lunar pentru nerezidenti sau 500 de lei pe an pt rezidenti si 1000 de lei pe an pt nerezidenti, putand parca pe locurile respective zilnic intre 08.00-18.00. Mi se pare foarte bun pretul, chiar si pt nerezidenti.
Aici se poate plati abonamentul lunar sau anual https://parchezins3.primarie3.ro/ .

Daca si PMB ar implementa astfel de abonamente (sa zicem de 200 de lei lunar, nu de 100) sunt sigur ca s-ar ocupa si parcarile albastre care 80% sunt goale.
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

Offline Flo66

« Răspuns #164 : 01.Oct.2023, 06:09:56 p.m. »
Ar merge si la topicul ala de amuzament, dar poate ca finalul le da unora idei.... daca n-ai loc de parcare la ce-ti mai trebuie masina?
Sa ai o grija în plus?

Stimati colegi, dar exista deja destule locuri in lume unde nu ti se inmatriculeaza masina daca nu faci dovada ca ai un loc de parcare la domiciliu. In Tokyo este si mai si. Trebuie sa faci dovada faptului ca ai loc de parcare si la locul de munca. Ori de asa ceva nu beneficiaza orisicine.
  • Vitara 2022

Offline ntire2000

« Răspuns #165 : 01.Oct.2023, 08:54:24 p.m. »
In parcarea mea de resedinta cam un sfert din masini nu sunt miscate cu saptamânile.
De aici deduc ca:
1) ori sunt detinute de pensionari care merg ocazional cu ele (si ar iesi mai ieftin sa se deplaseze cu bolt)
2) ori sunt detinute de fuduli pentru care detinerea unui auto confera un anumit statut social...

Nu mai vorbesc de faptul ca majoritatea sunt 2000 toamna (maxim euro 4), daca s-ar baga taxe de mediu cum fac nemtii cred ca le-ar da foc ca sa scape cât mai repede de ele - sa nu-i bage în insolventa taxe de câteva sute de euro pe an.
N-o zic cu rautate, dar sa tii o masina pe post de mobila în aer liber mi se pare un infantilism în gândire....

PS: detin loc de parcare platit si fac cam 20k de km anual, deci nu sunt din ala frustrat...
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Flo66

« Răspuns #166 : 01.Oct.2023, 09:03:19 p.m. »
In parcarea mea de resedinta cam un sfert din masini nu sunt miscate cu saptamânile.
De aici deduc ca:
1) ori sunt detinute de pensionari care merg ocazional cu ele (si ar iesi mai ieftin sa se deplaseze cu bolt)
2) ori sunt detinute de fuduli pentru care detinerea unui auto confera un anumit statut social...

Nu mai vorbesc de faptul ca majoritatea sunt 2000 toamna (maxim euro 4), daca s-ar baga taxe de mediu cum fac nemtii cred ca le-ar da foc ca sa scape cât mai repede de ele - sa nu-i bage în insolventa taxe de câteva sute de euro pe an.
N-o zic cu rautate, dar sa tii o masina pe post de mobila în aer liber mi se pare un infantilism în gândire....

PS: detin loc de parcare platit si fac cam 20k de km anual, deci nu sunt din ala frustrat...
Cu bolt pana la Sinaia?
  • Vitara 2022

Offline ntire2000

« Răspuns #167 : 01.Oct.2023, 09:12:47 p.m. »
Cu 10 euro pe zi închiriezi o masina de 3-4-5 ori pe an cât ai nevoie sa te duci aiurea prin concedii sau sarbatori gen Pasti, Craciun, revelion.
Am facut acum câtiva ani un calcul si pentru aia care n-au nevoie zilnic de masina (navetisti sau familii care merg cate 3 la job sau scoala) e mai ieftin sa mergi cu taxiul sau ride-sharing.
Vignieta, carburant, RCA (eventual casco), impozite costa mai mult decât placerea de a tine o mobila în parcare pe care sa o utilizezi ocazional.
A, nu mai pun la socoteala revizii+cauciucuri si eventuale reparatii....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Flo66

« Răspuns #168 : 01.Oct.2023, 10:01:35 p.m. »
Pai ori bolt ori inchiriez. Un pensionar nu v a apela cu usurinta la o masina inchiriata, chiar daca isi permite. Pe de alta parte, de ce un pensionar nu ar fi indreptatit sa tina o masina in parcare , chiar daca o foloseste o data pe luna si un corporatist ar fi? De ce nu ne punem problema ca sunt multe familii in care exista cate 3 masini pe aceeasi adresa. Ca de, doamna este insultata daca i se aminteste de metrou, chiar daca o parcare o face in 15 minute si nu de putine ori face si schimb de vopsea. Apoi are masina si ala micu' , sa nu rada colegii de facultate de el. De ce nu spunem de nebunia unor parinti care au facut din proprii copii, de scoala primara, navetisti. Aerul din Capitala si traiul la bloc le putea. Inteleg asta. Dar scoala de aici nu le mai pute. Le pute aia din Chiajna din Domnesti sau mai stiu eu de unde. Sa fim sinceri, nu primaria trebuie sa ne asigure conditii pt snobismul sau nebuniile noastre. Ca nu putem invoca faptul ca masina este obiect de stricta necesitate, ca suntem pe langa politica UE.
Daca sta, indiferent ce Euro este, tot mai putin v apolua ca un Euro 5 care se misca zilnic. Las la o parte ca multe din masinile care se deplaseaza zilnic sunt Euro 3 si 4. Sau Euro 5 diesel, uzate, la fel de poluante.
Nu este infantilism. Omul are o masina pe care o foloseste cand are chef. Eu cred ca te deranjeaza acestia pt ca ii consideri vinovati de aglomeratie si ca ar pune presiune pe locurile de parcare. Repet, eu cred ca mai degraba ca ar trebui impozitata crancen a doua masina inmatriculata pe o adresa, lucru dealtfel aplicat in unele aglomerari urbane pe care le consideram civilizate. S-ar putea impozita mai dur si nivelul de poluare. Dar si  limitarea accesului masinilor poluante inamtriculate in alte judete. Unde stau ( la scara de bloc ma refer), numarul masinilor cu nr. de provincie este cam acelasi cu cel al bastinasilor. Evident ca ei nu prea pot apela la un loc platit si atunci lasa masina pe unde apuca.
  • Vitara 2022

The following users thanked this post: enicky

Offline ntire2000

« Răspuns #169 : 02.Oct.2023, 12:42:45 a.m. »
Ooo, de astia cu 3 masini pe familie nici nu mai vorbim ..... ei sunt crema societatii.
Lor le pute daca folosesc o masina în comun, fiecare are nevoie de propriul utilaj, chiar daca au de parcurs zilnic o bucata de traseu identic.
Similar e si cu telefoanele, unii au cate 2-3 bucati, chiar daca se duc în fundul curtii pentru alte nevoi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού