Autor Subiect: Locuri de parcare cu plata in marile orase  (Citit de 15542 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Locuri de parcare cu plata in marile orase
« Răspuns #100 : 01.Ian.2022, 10:09:21 p.m. »
Si ... a venit decizia de impunere pe locul de parcare. O minora crestere de la 62 la 500 de lei pe an.

Sper sa faca mai mult decat sa traseze 2 dungi pe an. Macar sa le spele lunar.

Eu, personal, dadeam cartonase (ce se agata la oglinda) celor ce plateau un loc de parcare in sector, ca sa poata parca oriunde in zona B (a mea) fara taxe suplimentare. Oricum ocupi UN loc de parcare, ar fi trebuit facut ca in marile orase ale Europei.

Offline enicky

« Răspuns #101 : 01.Ian.2022, 11:21:05 p.m. »
Si ... a venit decizia de impunere pe locul de parcare. O minora crestere de la 62 la 500 de lei pe an.

Eu, personal, dadeam cartonase (ce se agata la oglinda) celor ce plateau un loc de parcare in sector, ca sa poata parca oriunde in zona B (a mea) fara taxe suplimentare. Oricum ocupi UN loc de parcare, ar fi trebuit facut ca in marile orase ale Europei.
    Dupa cum probabil ca ai citit in postarile anterioare, avem mai multe optiuni : prima ar fi sa nu ne mai "scancim", a doua ar fi sa ne bucuram ca e 500 si nu 2000, apoi sa ne luam triciclu, sau trotineta(electrice), sau bicicleta(d-asta am si are si gume AT pe ea) si sa ne schimbam mentalitatea, manifestand un profund sentiment de bucurie pt. ca s-au "ajustat" taxele !! :-)) Scuza-mi ironiile, te rog !

Propunerea ta am mai citit-o se site-ul primariei, dar nu e valida deloc, pentru ca asa cum in mall se intra cu certificatul altuia, tot romanul este descurcaret si ar avea cartonas de parcare, asta pe de-o parte, pe de alta parte e posibil ca eu care locuiesc pe Iancului sa am norocul sa gesesc intr-o seara un loc liber pe Stefan-cel-Mare, asa ca... fiecare sa stea la domiciliu sau.

Un An Nou cu santate va doresc, singura de care putem avea noi insine grija ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bisti

« Răspuns #102 : 02.Ian.2022, 12:02:47 a.m. »
Probabil nu stii cum functioneaza in alte orase.
Sunt cartonase colorate, in functie de zona/sector (desi toate sectoarele au aceleasi taxe in București) cu numarul de înmatriculare pe ele.
Au timbru anticopiere (nu stiu cum le spune tehnic), in genul in care se pune pe cd-uri.
Daca se dorea, se gasea o solutie, cu siguranta.
La fel si pentru cele 500k masini aflate in tranzit prin oras, adica din provincie.

Offline Myhay

« Răspuns #103 : 02.Ian.2022, 10:53:00 a.m. »
Pai nu facea bine Nea' Nicu ?  :happy: Si nu cred ca i-a luat mult pe vremea aia sa gaseasca solutia. Trafic lejer , poluare putina , cei din provincie n-aveau ce cauta etc....
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline enicky

« Răspuns #104 : 02.Ian.2022, 02:59:20 p.m. »
Pai nu facea bine Nea' Nicu ?... Trafic lejer , poluare putina , cei din provincie n-aveau ce cauta etc....
  Avand in vedere numarul mare de masini cu alte nr. decat B i-as pune sa plateasca lunar/anual vinieta. Masinile sunt inscrise pe numele unei parsoane in varsta pt. o asigurare mica, impozit de provincie, probabil mai mic ca cel de aici si poluare+ocupare loc in Bucuresti. Daca ar pune 50lei/luna sau 500/an, s-ar umple de bani primaria. :good:
  Dar nu-i "aranjeaza" asta pentru ca nici ei nu-s din Bucuresti. Oricum, s-au rezolvat, mi-a aparut 600 lei de plata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #105 : 04.Ian.2022, 09:40:05 a.m. »
Am platit si eu locul de parcare, 500 lei anul asta. Mai scump ca impozitul pe apartament si masina impreuna. Aproape dublu.

Bucureștean revoltat: „Parcare 500 lei? Ce urmează, să ne luăm bilet de autobuz?”
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline VictorN

« Răspuns #106 : 04.Ian.2022, 10:45:37 a.m. »
E 52 de lei impozitul la mașină. Și acesta e liliputan.
Greu de spus de ce nu se tine cont de vechimea mașinii si clasa euro.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline bisti

« Răspuns #107 : 04.Ian.2022, 10:54:55 a.m. »
Am prieten care are 3 masini pe numele lui. Una pentru el, una pentru sotie si a treia pentru fii-su (care nu mai sta la ei).

Problema este la RCA. Plateste la fiecare masina diferentiat clasa de B/M in functie de anul de achizitie al masinii.
Imbecilitate mai mare nu am intalnit vreodata. Sa ai B8 la o masina, B4 la alta si B1 la a treia. Fiind toate pe numele lui, ar trebui ca TOATE sa aiba aceeasi clasa de B/M.

La fel si cu parcarile/impozitele/etc.

Nevasta-mea, care are mostenire de la o bunica, o garsoniera confort 2, plateste impozit mai mare la aceasta decat la apartamentul in care stam impreuna. De ce? Pentru ca e considerat LUX sa figurezi ca proprietar sau co-proprietar pe 3 imobile in acelasi oras (mai este co-proprietar pe un apartament impartit la 3, dupa moartea tatalui ei).

Niste calcule scoase din burta de catre niste cretini care nu stiu sa faca o aplicatie ce calculeaza corect aceste taxe/impozite.

Offline toma

« Răspuns #108 : 04.Ian.2022, 11:54:36 a.m. »
offtopic:

Din punctul meu de vedere valoarea impozitului ar trebui sa fie porportionala cu valoare bunului respectiv. Asta ar fi primul pas.

@bisti e ceva gresit la RCA-urile alea. Eu am aceeasi clasa B/M la ambele masini, chiar daca e diferenta considerabila de ani intre ele. In plus, cand am facut primul RCA la Suzuki (nou achizitionat la momentul respectiv) am "mostenit" clasa B/M pe care o aveam la vechea masina (B8).

Discutia s-a departat mult de subiectul topicului, sa incercam sa ramanem la subiect.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: gabineg

Offline enicky

« Răspuns #109 : 04.Ian.2022, 01:25:55 p.m. »
  Ciudat este ca la noi in parcare sunt auto din doua adrese unii avem 600 altii 500lei de plata.
Acum daca le ceri explicatii sigur e vorba de "zone", dar de ce nu de locul parcare?!!! Nu-i vorba de capra vecinului, sau de economie, e vorba de principiu !
   Si daca ar fi marit impozitul pe propietate/auto, parca era mai de inteles, dar la 9m2 de bitum(pe care, atentie, nici n-ai voie sa-ti speli masina!) s-l faci de 8x... nicio multinationala n-avea curajul asta ! Da' usereu are sange-n c...e !!!