Autor Subiect: Locuri de parcare cu plata in marile orase  (Citit de 15532 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VictorN

Re: Locuri de parcare cu plata in marile orase
« Răspuns #110 : 04.Ian.2022, 01:40:23 p.m. »
600 lei înseamnă circa 1 leu jumătate pe zi.
Casco mă costă 8 lei pe zi.
RCA circa 2 lei pe zi.
Benzina 30 lei pe zi.
Reviziile pe un an circa 5 lei pe zi.
Ideea e că din costul anual de ownership parcarea reprezintă un procent mic.
Ne-am învățat cu sume mici și din cauza asta pare mult, dar nu cred că e.

Câți bani ardem de pomană când stăm la cozi in trafic? Cat timp pierdem anual în trafic?

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: gabineg, toma, saureign, gabi males, Flint Beastmood

Offline ASZ

« Răspuns #111 : 04.Ian.2022, 01:45:12 p.m. »
Câți bani ardem de pomană când stăm la cozi in trafic?
Cred ca asta e explicatia cresterii sumei pt. parcari ... daca tot se "parcheaza" in coloanele de pe sosea ....  :)))))))

P.S. Apropo: si in Cluj se pare ca vor creste abonamentele pt. parcarile rezidentiale ... deci nu scapa nici provincia de cresterile de pret.
2.6% cresterea abonamentului anual ... de la 66 lei la 68 lei !!!
Posibil datorita faptului ca din CJ la Buscat se ajunge mai simplu decat din Capitala in Sinaia ... deci mai putin timp parcat pe sosea :)))))

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #112 : 04.Ian.2022, 01:55:25 p.m. »
Am decartat si eu 600 lei. Interesant este ca Primaria Sectorului 1 solicita anual pentru reinnoire copiile digitale ale documentelor, inclusiv dupa certificatul de inmatriculare cu ITP valabil.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #113 : 04.Ian.2022, 02:05:09 p.m. »
   Si daca ar fi marit impozitul pe propietate/auto, parca era mai de inteles, dar la 9m2 de bitum(pe care, atentie, nici n-ai voie sa-ti speli masina!) s-l faci de 8x... nicio multinationala n-avea curajul asta ! Da' usereu are sange-n c...e !!!

Hai sa n-o dam in politica ca deschidem niste discutii care vor genera iar frustrari.

Din pacate problema traficului extrem de aglomerat nu va fi solutionata integral niciodata in Bucuresti, asa cum nu a fost solutionata in nicio tara "latina" sau balcanica. Insa "nebunia" de acum poate fi macar ameliorata printr-un cumul de masuri iar asta cu scumpirea parcarii este una dintre ele. Din pacate, atat timp cat nu este insotita si de altele, singurul rezultat va fi cresterea incasarilor la bugetul local. Tot ce putem spera este sa foloseasca banii in mod util pentru cetateni.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline kellogs

« Răspuns #114 : 04.Ian.2022, 04:25:06 p.m. »
Bucureștean revoltat: „Parcare 500 lei? Ce urmează, să ne luăm bilet de autobuz?”

Imi amintesc de anii tineretii, cand conationalii imi turnau blocuri in cap, de obicei fara locuri de parcare, sau daca le faceau ieseau doar cateva pe care lumea nu le prea cumpara; stateau goale, pentru ca de ce sa nu isi puna masinile pe toata strada gratis ? Si ilegal, apropo... dar cine sa le traga amenzi pe meleaguri dambovitene...

Niste calcule scoase din burta de catre niste cretini care nu stiu sa faca o aplicatie ce calculeaza corect aceste taxe/impozite.

Ei bine, ce nu banuiam in tinerete era ca noi urmam; noi cu totii, in numele Mamei Gaia. Atunci mi se parea o treaba buna sa creasca pretul la carburant / accize / taxe / etc.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline VictorN

« Răspuns #115 : 04.Ian.2022, 04:49:24 p.m. »
Voi ați văzut cum se construiesc blocurile noi?
Blocuri de 20 de etaje și parcări aproape deloc sau foarte scumpe încât să descurajeze achiziția.  Iar oamenii parchează la liber, pe Splaiul Independenței. Frumos, nu?
Blocuri de 10, 15 etaje construite in PUSTIETATE unde ei loc să te întinzi cat vrei cu blocuri de P+4. Mai mult decât atât, străzile dintre blocuri sunt niste alei, 5-6 metri cel mult și dacă te întâlnești cu o mașină din sens opus incepi sa înjuri.
Cine le construiește, cine le da voie, cine cumpără asemenea abominatii?

