Autor Subiect: Inchidere haion portbagaj  (Citit de 18703 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Inchidere haion
« Răspuns #50 : 27.Ian.2017, 10:32:39 a.m. »
Eu am luat o masina care era expusa in showroom-ul dealerului. Cand am inspectat-o am constatat ca haionul nu se inchidea nici daca il tranteai. Au promis oamenii ca rezolva problema si cand am ridicat masina intr-adevar il reglasera astfel incat se inchidea bine. Ocazional mai trebuie trantit, posibil reglajul respectiv s-a "decalibrat" in timp.

Pe mine mai tare ma deranjeaza usa de la sofer pe care de multe ori nu o inchid la prima incercare si apoi o trantesc...  din ce citeam pe topicul audio parca spuneau cei care au izolat fonic usile ca se inchid mai bine acum (poate din cauza greutatii suplimentare).

Bucuriile oferite de masina inca surclaseaza net aceste mici inconveniente, la aproape doi ani de la achizitie consider ca am facut o alegere buna.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: BrSx4

Offline huminiuc_radu

« Răspuns #51 : 27.Ian.2017, 10:43:13 a.m. »
Intr-o luna de la achizitionare hayonul si portierele se inchid sensibil mai usor ! Cred ca se mai "aseaza" in timp . Suzuki are o mai mare grija la asamblare si la detalii decat Dacia , de aceea nu am luat Duster . Aveti rabdare si nu comparati o masina noua cu una care are cel putin 3-4 ani vechime .
  • Vitara 1,6 VVT AllGrip Passion MT

Offline SuViPa

« Răspuns #52 : 27.Ian.2017, 08:13:13 p.m. »
@NicNic: sfatul acela este singurul element care mi s-a părut mai puțin profi din relația cu dealerul. În rest, ne-am înțeles impecabil. Nu vreau să pătez imaginea. Dacă ar avea un broscar. .. :)
@enicky: clar că trebuie un reglaj. Am încercat azi să văd dacă pot schimba puțin poziția inelului de jos. N-am reușit (aparent găurile sunt circulare si nu permit o deplasare a piesei) și am înghețat tun. Am strâns și tampoanele de cauciuc la maxim. Fără rezultat. ..  Aștept vreme mai caldă. Voi deschide gurile de ventilație. Erau închise. Mulțumesc pentru sfaturi.
@Toma: subscriu: "bucuriile oferite de masina inca surclaseaza net aceste mici inconveniente"  :good:
Mașina are 1500 km și  nu cred că își revine fără un reglaj. Vă țin la curent.
  • Vitara Passion 1,6 benzină, MT, 2x4, Galactic Grey Met. din 12.11.2016

Offline SuViPa

« Răspuns #53 : 27.Ian.2017, 08:21:45 p.m. »
@aleksanders: Mulțumesc pentru ofertă. Cum se încălzește, ne vedem. E greu cu gerul ăsta de azi.
  • Vitara Passion 1,6 benzină, MT, 2x4, Galactic Grey Met. din 12.11.2016

Offline alex.marius

« Răspuns #54 : 30.Dec.2017, 02:15:09 p.m. »
@enicky. Faptul că se închide mult mai ușor cu o ușă deschisa e real, nu vrajeală. Și eu procedez la fel, deschid o uşă, pentru că nu îmi place să îl trântesc. Asta-i realitatea...
daca vrei, siliconam usile si facem reglajul corespunzator hayonului, si o sa te uimeasca cat de usor se inchide.

@SuViPa are dreptate! După ce am citit acest subiect eram convins că nu are cum să fie atât de bună etanșarea la mașină încât să afecteze închiderea haionului... M-am înșelat, ca si mulți alții de aici.
Și eu am probleme cu închiderea acestuia, așa că mi-am zis să testez cu o ușă deschisă. Se închide mult mai ușor: îi dau drumul de la 20cm maxim și fără să-l trântesc. Se închide perfect 10 din 10 încercări. Am testat si doar cu un geam deschis, merge la fel de ușor. Reglajele la tampoane nu au ajutat de loc.
Cu ușile închise și geamurile ridicate trebuie să trântesc serios haionul că să se închidă și chiar și așa nu reușesc din prima.
  • Suzuki Vitara M16A Allgrip Passion

Offline mariusl82

« Răspuns #55 : 30.Dec.2017, 02:45:54 p.m. »
Acum ,dupa 1 an de intrebuintare pot sa spun ca problema a disparut in proportie de 98%(foarte rar mai trebuie sa “trantesc”), dar confirm mitul cum ca acesta se inchide muuult mai usor daca e o usa sau un geam deschia.
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline wolfin

« Răspuns #56 : 31.Dec.2017, 04:38:21 p.m. »
Confirm si eu faptul ca e mai etansa decat unele masini.

Eu simt in urechi cand tranteste soata usa .... :baston:
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline mariusl82

« Răspuns #57 : 31.Dec.2017, 05:55:50 p.m. »
Inseamna ca da “cu ciuda” :angel:
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline wolfin

« Răspuns #58 : 01.Ian.2018, 04:48:43 p.m. »
Cu nervi mai iexact. Dar m am invatat..cand coboara imi cer iertare =))
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #59 : 01.Ian.2018, 07:00:39 p.m. »
Acum ,dupa 1 an de intrebuintare pot sa spun ca problema a disparut in proportie de 98%
    Totusi eu raman la ideea ca totul se rezuma la un reglaj(prost facut), rezolvat mai tarziu prin ...uzura(sau rodare). Asta mi se pare a fi singura explicatie logica. Refuz sa cred ca Vitara(low cost) chiar este un ...acvariu al carui capac este hayonul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip