Autor Subiect: Locuri de parcare cu plata in marile orase  (Citit de 15531 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Locuri de parcare cu plata in marile orase
« : 03.Feb.2016, 07:08:33 p.m. »
Deschid un topic nou, inspirat de un articol pe aceasta tema.
In peregrinarile prin tara am vazut ca unele municipalitati (Brasov, Slatina, Odorheiul Secuiesc, etc.) au impus "parcometrele", acele automate care elibereaza tichete de parcare pe intervale multiple orare la tarife de circa 1,5-2 lei/ora. Locurile respective de parcare sunt amplasate pe bulevardele principale si pe strazile importante. In unele cazuri, obligatia expira noaptea (19-07).
V-as ruga sa explicati care este situatia in orasul dumneavoastra si daca ati fi dispusi sa platiti o taxa orara de parcare in timpul zilei pe locurile publice in loc sa cautati locuri nesigure sau sa parcati neregulamentar. De exemplu, parcarea subterana cu plata de la Universitate este ocolita in detrimentul parcarii pe stradutele adiacente.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

Re: Locuri de parcare cu plata in marile orase
« Răspuns #1 : 03.Feb.2016, 07:20:04 p.m. »
Topicul se numeste Locuri de parcare cu plata in marile orase

V-as ruga sa explicati care este situatia in orasul dumneavoastra.....

Cat de mare trebuie sa fie orasul sa putem raspunde?   :D

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 03.Feb.2016, 07:27:36 p.m. »
Nu ma gandeam la Shanghai, ci la niste capitale de judet cu peste 200000 locuitori
  • SX4 by Giugiaro

Offline ariciul

« Răspuns #3 : 03.Feb.2016, 07:44:10 p.m. »
Salut

La Iasi sunt putine bulevardele mai late si cele mai multe nu au benzi de parcare, mai mult au fost perioade cand politia s-a straduit din greu sa le elibereze prin ridicari succesive pe cele centrale. Si cred eu ca s-a procedat bine deoarece s-a mai fluidizat ceva traficul dupa ce le-au eliberat. Asta nu inseamna ca nu mai sunt nesimtiti care isi lasa masina fie si pentru 10 min timp in care bineinteles pe partea aluia se gatuie traficul. Evident nici politia nu-i iarta. Cele care mai au locuri de parcare sunt bulevarde de 6 benzi (ex:Pacurari) unde nu cred ca ar fi OK sa puna aparate in conditiile in care nu ai parcari amenajate platite sau nu in apropiere. In zonele centrale avem totusi parcari amenajate cu plata, in unele zone fac cu greu fata iar in altele avem suficient (zona Palas).
La noi traficul e greu spre foarte greu in orele de varf astfel ca nu cred ca se vor gandi sa mai faca locuri de parcare pe bulevarde avand in vedere ca nici nu sunt suficient de late.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: gabineg

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #4 : 03.Feb.2016, 08:42:07 p.m. »
In Piatra Neamt sunt 4 tipuri de parcari:

1. parcari de resedinta platite, chiar si la bulevardele mai mari.
2. parcare cu plata, un automat care primeste doar fise de 10 si 50 de bani
3. parcare "pe unde apuci", fara sa incurci traficul sau sa blochezi ceva, doar exploatezi niste locuri care nu au fost marcate ca parcare cu plata.
4. parcarea smecherului, oriunde inafara de 2, de cele mai multe ori pe unde apuca, dar fara sa tina cont de problemele pe care le-ar putea face altor persoane.

Problema nu este pretul parcarii, 1.5ron pe ora pentru cele cu automat, undeva la 150ron pe an pentru cea de resedinta.
Problema este ca la automat trebui sa merg cu fisele dupa mine sau sa caut sa schimb bani cat timp cineva imi scrie amenda; la parcarea de resedinta gasesti smecheri care au auzit de la prietenul portarului fabricii unde a furat taicasu timp 10 ani fier vechi, ca parcarea de resedinta este asigurata doar in intervalul 6 seara - 6 dimineata, restul e liber la prosti.

Am observat ca iarna, cand ai locul curat dupa ce ai muncit o bucata buna, intervalul ala 6pm-6am se scurteaza si tine de la 10pm la 6am. Probabil se sincronizeaza cu orarul de iarna.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 03.Feb.2016, 08:47:46 p.m. »
... ca parcarea de resedinta este asigurata doar in intervalul 6 seara - 6 dimineata, restul e liber la prosti...

Asa este si la Bucuresti, unde cei cu bun simt lasa un numar de telefon pe-o hartiuta in parbriz.
  • SX4 by Giugiaro

Offline migabi

« Răspuns #6 : 03.Feb.2016, 09:10:40 p.m. »
Parcarile cu plata sunt doar pt nativi. Colegii de la biroul din BV care au masini inmatriculate in alte judete (preponderent in Bucuresti) nu au nici un stres cu plata parcarilor si desi au primit fluturase la stergator, nu i-a taxat nimeni. Aparent nici primaria nu ii poate urmari pt plata.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Cosmin09

« Răspuns #7 : 03.Feb.2016, 09:13:43 p.m. »
Nu stau in Bucuresti dar stiu cum sta treaba cu parcarile in capitala si o sa-i las pe cei care locuiesc sa scrie.

Eu o sa scriu despre situatia parcarilor din Sibiu, oras care este "a doua casa" pt mine. :)

Asadar, in Sibiu avem:
- parcare de resedinta, cu plata la primarie;

- parcare cu plata, in zonele amenajate (in principal din centrul istoric). Plata se face la automate (care nu dau rest), la chioscurile de ziare si alte magazine mici, prin cumpararea cu 1 leu a unui tichet pe care se bifeaza unul din cele 2 intervale orare disponibile in care s-a parcat (12-14 sau 14-18), luna si ziua. Acest tichet trebuie lasat in masina la loc vizibil deoarece se fac controale si e bine sa poata fi vazut in intregime (adica si seria) Atentie! Nu va ganditi sa completati cu pix care se sterge apoi, deoarece se verifica si seria tichetului si daca e vechi, tot se plateste amenda :baston: Eu am completat cu pix de genul asta si m-am folosit vreo 3 ani de acelasi tichet. Nu am fost amendat, dar stiu persoane care au patit-o din cauza asta. Parcarea este gratuita, in afara intervalului orar 12-18 si duminica toata ziua.

- parcare cu plata, in parcari private, cum este cea cunoscuta in Sibiu cu numele "Cazarma 90" (pe locul unei foste unitati militare) si care se afla in fata Hotelului Continental, unde locurile sunt limitate si tariful este de 2 lei pe ora. Plata se face ca la orice parcare cu plata, in functie de ora de sosire memorata pe un card primit la intrarea de la bariera si ora de plecare de la sosirea la casierie sau la automatul de plata.

- parcare gratuita pe unele bulevarde mai mari (din zone cu multe magazine sau alimentare, cum e Bd. Mihai Viteazul)

Din cate stiu, parcarea pe locurile din centrele comerciale sau hypermaket-uri nu e limitata si se poate lasa masina si peste noapte. Dar e bine sa va uitati bine dupa indicatoare la intrarea in asemenea parcari.
« Ultima Modificare: 03.Feb.2016, 09:17:45 p.m. de Cosmin09 »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 03.Feb.2016, 09:25:03 p.m. »
Adevarul este ca, atunci cand iti arde buza, te faci frate cu dracul pana treci puntea. Am dus o ruda la consultatie la policlinica Sanador si pentru doua ore am lasat contravaloarea retetei prescrise.
  • SX4 by Giugiaro

Offline tase33a

« Răspuns #9 : 03.Feb.2016, 09:45:22 p.m. »
Am fost in Bucuresti (la voi) in data de 24.01'16 si m-am cazat la hotel JW Marriott Grand Hotel , am ramas f. dezamagit (cazare,servicii, internet contra cost....) deoarece de luni-sambata parcarea costa 1.5 lei/ora in fata hotelului iar in spate 5 lei/ora, la hotel de 5*