Autor Subiect: Locuri de parcare cu plata in marile orase  (Citit de 15544 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Locuri de parcare cu plata in marile orase
« Răspuns #10 : 03.Feb.2016, 10:04:57 p.m. »
pe bulevard era gratis  ;)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #11 : 03.Feb.2016, 10:06:11 p.m. »
Asa este si la Bucuresti, unde cei cu bun simt lasa un numar de telefon pe-o hartiuta in parbriz.

Problema este ca in Piatra Neamt nu este asa, am patit-o cu cineva care sustinea sus si tare acest lucru si cand l-am prins a doua oara am chemat hingherii care l-au inhatat imediat si au explicat ca intervalul ala orar e o legenda urbana in orasul nostru, de altfel am simtit o bucurie in ochii lor ca exista o astfel de legenda.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 03.Feb.2016, 10:19:44 p.m. »
În București nu mai avem hingheri, dar te poți trezi cu mașina zgâriata sau cu ștergătoarele îndoite.
Ce părere aveți de unii care lasă în locurile publice de parcare capre de lemn sau metal, bidoane umplute cu apa sau lăzi goale de bere pentru a-i împiedica pe alții sa ocupe locul? Nu mai vorbesc de paznicii restaurantelor care ocupa abuziv cu lăzi de bere toate locurile de la fațada clădirii.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #13 : 03.Feb.2016, 11:32:15 p.m. »
Am fost in Decembrie prin Baia Mare. In centru mai toate locurile de parcare sunt cu plata. Si sunt patrulate de gardieni publici si ai mari sanse sa-ti iei un tichet de amenda in geam. Interesant este ca sunt  mai multe modalitati de plata, asa ca nu te poti scuza ca "n-am gasit", "ñ-am avut", "n-am putut", etc. Poti sa cumperi tichete valorice de parcare - se gasesc in anumite locuri, nu totdeauna la'ndemana. Intr-o parcare, langa un centru comercial, am gasit parcometru cu fise. Pentru cei ce parcheaza regulat in centru exista abonamente. Dar pentru parcare ocazionala, cea mai flexibila plata este prin sms. Numarul de apel si modul de formare a mesajului este afisat pe toate indicatoarele de parcare. Deci iarasi nu prea ai motive sa spui ca n-ai stiut. Eu am intrebat cum se face chiar pe gardienii care tocmai treceau prin parcarea in care oprisem. Dupa ce am trimis sms, mi-au aratat aplicatia lor de mobil cu care verifica masinile parcate. Simplu si eficient. Si spuneam de flexibilitate. Odata ce ai platit prin sms pentru o ora, sa zicem, in ora aia poti sa te muti cu masina in orice alta parcare. Sau ai platit pentru 1/2 ora, esti la cumparaturi si vezi ca depasesti timpul platit. Nu trebuie sa alergi la masina, trimiti sms si-ti prelungesti plata cat vrei si de cate ori vrei. Preturile sunt stabilite in euro, dar sunt decente, cam 1 leu pe 30 minute.

Pentru Bucuresti. Celor ce  merg la Obor, mai ales in zile de shoping cand zona este supra aglomerata, le sugerez  parcarea subterana din pasaj. Arata un pic horor (slab iluminata si nefinisata), dar este libera, pazita si ieftina 1.5 lei pe ora.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline hugbear

« Răspuns #14 : 03.Feb.2016, 11:54:19 p.m. »
Ce părere aveți de unii care lasă în locurile publice de parcare capre de lemn sau metal, bidoane umplute cu apa sau lăzi goale de bere pentru a-i împiedica pe alții sa ocupe locul? Nu mai vorbesc de paznicii restaurantelor care ocupa abuziv cu lăzi de bere toate locurile de la fațada clădirii.
Am părerea că mă dau jos din mașină, îndepărtez obstacolul apărut „întâmplător” pe carosabil (pentru că nimeni nu ar fi făcut greșeala să obstucționeze INTENȚIONAT circulația pe drumul public, nu-i așa?!) și parchez bine-merci - dacă e permis de Codul rutier. Eventual, dacă se agită careva pe-acolo, remarc în trecere ce puțin costă un cauciuc/parbriz/vopsit comparativ cu ditamai hardughia de cârciumă  ;).

