Autor Subiect: Colegi juristi sau avocati avem pe aici ?  (Citit de 4054 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ecodrive

Re: Colegi juristi sau avocati avem pe aici ?
« Răspuns #10 : 30.Ian.2016, 12:48:25 p.m. »
...contract de colaborare pe drepturi de autor cu o firma straina...

E vorba de o firma straina inregistrata in Romania, sau in alta tara?
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline cristidav

« Răspuns #11 : 30.Ian.2016, 03:51:01 p.m. »
Firma straina inregistrata in alta tara. Lucrez 100% pentru strain. Sunt un dezertor, altfel spus =))

Shpeedy, ieri am sunat la finante Bucuresti si mi-au spus ca trebuie sa ma prezint oficial la Oradea, iar daca raspunsul lor nu ma multumeste, sa ma prezint tot oficial cu raspunsul de la Oradea LA Cluj (Oradea apartine regional de cluj). Asteptam, vedem...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline cristidav

« Răspuns #12 : 18.Apr.2016, 03:28:38 p.m. »
Am biruit.... AM BIRUIT !

Sa-i ia ***** cu tot cu fitele lor. A trebuit sa se prezinte o colega cu un o pila jurista care, dupa spusele colegei, nici macar n-a avut redactata o ditamai pledoarie de care am avut noi, ca doamnele sa ia declaratia de inregistrare a activitatii pe drepturi de autor.
Distractia nu s-a terminat aici. A trebuit sa ne inregistram si in Registrul Operatorilor Intracomunitari, deoarece prestam servicii pentru straini. Doamnele de acolo, in plop si plopu-n aer iar, habar n-au avut ce sa faca cu noi. Inregistrarea e o obligativitate stipulata in lege. Invatat minte din prima experienta si, cu sugestia bunilor colegi de aici, am mers direct pe cale oficiala, fara bla blauri... Lasat declaratie de inregistrare, cautati-ma si dati-mi motiv in scris de ce nu imi permiteti inregistrarea. Am primit scrisoare oficiala cum ca "inregistrarea excede atributiile lor" si ca a fost inaintata mai departe, la Cluj, care e sediul regional. PAI si nu puteati sa faceti la fel si la inregistrarea pe drepturi, fiv-ar voua... Ma abtin :D

Drept e ca mi-au scos multe fire albe si toata chestia asta mi-a dat o invatatura de minte: cand ai treaba cu statul, du-te pe cale oficiala, nu pe bla blauri verbale...

Totul e bine cand se termina cu bine. Mai ales cand stiai ca se va termina asa, ca doar ai colegi care au trecut deja prin asta.
Sa le fie rusine si lor si tutror celor care scot fire albe din lene personala (sau interes, cum e cazul meu, ca mi-au spus de multe ori ca "va faceti firma sau PFA si e mult mai usor") contribuabililor mici sau mari !

Va multumesc pentru ajutor tuturor !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Lerua07

« Răspuns #13 : 18.Apr.2016, 04:25:53 p.m. »
Daca beneficiarul este din UE si are un CUI valabil inscris in alta tara decat Romania asa este, trebuie sa te inscii in Registrul Operatorilor Intracomunitari, iar facturile ptr serviciile prestate le emiti in euro. Impozitul este 16% indiferent de forma de organizare (societate,pfa, liber profesionist) si se aplica venitului net anual din activităţi independente care se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla (registru de incasari si plati), ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile efectuate în scopul realizării de venituri. Anual, pana la 15 mai, se depune Declaratia 200 pentru anul precedent. De asemenea esti obligat sa platesti CASS 5,5% (aplicat la sal minim) si CAS 10,5 % (daca venitul brut anual depaseste 12 salarii minime pe economie). De aemenea daca depasesti plafonul de 220.000 lei venituri devi si platitor de TVA, mai este si declaratia anuala 392, etc. Sfatul meu ... angajaza un expert contabil ptr evidenta contabila.
Mult succes !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline ecodrive

« Răspuns #14 : 18.Apr.2016, 04:56:33 p.m. »
Din cate am inteles de la un prieten care presteaza servicii pentru un partener extern (in afara comunitatii europene), nu exista obligativitatea declararii veniturilor, lucru confirmat si de un consultant financiar care l-a consiliat.

Exista o singura explicatie la aceasta degringolada: autoritatile sunt total in necunostinta de cauza in astfel de spete si personalul este neinstruit si actioneaza haotic dupa propria interpretare si asimilare cu spete similare.

Ma tem ca si juristii la care apelam fac exces de zel si interpreteaza dupa ureche.

Personal consider ca trebuie apelat la consultanti financiari nu la juristi pentru lamurirea situatiei. Cunosc firme care apeleaza la mari firme de consultanta financiara cu activitate multinationala pentru a se lupta cu autoritatile romane care nu sunt pregatite sa interpreteze legea, mai ales ca nu exista norme de aplicare a legilor in conditiile si pe modelele de business de azi.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline Lerua07

« Răspuns #15 : 18.Apr.2016, 05:11:43 p.m. »
Dragul meu in Romania singurii care nu sunt obligati sa-si declare veniturile sunt angajatii cu contract de munca  :D
S-a dus vremea cand se puteau realiza venituri din afara tarii fara sa "cotizezi" la stat !
Sa-ti fie FOARTE CLAR : Nu poti, legal, sa realizezi venituri ca liber-profesionist fara sa le declari la fisc , indiferent cine este beneficiarul serviciilor tale !!!
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 18.Apr.2016, 08:33:06 p.m. »
toata chestia asta mi-a dat o invatatura de minte: cand ai treaba cu statul, du-te pe cale oficiala

Articol de lege:
vorba nu se coase la dosar. Mergi pe cai oficiale (scris negru pe alb) alfel vorbesti singur
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rzapo

« Răspuns #17 : 18.Apr.2016, 08:47:50 p.m. »
Ma bucur ca avem juristi printre noi... fiindca voi fi nevoit sa va cer si voua parerea , inclusiv ca membri ai acestui forum. Inca nu sunt toate elelentele definitive, adica se someaza cei care au dat avizul de nereparatie in garantie sa isi revizuiasca decizia , in cazul in care raspunsul e negativ, voi fi nevoit sa ma adresez justitiei, fiind vorba de un contract de garantie extinsa, in care cei ce asigura aceasta garantie refuza reparatia ( motiv supapele nu fac parte din contractul de ganatie, cu toate ca ciulasa face..!!,??) cei care au rabdare, acest contract este pus pe site la suzuki romania...
este vorba de SX4 in varianta de garantie extinsa cu 5 ani. eu fiind in al doilea an... nu pot sa apelez la PC , masina fiind inmatriculata pe firma, nu ca persoana fizica.
  • Suzuky SX4 4x4 navi
Radu Zaporojan

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 18.Apr.2016, 09:06:16 p.m. »
...motiv supapele nu fac parte din contractul de ganatie, cu toate ca ciulasa face..!!,??
Motorul nu este considerat in garantie ca fiind un intreg? Se acorda garantii pe parti componente?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rzapo

« Răspuns #19 : 18.Apr.2016, 09:20:38 p.m. »
din pacate eu unul, nu pot raspunde la aceasta intrebare, fiind un ,,profan,, dupa parerea lor... Ciudat e ca dau garantie la chiulasa.. si la garnitura de chiulasa, dar la supape nu....:) :-))
  • Suzuky SX4 4x4 navi
Radu Zaporojan