Autor Subiect: Inchidere haion portbagaj  (Citit de 18702 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Inchidere haion portbagaj
« Răspuns #70 : 28.Mai.2019, 10:58:50 p.m. »
   Nu stiu la ce spatiu incredibil de mare te referi, portbagajul nu e mare, cred ca e mai mic ca la s-cross, dar legat de aeratoare, daca sunt date pe recirculare atunci ele taie legatura cu exteriorul si se formeaza o presiune in interior, la inchiderea hayonului/usilor. Daca AC nu este pe recirculare atunci prin aeratoare se elibereaza presiunea creata de o inchidere(usa/hayon).
  Presupun ca ai comparat spatiul din Vitara cu portbagajul din film, dar la mijloc este factorul etansietate, care la o berlina este mult ridicata, fata de hatchback-ul nostru.
Poate fi si ce spune @dacbuc, nu-i exclus.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline kiko77

« Răspuns #71 : 29.Mai.2019, 06:45:55 a.m. »
Dupa insonorizare se inchide cum trebuie.
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline dacbuc

« Răspuns #72 : 29.Mai.2019, 09:06:08 a.m. »
Tampoanele de cauciuc ale politei contribuie initial la inchiderea dificila a haionului; dupa un timp se lasa si haionul se inchide (aproape) normal. (am pus polita la loc)

Intr-adevar, haionul se inchide usor cu o usa deschisa si aproape de fiecare data cu usile inchise; probabil flapsurile mentionate de @silverblade666 nu exista.
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline Laura Borlan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Femeie
    • Bucuresti
« Răspuns #73 : 25.Iun.2019, 04:02:51 p.m. »
Am si eu exact aceeasi problema, o sa ii rog pe baietii de la service sa ma ajute cand duc masina la prima revizie.
  • Suzuki Vitara

Offline aavii

« Răspuns #74 : 25.Iun.2019, 05:18:10 p.m. »
Un test facut de mine: Am dat jos tot chederul portbagajului sa vad cum e cu inchisul. Se inchide instant si de la 2 cm daca dai drumul la usa. De mai sus chiar se tranteste
Problema cred ca e de la dimensionarea chederului. Probabil ca se va lasa in timp si da, dupa ce am insonorizat putin haionul, devenind mai greu, bate mai tare pe cheder si pare ca se inchide mai bine  usor)
Cred ca sincer putea lucra putin la aspectul asta din fabrica dar na... pana la urma usa se inchide deci problema e rezolvata
  • Suzuki Vitara S grade

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #75 : 29.Iun.2019, 06:48:17 a.m. »
Aceeasi problema am avut si eu cu Vitara, dar problema s-a rezolvat odata cu trecerea timpului.
Sigur chederul este de vina, el este nou si nu este inca tasat.
Fiind vizitator al fabrici de la unguri am observat, ca acolo sunt testate toate componentele masini, portierele, haionul, si capota.
Pe la inceputul topicului scrie cineva  ca daca deschizi o usa sau este lasat un geam haionul se inchide din prima. La vremea aceea am testat(nici la mine nu se inchidea din prima) si chiar mergea din prima, la fabrica verificarea inchideri haionului se face cu usile deschise.
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline enicky

Re: Inchidere haion
« Răspuns #76 : 29.Iun.2019, 01:50:07 p.m. »
Am incercat inchiderea hayonului cu o usa deschisa merge din prima dar cred ca trebuie sa se regleze inchietoarea!
  Da, scrie un coleg... :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #77 : 29.Iun.2019, 02:42:48 p.m. »
Era atunci,  dar timpul a rezolvat problema fără nici un reglaj doar prin folosință. Dar sincer cu o ușă deschisa sau cu un geam lăsat puțin mergea din prima, probabi chederele fiind noi etansau  foarte bine iar aerul  se comprima și haionul este mai sensibil la presiune și se închide mai cu talent
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Online NicNic

Re: Inchidere portbagaj Vitara Facelift
« Răspuns #78 : 27.Sep.2019, 12:11:13 a.m. »
Salut.
Am Vitara Facelift achzitionata de cateva zile si se Inchide greu portbagajul, trebuie trantit mai tare, chiar destul de tare pentru o masina noua...  A mai intalnit cineva problema asta? Multumesc!

@RalucaEmy:
Inchiderea portbagajului sa poate regla. Solicita acest lucru la urmatoarea revizie, ori mergi acum la un service, daca nu poti amana.

In rest, sa te bucuri de masina, indiferent cate hibe vei avea sa ii dregi.  :)
Poate ai timp sa deschizi si un jurnal de bord, in sectiunea dedicata lor.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Billy

« Răspuns #79 : 09.Oct.2020, 11:02:45 a.m. »
Vorbeam ieri cu șeful de la service și mi-a zis ca problema ar fi defapt motorașul. Trebuie așteptat 10 15sec pana își face el cursa completa, mecanism interior din ce am înțeles. Apoi se închide fără probleme. Am sa testez sa vad dacă asa este.
  • new vitara 1.6mt 4*4 turqoise/black (fost ford fiesta V 2008)
VITARA!!!! It lives!!!!!