Referitor la parcometre, vă propun o problemă.
Se dă:
O parcare cu N locuri. La ora 08:00 se ocupă (N-1) locuri, toate cu tichete achitate până la, să zicem, ora 16:00. Nici unul din detaliile de până acum nu sunt importante, cu excepția faptului că există strict 1 loc liber. Acum, puțină atenție, vă rog! Vin eu la ora 09:00, ocup locul liber, bag UN LEU în tonomat și-mi iau tichet pe PATRUZECI DE MINUTE (valorile minime acceptate de mașinărie), adică până la ora 09:40. Cobor din mașină, îmi iau țigări, mă urc în mașină și ÎN 5 MINUTE eliberez locul. După mine vine altul care, la fel, bagă UN LEU, plătește 40 DE MINUTE, își ia pâine și dispare după 5 MINUTE. Și tot așa, chioșcul face vânzare după vânzare până ce, la ora 09:40 pleacă din parcare cel de-al OPTULEA plătitor de parcare. Deci, locul de parcare a fost ocupat timp de 40 DE MINUTE dar s-a încasat DE OPT ORI contravaloarea celor 40 de minute.
Se cere:
O fi legal oare?! B-)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #15 : 04.Feb.2016, 08:40:21 a.m. »
In Bucale, cel putin in sectorul 3, ai parcari de resedinta pentru care platesti intre 50-100 ron/an. Daca parchezi sau blochezi un astfel de loc si esti reclamat de proprietar...ti-o furi de la Militia Locala simplu cu 1500-2500 ron. Locurile "la liber" sunt doar pe bulevarde sau pe strazi, unde este permis.
Go Terios!!!:)

Offline migabi

« Răspuns #16 : 04.Feb.2016, 09:37:13 a.m. »
Sistemul de sms-uri mi se pare realizat ineficient financiar. Operatorul castiga destul de bine din operatie dar e aproximativ in timp real, nu scoti cardul/cutia milei, esti creditat pana vine factura telefonica si o poti face in drum spre destinatie. Poate un POS cu contactless sa concureze cu treaba asta sau un sistem complicat de direct debit.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #17 : 04.Feb.2016, 10:33:01 a.m. »
Indiferent de sistemul de plata, exista intotdeauna un tert care castiga si el (mai mult sau mai putin) ceva:
- sms - operatorii telecom
- tichete - comision pentru vanzator (butic, magazin, etc)
- parcometru cu monede - firma contractoare pentru intretinerea si colectarea numerarului.
- parcometru POS (poate fi combinat cu cel cu monede) - intretinere si comisioane tranzactii bancare.
La oricare modalitate de plata se mai adauga TVA-ul. Mai puneti si personalul dedicat (politia parcarilor).
In fine, administratia publica nu castiga financiar din parcarile cu plata. Administratiile prin definitie nu sunt intreprinderi profitabile. Castigurile vin indirect, in domenii necunatificabile dar care trebuie sa aduca beneficii cvomunitatii.
Iar pentru soferi le este "perpendicular" unde se duc banii. Pentru ei, daca tot platesc, este important sa fie locuri suficiente, cat mai convenabil de platit si cat mai 'eftin :).
« Ultima Modificare: 04.Feb.2016, 10:35:46 a.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline migabi

« Răspuns #18 : 04.Feb.2016, 11:38:29 a.m. »
Administratia publica inchiriaza parcarile unor firme care taxeaza, cel putin in BV. Una peste alta, 2-5E nu e un capat de tara.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline ariciul

« Răspuns #19 : 06.Feb.2016, 04:54:40 p.m. »
Si in Cluj asta vara am vazut acelasi sistem de plata cu sms de care zicea si Yeti. E mai simplu pentru soferi asa iar daca n-ai telefon poti cumpara tichete , adica iti lasa si alta varianta. Pana acum mi s-a parut cel mai bun sistem.
In Iasi inca suntem pe stil vechi adica avem taxatori pentru fiecare parcare (ce mai castiga primaria dupa ce le da lor salariul?) si doar in zona Palas avem un sistem modern cu bariere si aparate la care poti plati cu cash sau card.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip