Autor Subiect: Locuri de parcare cu plata in marile orase  (Citit de 15535 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Locuri de parcare cu plata in marile orase
« Răspuns #130 : 06.Ian.2022, 10:57:52 p.m. »
Intrebare: cei care proslăvesc uber/bolt/taxi unde cred ei ca sunt parcate masinile astea?

Impozitul este anual, se poate plati in 1,2,4 rate, nu mai e reducere daca platesti totul intr-o singura transa.

Offline enicky

« Răspuns #131 : 06.Ian.2022, 11:08:54 p.m. »
  Cred ca nu m-am facut bine inteles :
-impozitul acum este mare ptr. c.c peste 2000cm3, iar eu am zis asa :
  euro 6 impozit mai mic, euro 3 impozit mai mare. Imbatraneste masina=creste impozitul, si atunci descurajezi achizitia de masini vechi. Se importa masini s.h. cu euro 2,3, impozit mare, se importa masini s.h. cu euro 6, impozit mai mic. Asa descurajezi importuri de masini vechi si poluante.

Valoarea masinii scade foarte repede ca sa mai aiba relevanta la impozitare. De ex. a mea conf. casco, dupa 5 ani valoarea este sub jumatate, deci dupa 10 ani cat mai valoreaza?!
    Daca iti aduci din Germania o masina din 2006 pe care dai 2-3000e si aici platesti impozit 7-800lei/an+asigurare 8-900lei/an parca nu e asa atractiv.

Eu am incercat sa va demonstrez ca noua taxa e o simpla colecta la buget pentru care nu ti se ofera nimic, e taiere in carne vie, poti, o platesti, nu poti, out ! Nu e nici tavalire, nici alintare, (cum fac copii)nici masura de fluidizare(!!!), nici de reducere a poluarii si alte gogosi ptr. naivi.
   Si da, oamenii vor achita si 600lei, s-au invatat cu locul, chiar daca uneori mai astepti si o juma' de ora pana se elibereaza.

PS: e aberant sa platesti impozit egal pe un Logan si un Mercedes...
   Nu fac nicio confuzie, taxa/timbru de mediu nu se poate pune(inca, vezi infrigement), dar se poate include(mascat) in impozit.
O fi aberant, dar pana in 2000cm se impoziteaza "normal", peste 2000 e impozitare "de lux", indiferent de marca.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bisti

« Răspuns #132 : 06.Ian.2022, 11:55:39 p.m. »
Ai uitat, se pare, de Bulgaria.
La ei nu exista infrigment?

Offline ntire2000

« Răspuns #133 : 07.Ian.2022, 01:42:41 a.m. »
Imbatraneste masina=creste impozitul, si atunci descurajezi achizitia de masini vechi. Se importa masini s.h. cu euro 2,3, impozit mare, se importa masini s.h. cu euro 6, impozit mai mic. Asa descurajezi importuri de masini vechi si poluante.

Imbatrâneste masina atunci înseamna ca dai 2 lei pe ea la achizitie, de fapt ridici gunoiul de pe locul de parcare al neamtului.
Ca sa descurajezi ocuparea locurilor de parcare (si asa în raport de 1 la 10 sau chiar mai rau) cu rable îi taxezi la norma de poluare.
Aia practic parcheaza niste cazane pe motorina poluante în timp ce tu cauti ca disperatul o priza sa-ti încarci masina electrica.
Iar impozitul întotdeauna a fost o taxa pe valoare, aia care au avut mai mult au platit mai mult.

PS: conform teoriei tale daca iei masina electrica, aia nu are nici o norma Euro chiar daca ea valoreaza de la 20000 de euro în sus. Cum platesti atunci impozit?
Masina ta e de douazeci de ori mai scumpa decât Loganul din 2002 al mosului de la parter care valoreaza 500 de euro iar tu vrei ca ala vrei sa plateasca impozit mai mare decât tine? O fi mai bogat si îsi permite?

Apropo, ca sa eliberezi locuri de parcare poate ca taxele de mediu ar fi o solutie mai viabila.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

« Răspuns #134 : 07.Ian.2022, 12:22:54 p.m. »
Logan 2007 benzina complet funcțional dar cu hibe specifice varstei, cu ITP luat pe bune, casat în decembrie pentru 78 de lei contravaloarea fierului. Nimeni nu voia sa il cumpere cu acte in regula, asa ca, pentru a elibera un loc de parcare închiriat de un vecin si pentru a evita teparii si samsarii cu probleme ulterioare, a fost casat. RCA-ul ar fi costat și el 800 de lei. Alții ar fi abandonat-o pe un loc viran sau pe trotuare, cum am vazut recent un caz. Nu e fostul meu Logan, ci al unei rude.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #135 : 07.Ian.2022, 01:15:04 p.m. »
Mai este o situație de semnalat.
Există multe apartamente de închiriat (in zona în care locuiesc eu circa 30 %). Proprietarul face cerere de prelungire a contractului de inchiriere la ADP pentru masina lui și obține locul de parcare, pe care il sub-inchiriaza (deși este interzis prin contract) către chiriașul apartamentului, obținând astfel o chirie mai mare pentru ca oferă și locul de parcare.
Organele de control ale primăriei detectează greu sau deloc  asemenea situații punctuale.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #136 : 07.Ian.2022, 02:19:58 p.m. »
PS: conform teoriei tale daca iei masina electrica, aia nu are nici o norma Euro chiar daca ea valoreaza de la 20000 de euro în sus. Cum platesti atunci impozit?
Masina ta e de douazeci de ori mai scumpa decât Loganul din 2002 al mosului de la parter care valoreaza 500 de euro....
  Nu vreau eu, dar asa este legea: masinile electrice/hybrid platesc dupa o hotararea consiliului local, iar suma poate sa fie intre 50-0% din valoarea unei masini cu motor termic de putere similara.
   Iar in Bucuresti  impozitul la masinile electrice este zero !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #137 : 07.Ian.2022, 02:24:13 p.m. »
Sa discutam despre impozit pe alt topic. Aici e vorba de locurile de parcare.
  • SX4 by Giugiaro

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro

Offline enicky

« Răspuns #139 : 03.Feb.2022, 12:32:08 a.m. »
  Mda, uite cum reputatul site hashnevs(usr) d-impreuna cu bravul domn consilier(usr) au rezolvat problema parcarilor in oras.
Dna catiusa, autoarea laboriosului articol, are numar cu B la masina personala? Intrebam pentru un prieten...