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: teutzue

Online teutzue

« Răspuns #116 : 04.Ian.2022, 05:11:05 p.m. »
Subscriu la ce a spus VictorN mai sus.
In imprejurimile Iasului e FIX la fel.

La noi Chirica a tot dat autorizatii de constructii intr-o veselie fara a se respecta vreo regula.

Acum nu exista nici macar santuri pe acele alei. Cand ploua vine cate un puhoi cu glod si piatra de iti e mai mare dragul.
Nu mai zic, Doamne fereste, sa fie vreun incendiu ca nu are pe unde sa intre o masina de pompieri. :)

Parcari, care unde poate :) ca sa fiu ontopic.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline bisti

« Răspuns #117 : 04.Ian.2022, 05:32:06 p.m. »
Problema este cand un devoltator cumpara o parcela mare, 5-6 ha. Pe ea, isi propune sa faca 10 blocuri P+8-10 si eventual subsol tehnic.
In proiect totul e frumos, insa, brusc isi da seama ca poate sa faca parcaj in subsol, sa mai ia cateva zeci de mii de euro, sa modifice ultimul etaj (ca la Constanța) si sa mai faca niste apartamente.
La fel si cu drumurile de acces. De ce sa faca 2 benzi de cate 3m, cand pot face una de 2.5 si restul parcare la suprafață ca sa mai ia cateva mii de euro.
Nimeni nu verifica receptia finala ca la carte, pentru ca exista sfânta șpagă de 10-15k euro pentru un intreg ansamblu.

Langa mine se ridica un al doilea bloc de 12+ etaje. Ca sa termine fundatia, turnau betoane in septembrie la 3-4 dimineata, chiar si in weekend. Am facut reclamatie, a venit politia locala, a dat amenda de 1000 de lei si au plecat. Nu i-a oprit nimeni sa continue turnarea betonului. Politia era de partea lor : "le-am dat amenda, nu pot sa le interzic sa muncească, ce vreti, sa li se strice betonul in betoniera?".

Offline enicky

« Răspuns #118 : 04.Ian.2022, 06:36:04 p.m. »
600 lei înseamnă circa 1 leu jumătate pe zi.
Casco mă costă 8 lei pe zi.
RCA circa 2 lei pe zi.
Benzina 30 lei pe zi.
  Socoteala asta am vazut-o pe multe forumuri(nu vrei sa stii ce "urari" au primit), nu esti primul care o face, dar cum am spus mai devreme " Pe bune, chiar ne meritam soarta.... Nu stiam, sau nu credeam ca sunt atatia oameni bucurosi ca se scumpeste ceva."
   Ca o gluma, tinand cont ca aprox.12 ore masina sta in parcare, plata ar trebui sa fie ca si la casco, 8 lei/zi. :)
  Tot la fel ma mir si de faptul ca persoanele juridice nu stiu cum sa faca sa evite taxele si impozitele, iar persoanele fizice, dimpotriva ! :-))
   Acum intrebarea mea (retorica) ar fi urmatoarea : daca asociatia de locatari sau toti posesorii de locuri de parcare, fiindca situatia unde parchez eu permite, ar solicita instalarea la ambele capete ale parcarii a unor bariere cu telecomanda, primaria ar fi de acord? Sunt aprox.200 de locuri(120000lei/24000e/an) in situatia asta. Presupun ca ar aproba ...negativ.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #119 : 04.Ian.2022, 08:11:58 p.m. »
E buna bariera mai ales cand trebuie sa intre o ambulanta sau masina de pompieri...

Nicusor, nu e nimeni bucuros cand trebuie sa scoata bani in plus din buzunar. Daca asta ai inteles poate e cazul sa mai citesti o data.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain