Autor Subiect: Mici pocnituri la rotirea volanului  (Citit de 5072 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Mici pocnituri la rotirea volanului
« : 02.Feb.2016, 09:20:02 p.m. »
Azi am realizat ca se aud zgomote (mici pocnituri repetitive) cand rotesc volanul  spre stanga si se aud cand aproape ating capatul cursei.
Le-am mai auzit si pana acum , cred ca de vreo saptamana dar nu reuseam sa imi dau seama de la ce sunt, fiind in timpul mersului si cu ceva muzica. Azi am reprodus chiar si stand pe loc si doar invartind volanul. Nu-mi dau seama daca e de la plasticele ieftine de pe masina sau e ceva mai grav.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline hugbear

Re: Mici pocnituri la rotirea volanului
« Răspuns #1 : 02.Feb.2016, 09:50:09 p.m. »
Așa face comutatorul de revenire al semnalizării. Și eu m-am speriat inițial, și nici după 8 ani nu sunt obișnuit cu ele (în sensul că știu de ele, știu de la ce-s, da' nu mă pot opri să mă gândesc că-s deranjante de câte ori le-aud).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline ariciul

« Răspuns #2 : 02.Feb.2016, 09:56:42 p.m. »
Stai ca nu inteleg, ce treaba are ala? Tocmai am zis ca am facut asta pe loc sa vad care-i treaba, nu actionam nici un semnalizator.
in plus nu se aude la revenirea volanului ci doar atunci cand il rotesc spre stanga si inainte de a atinge capatul.
« Ultima Modificare: 02.Feb.2016, 09:58:39 p.m. de ariciul »

Offline hugbear

« Răspuns #3 : 02.Feb.2016, 11:29:51 p.m. »
A, atunci am înțeles eu aiurea.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #4 : 03.Feb.2016, 07:19:09 a.m. »
Mergi in service si intreaba un mecanic. Simplu ;)
Go Terios!!!:)

Offline ariciul

« Răspuns #5 : 03.Feb.2016, 07:54:46 p.m. »
Nu stiu daca mai e cazul. Stand eu si cugetand   :-?  am realizat ca umblasem la setarile de inaltime ale volanului in urma cu ceva timp. Drept care am deblocat piedica de la coloana si am incercat sa o reglez din nou. Mai precis am dat volanul mai jos fiindca era ridicat la max. Si ghici ce? Nu s-a mai auzit, cel putin nu asa ca inainte, am ciulit bine urechea.  :D
Concluzia: plastice de ...

The following users thanked this post: gabineg

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 03.Feb.2016, 08:13:05 p.m. »
In cazul asta plasticele nu au nici o vina. Sistemul pare gandit gresit astfel ca la limita agata in ceva.

Offline ariciul

« Răspuns #7 : 10.Feb.2016, 12:03:05 a.m. »
Zau ca nu stiu, poate o vizita la service ar mai rezolva ceva pentru ca pocniturile nu au disparut indiferent de pozitia volanului. Si intre timp au mai aparut greierasi si la alte chestii, deja incerc sa nu ma gandesc prea mult la astea ca ma enervez si e degeaba.

Offline ariciul

« Răspuns #8 : 08.Mar.2016, 09:28:19 p.m. »
Revin cu acest post pentru ca acele pocnituri au disparut atunci pur si simplu dupa cateva zile. Nici acum nu stiu ce a fost! Sper doar sa nu mai revina. In orice caz a trecut aproape o luna de atunci si nu le-am mai auzit.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #9 : 08.Mar.2016, 09:54:50 p.m. »
Nu mai revin, s-au spart!
Go Terios!!!:)